Szoptatás alatt védekeztek? Többi lent
Hát ez bizony tévhit. És sokat esnek így teherbe.
A peteérés ugyanis mindig megelőzi a menstruációt, és hát lássuk be, sokan nem tudják, szoptatás alatt mikor van a szülés utáni első peteérés.
Amit tudni kell: aki kizárólag szoptat, éjszaka is, a gyermeke semmi mást nem kap, csak anyatejet, és a baba nem múlt el 6 hónapos, annál az anyukánál kisebb a peteérés bekövetkeztének az esélye, de azért nem kizárt.
Úgyhogy: védekezni KELL!
tévhit....elvileg amúgy addig véd,míg kizárólag szoptatsz napi nagyon sokszor...gyakorlatban én ilyesmit nem kockáztatnék...
Peteérésed amúgy az első mensi előtt két héttel van általában,szóval a menzesz már peteérés után van..
Ha konkrét példát szeretnél,barátnőm gyereke 8 hónapos volt,mikor megfogant a tesó,és még bőven sokszor szoptatott..Én is szoptatás mellett estem teherbe minden gond nélkül(bár ez annyira nem számít,mert én már csak napi 1-2szer szoptattam és újra menstruáltam is,több,mint egy éve..)
100 %-os védelmet az nyújt, ha nem szeretkeztek. :)
Viszont mivel sok ellenpéldát látok magam körül, hogy a szoptatás nagyon nem ad védelmet, így a 6 hetes kontrollon beszélj erről a nőgyógyászoddal. Addig elvileg egyébként sem szabad nemi életet élni. A vdekezésre van több módszer is szoptatás mellett (gyógyszer, spirál, óvszer), de mindenképp szükség van rá, ha nem akarsz kis korkülönbséggel babákat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!