Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem indul be a tejleadó...

Miért nem indul be a tejleadó reflexem?

Figyelt kérdés
Kevés a tejem, ezért azt szoktam csinálni, hogy miután a kisfiam (3,5 hónapos) este lefekszik, én még fent maradok és egyszer kifejem a tejem és azt másnap megkapja pótlásnak. Az utóbbi napokban azonban nem mindig tudok fejni, először azt hittem, hogy ennyire elapadt, de aztán vannak napok, hogy sikerül, és rájöttem, hogy nem minidg indul be a tejleadó reflexem. (korábban ilyen nem volt) Tegnap simán lefejtem 100 ml-t, ma meg 20-at sikerült kipréselnem, sík ideg vagyok, tudom ez nem tesz jót, de mit tegyek? És azt is észrevettem, hogy szopi közben is sokkal lassabban indul be mint eddig. Mi történt? Miért van ez? És mit lehetne tenni? Segítsetek légyszi, mert nagyon el vagyok keseredve. Születése óta küzdök a tejért, több kevesebb sikerrel, de még így is kell este tápszert adnom, ráadásul szerintem fejlődési ugrás van, mert rengeteget eszik pár napja a babám, este szinte a dupláját vágja be az eddig szokásosnál. Köszi.
2009. okt. 23. 22:30
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem nincs semmi baj! Sztem pár napig tojd le a házimunkát, ha tudod, passzold le a főzést is a nagyinak, és pihenj, amennyit csak tudsz! Sok folyadék meg tudod blablabla tejserkentők, amik neked beváltak, nekem pölö az alkoholmentes sör jött be a legjobban. Mikor alszik a kicsi, te is aludj, de legalábbis feküdj le! Ez a legfontosabb!!! Próbálj meg pozitivan állni a dolgokhoz, ne idegeskedj, de most komolyan :-D Irj majd, mi újság, ha van még kérdésed priviben szivesen válaszolok!

Üdv, Eszter

2009. okt. 23. 23:18
 2/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a kedves és gyors válaszodat!!!! Megpróbálok megnyugodni és pihenni. Kíváncsi vagyok ma mi lesz. Írok mindenképp! Köszi még egyszer!!
2009. okt. 24. 11:27
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekem a madártej is nagyon bejött egyébként mindennel eggyetértek az elöttem szólóval! Mindent jól csinálsz és ügyes vagy nyugi!
2009. okt. 24. 12:38
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia! Nálunk dettó ez a helyzet: 3,5 hós baba, fejlődési ugrással, késő este fejés másnapra pótlásként, sok küzdelem a tejért...Nekem ami bevált: alk. mentes sör, Hipp tea+ Hipp vitaminkoktél, C-s fogás.

C-fogás

Mi is ez a sokat emlegetett C-fogás, és mire jó?

C-fogásnál megfogjuk a mellet a bimbóudvar mögött úgy, hogy fölül van a hüvelykujjunk, alul a mutatóujjunk, és határozottan összenyomjuk, mint egy gumilabdát, majd nyomva tartjuk. Erősen kell csinálni, de fájnia nem szabad, akkor nem jó. Ha megfelelően csináltuk, akkor pár másodpercen belül érezhető a tejleadó reflex beindulása.

A fogás sikerrel alakalmazható a tejleadó reflex késése vagy elmaradása esetén akár fejés, akár szoptatás közben. Hasznos lehet akkor is, ha pici újszülöttünk folyton bealszik a cicin még mielőtt eleget evett volna, ekkor láthatjuk, hogy újra elkezd mozogni a baba szája, újra nyelni kezd. Más esetekben is jól jöhet, ha úgy tűnik, hogy a baba nem eszik eleget: ezzel a módszerrel ugyanis mind a tej összmennyisége, mind annak zsírtartalma növelhető.

2009. okt. 24. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!