Egyre kevesebb a tejem! Szedek homeós bogyót, iszom a teát, fejek, és mégis.2 hetes a babám. Mit tehetnék?
Ha evett, utána még simán lefejtem egy mellből 60-at is vagy többet, de most jó ha a kettőből jön ennyi. Mi lehet a baj? Nagyon sok vizet is iszom, napi 5 litert legalább.
Segítsetek! Mit csináljak?
1. Hagyd abba a homeós bogyót. Felesleges pénzkidobás.
2. Ne igyál ennyit, csak ha jólesik! Ha nem esik jól, akkor az is okozhatja, hogy csökken a tejed.
3. Nem is biztos, hogy kevesebb van. Lehet, hogy csak többet eszik a baba. Amíg neki elég, nem baj, ha nem tudsz sokat fejni.
4. Mindkét melledből szoptass, minden alkalommal. Utána mindkettőt fejd ki.
5. Szoptass igény szerint, addig amíg jólesik a babának.
Az előző válaszadóra reagálva:
1. Sztem a homeós bogyók egyeltalán nem pézkidobás. Én is szedem, és észreveszem a különbséget, amikor 1 nap eggyel kevesebb alkalommal szedem be.
.
.
.
5.Az igény szerinti szoptatással meg az a baj sztem, a pici babák gyomra még nagyon pici (üveggolyó nagyságú) és ha hamar ráeszi a baba a tejet a még előzőleg megevett emésztetlen tejre, akkor a pocija fog fájni, így én inkább mérlegelnék.....
Amúgy lehet többet eszik a babád és azért nem tudsz bannyit fejni, de az a fő, h ne idegeskedj, nehogy elmenjen a tejci, nem bizti h a mell minden nap ugyanannyi tejet termel. A lényeg, h annyi legyen, ami a babádnak elég.
2.: Persze, hogy hat, ha azt hiszed, hogy hatni fog. Ez csak pszichológia. De az is biztos, hogy még ha van is valami tényleges hatása, az nem 1 nap alatt jelentkezik.
Igény szerinti szoptatás: Nekem két gyerekem szopott 3 éves koráig, év volt, hogy félóránként szoptattam. Érdekes módon egyiknek sem fájt SOHA a hasa. Úgyhogy ezen nincs mit mérlegelni. Inkább neked kellene olvasni ezt-azt. Ha valaki nem igény szerint szoptat, annak nem kell csodálkozni, hogy elapad a teje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!