Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatasi nehezseg egy 3...

Szoptatasi nehezseg egy 3 hetes babanal, tudna vki segiteni?

Figyelt kérdés
3 hetes babam 2 napja azt csinalja hogyha elsore nemsikerul a mellemre rakni,mert pl nem nyitja eleg nagyra a szajat vagy nagyon forgatja a fejet mindenfele,akkor olyan szinten elkezd orditani hogy lehetetlen megvigasztalni sokaig.Es persze ilyenkor mar plane nem sikerul mellre rakni.mit tegyek?vki hasonlo gonddal?ja es az ehseg elso jelere probalom egybol etetni,nem varoom meg mig sir,de ez se segit.
2013. aug. 2. 14:46
 1/10 anonim ***** válasza:
Spriccelj egy kis tejet a szájába.arra rögtön rákapott a lányom.
2013. aug. 2. 14:51
 2/10 anonim ***** válasza:

Kicsit durvának tűnik, de nem az, egy határozott mozdulattal, akár sírás közben is nyomd rá a fejét a cicire. A fiam is ezt csinálta, rángatózott és még ellen is tartott mikor rá akartam tenni a fejét. Apa segítségével sikerült "rácuppantani".

Figyelj a megfelelő testtartásra. Nálunk az is gond volt (szerintem). Ne legyen kitekeredve a baba. Fordítsd oldalra teljesen. Támaszd meg a kezded h ne kelljen tartanod h ne érezzen feszültséget. ... csak határozottan és kérj segítséget.

2013. aug. 2. 14:59
 3/10 A kérdező kommentje:
Probaltam "nyomkodni" a didit a szajaba olyankor is amikor ordit,de ez sikertelen volt.Tejet azt probaltam csepegtetni de majd probalom inkabb spriccelni neki.Az is a gond hogy amikor mellre teszem akkor egyik kezemmel fogom a didit es tolom be a szajaba,mert sajnos nem tatja ki rendesen,csak szivna mint a spagettit,aztan masik kezzel tartom,neha ugy erzem kene egy 3.es egy 4. kez is:)Lehet hogy en is ugyetlenkedem,de azert megdobbent hogy mennyire be tud gurulni a babam es milyen nehez megvigasztalni.Tovabbra is varok minden tanacsot!Koszonom az eddigieket is.
2013. aug. 2. 15:20
 4/10 xStefix ***** válasza:
100%

Nem kap a babád üveget vagy játszócumit is a szopin kívül?

Biztosan jó a szoptatási póz??? - Ami itt feltűnt, hogy te akarod a melled a szájába tenni... nem! A baba fejét húzzuk rá a cicire, nem mi "mászunk" a szájába. Ez azért számít, mert ha szopi közben elfáradsz és mondjuk hátradőlsz, lecsúszhat a szája a melledről és vagy elengedi, vagy rosszul fogja szívni (pl. csak a bimbó hegyét, amitől megfájdulhat, sebesedhet).

És maga a mellrehelyezés??? - Az, hogy "úgy szív, mint a spagettit", azt jelezheti, hogy nem kapja be elég mélyen a bimbót ÉS a bimbóudvart is. Lehet, hogy ez csak tartáshiba, de okozhatja pl. lenőtt nyelv (?) is.

A tejcsöpögtetés is jó tipp, de szerintem érdemes lenne utánanézned a helyes mellretételnek, hátha azzal (is) gond van. Csak úgy ellenőrzésképp.

[link]

[link]

2013. aug. 2. 16:21
 5/10 A kérdező kommentje:
Igen,van gond a mellrehelyezessel is,nem nyitja eleg nagyra a szajat,es ezert probalom en tolni a szajaba a didit,mikozbe a fejet is ovatosan huzom a didi fele.Ha beszivja mint a spagettit akkor utana ahogy elkezdi rendesen szopni,olyan mintha magat korrigalna ki,szoval az elso 1-2 korty utan mar erzem hogy jol van csatlakozva.Cumit se kap,uveget se kap.Voltam szoptatasai tanacsadonal,ott sikerult elsore tokeletesen demonstralnom a szoptatast,azt mondta cask igy tovabb.Csak ugye nem mindig sikerul elsore,es 24 oraba nem allhat mellettunk egy tanacsado.
2013. aug. 2. 16:56
 6/10 anonim ***** válasza:
én is bénáztam első hetekben az első babámnál, szerintem csak gyakorlás kérdése, bele fogsz jönni, ha nem adod fel:) drukkolok
2013. aug. 3. 09:34
 7/10 anonim ***** válasza:

Hú, nekem is volt ilyen gondom! Nálam az segített, hogy megpróbáltam egy kicsit ringatni, nyugtatni és úgy megint mellre tenni. Néha a kifejt pár csepp tej is segített. Fontos volt még, hogy nyugodt, csendes helyen legyen. És előfordult az is, hogy az ordításban benyelt levegő szorította a pociját és büfiztetni is kellett. Pár napig tartott ez az időszak, túl estünk rajta. Kitartás!!!

Viszont nekem is sokszor oda kellett nyomnom a kis fejét, hogy helló, itt a cici! Aztán nagyduzzogva rácuppant:-)

2013. aug. 4. 15:28
 8/10 A kérdező kommentje:
Sziasztok!Koszonok szepen minden valaszt,tanacsot!Jo tudni hogy nem vagyok egyedul ezzel a problemaval.Azota is toretlenul gyakorlunk,javult a helyzet,de azert meg nem tokeletes.Leginkabb a hirtelen "fejranyomas" valt be.Ezenkivul lenne meg olyan kerdesem is hogy lehet e hagyni a babamat hogy cask ugy szopogassa a bimbit?Ugy tudom ebbe a korba meg nagy szukseguk van ra.Illetve hagyhatom e hogy szopizas kozbe aludjon el?Meg most pici es konnyu de mi less kesobb?Nem akarom hogy kesobb is cask igy tudjon elaludni,viszont olvastam olyat is hogy ebbe a korba meg folosleges "tanitgatni" az egyedul valo elalvast.
2013. aug. 4. 15:57
 9/10 anonim ***** válasza:

A véleményem: hagyhatod rajta a cicin a babádat ameddig el nem engedi, ez megnyugtatja. Ha megérik rá, egyedül is el fog gond nélkül aludni, nem csak a cicin.

Kitartás!

2013. aug. 5. 22:12
 10/10 anonim ***** válasza:

A hetedik válaszoló vagyok.

Szerintem hagyhatod elaludni cicin, de tapasztalatom szerint ez nagyban gyerekfüggő is. Ha kezdetben csak így alszik el, az nem jelenti azt, hogy így is marad. Magától is változhat, amint beindul az intenzív mozgásfejlődés minden a feje tetejére állhat.

2013. aug. 6. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!