Miért nem indul be a tejleadó reflexem?
Szia!
Szerintem nincs semmi baj! Sztem pár napig tojd le a házimunkát, ha tudod, passzold le a főzést is a nagyinak, és pihenj, amennyit csak tudsz! Sok folyadék meg tudod blablabla tejserkentők, amik neked beváltak, nekem pölö az alkoholmentes sör jött be a legjobban. Mikor alszik a kicsi, te is aludj, de legalábbis feküdj le! Ez a legfontosabb!!! Próbálj meg pozitivan állni a dolgokhoz, ne idegeskedj, de most komolyan :-D Irj majd, mi újság, ha van még kérdésed priviben szivesen válaszolok!
Üdv, Eszter
Szia! Nálunk dettó ez a helyzet: 3,5 hós baba, fejlődési ugrással, késő este fejés másnapra pótlásként, sok küzdelem a tejért...Nekem ami bevált: alk. mentes sör, Hipp tea+ Hipp vitaminkoktél, C-s fogás.
C-fogás
Mi is ez a sokat emlegetett C-fogás, és mire jó?
C-fogásnál megfogjuk a mellet a bimbóudvar mögött úgy, hogy fölül van a hüvelykujjunk, alul a mutatóujjunk, és határozottan összenyomjuk, mint egy gumilabdát, majd nyomva tartjuk. Erősen kell csinálni, de fájnia nem szabad, akkor nem jó. Ha megfelelően csináltuk, akkor pár másodpercen belül érezhető a tejleadó reflex beindulása.
A fogás sikerrel alakalmazható a tejleadó reflex késése vagy elmaradása esetén akár fejés, akár szoptatás közben. Hasznos lehet akkor is, ha pici újszülöttünk folyton bealszik a cicin még mielőtt eleget evett volna, ekkor láthatjuk, hogy újra elkezd mozogni a baba szája, újra nyelni kezd. Más esetekben is jól jöhet, ha úgy tűnik, hogy a baba nem eszik eleget: ezzel a módszerrel ugyanis mind a tej összmennyisége, mind annak zsírtartalma növelhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!