Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Egyre kevesebb a tejem!...

Egyre kevesebb a tejem! Szedek homeós bogyót, iszom a teát, fejek, és mégis.2 hetes a babám. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Ha evett, utána még simán lefejtem egy mellből 60-at is vagy többet, de most jó ha a kettőből jön ennyi. Mi lehet a baj? Nagyon sok vizet is iszom, napi 5 litert legalább.

Segítsetek! Mit csináljak?

2009. okt. 17. 14:48
 1/6 anonim ***** válasza:
51%

1. Hagyd abba a homeós bogyót. Felesleges pénzkidobás.

2. Ne igyál ennyit, csak ha jólesik! Ha nem esik jól, akkor az is okozhatja, hogy csökken a tejed.

3. Nem is biztos, hogy kevesebb van. Lehet, hogy csak többet eszik a baba. Amíg neki elég, nem baj, ha nem tudsz sokat fejni.

4. Mindkét melledből szoptass, minden alkalommal. Utána mindkettőt fejd ki.

5. Szoptass igény szerint, addig amíg jólesik a babának.

2009. okt. 17. 14:55
 2/6 anonim ***** válasza:
48%

Az előző válaszadóra reagálva:

1. Sztem a homeós bogyók egyeltalán nem pézkidobás. Én is szedem, és észreveszem a különbséget, amikor 1 nap eggyel kevesebb alkalommal szedem be.

.

.

.

5.Az igény szerinti szoptatással meg az a baj sztem, a pici babák gyomra még nagyon pici (üveggolyó nagyságú) és ha hamar ráeszi a baba a tejet a még előzőleg megevett emésztetlen tejre, akkor a pocija fog fájni, így én inkább mérlegelnék.....

Amúgy lehet többet eszik a babád és azért nem tudsz bannyit fejni, de az a fő, h ne idegeskedj, nehogy elmenjen a tejci, nem bizti h a mell minden nap ugyanannyi tejet termel. A lényeg, h annyi legyen, ami a babádnak elég.

2009. okt. 17. 16:48
 3/6 anonim ***** válasza:
0%

2.: Persze, hogy hat, ha azt hiszed, hogy hatni fog. Ez csak pszichológia. De az is biztos, hogy még ha van is valami tényleges hatása, az nem 1 nap alatt jelentkezik.

Igény szerinti szoptatás: Nekem két gyerekem szopott 3 éves koráig, év volt, hogy félóránként szoptattam. Érdekes módon egyiknek sem fájt SOHA a hasa. Úgyhogy ezen nincs mit mérlegelni. Inkább neked kellene olvasni ezt-azt. Ha valaki nem igény szerint szoptat, annak nem kell csodálkozni, hogy elapad a teje.

2009. okt. 17. 17:03
 4/6 anonim ***** válasza:
Napi 2-3 liter folyadékra van szükséged úgy kb. Annál több felesleges. Ne a kifejt mennyiséget nézd, az tök mindegy!!! Az a fö, hogy a baba gyarapszik, jól érzi magát. De a babát sem kell minden szopas után megmérni. De az pl jó mutatója lehet annak, hogy eleget szopott, ha kellöen sokszor és világosat pisil. Ha sötétet pisil, akkor ki van száradva, tehát nem evett eleget. Egy ekkora babának hetente kb 100-200 grammot kell gyarapodnia. Amíg a heti gyarapodás megvan., addig nem kell aggódni a kifejt mennyiség és az egyes evések utáni gyarapodás miatt. Ugyanis egy baba nem eszik mindig pont ugyanannyit minden evés alkalmával (te sem teszed azt...), úgyhogy az félrevezetö lehet. Igény szerint szoptatni meg nem hülyeség. Viszont ha a baba hasfájós (de csak akkor) érdemes 2 órát várnia szoptatások között, mint ahogy az elözö is mondta. Akkor kiürül a gyomra közben, és kissebb az esélye, hogy megint fájjon a pocakja. Különben meg hallgass a babádra, hogy mikor akar enni. Az egy jó módszer!
2009. okt. 19. 12:51
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a válaszokat. Elkezdtem inni alkoholmentes sört és úgy érzem hogy több a tejem! Szerencsére jól gyarapszik a kislányom, 370g-ot hízott 2 hét alatt. :)
2009. okt. 19. 15:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Elözö vagyok. Az egy jó gyarapodás, mert az heti kb 150 gramm. Akkor meg aggodalomra semmi ok!
2009. okt. 20. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!