Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Egyéves koron túli szoptatás?

Egyéves koron túli szoptatás?

Figyelt kérdés
Ebben a hónapban tölti a lányom az első életévét. Jóformán csak reggel és este szopik. Meddig vihető ez így? Tudom, hogy mindenki máshogy működik, de van aki sokáig szoptatott és csak ritkán? Megmaradt annyi tej? Néha szopik napközben is, de csak ha beteg, vagy rossz napja van. Éjjel még kétszer cicizik, de ez is kezd csökkenni...
2013. júl. 15. 21:59
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Működik a napi 1 szoptatás hosszú távon, legalább is nálunk igen. 22 hónapos és 18 hónapos korától napi 1 cici van, de előtte is 1 éves korától csak 3x volt naponta már.
2013. júl. 15. 22:00
 2/4 anonim ***** válasza:
81%
A lányomat 18 hónapos koráig szoptattam. Egy évesen tértünk át a napi 3szori szopiról kettőre: maradt a reggel és az este. 15 hónaposan pedig elhagytuk a reggeli szopit. Volt annyi tejem, amennyi kellett végig. Éjjel és napközben nem szoptattam egy éves kora után már sosem.
2013. júl. 15. 22:06
 3/4 anonim ***** válasza:
52%

Nekem eddig a két gyerekemnél más-más volt a tapasztalatom ezzel kapcsolatban. A fiamat 13 hónaposan szoktattam le az éjjeli szopiról, rá két hétre pedig el is hagytuk a cicit teljesen. A kislányomnál 12 hónapos korában sokalltam be, mert egész éjjel cicizett, így azt leállítottam, maradt a reggeli és esti, de azokhoz még mindig nagyon ragaszkodik, most 15 hónapos.

Egy barátnőm több mint fél évig szoptatott napi kétszer, igaz, az ő kislánya már akkor nagyobb volt, 2,5 évesen hagyták abba. Szerintem minél nagyobb a gyerek, annál kevésbé a tej miatt csinálja, inkább a szertartáshoz ragaszkodik.

2013. júl. 16. 08:42
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindhármótoknak. Akkor nem aggódok, minden megy, ahogy mennie kell. Szeretnék még szoptatni, ha a lányom is igényli.
2013. júl. 16. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!