Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kb.10 hónaposan már elválaszth...

Kb.10 hónaposan már elválaszthatom? Hogyan csináljam?

Figyelt kérdés
9 hónapos a babám és reggel-este szoptatom még. Elég neki a tejem, de szeretnénk kistesót (még nem jött meg a szülés óta). Ezért lassan leépíteném ezt a 2 szopit is. A védőnőmnek ez nagyon nem tetszik. Aki hasonlóan döntött, hogyan csinálta (tápszer, tejpép, reggeli vagy esti, könnyen ment vagy nehezen)? Sokat ártok ezzel a babámnak?
2009. okt. 17. 07:33
 1/7 anonim ***** válasza:
77%

egy éves korig nem tanácsos, ha ven tej. ezen a két hónapon nem múlik a kistesó projekt szerintem és kár lenne tápszereztetni, ha mé elég neki a tej. ebben az időben árthat az immunrendszerének, karácsonyig húzd ki, utána már jöhetnek a sima tejtermékek, nem kell a tejporos táp.

leszoktatni egyszerű, lesz egy nyűgösebb hét, amikor nemet kell mondani, de utána megszokja. általában egy párszor kell fejni ha amúgy van még tejed, de nem vészes.

per pillanat a nagyobbik gyereked érdeke még az, hogy szoptasd, ebben a védőnőnek teljesen igaza van.

2009. okt. 17. 08:13
 2/7 anonim ***** válasza:
68%

Még egy picit mindenképp szoptasd, ebben az őszi vírusokkal teli időben nagyon fontos az anyatej védelme. Közben a hozzátáplálással haladj, hogy minél többféle "rendes" ételt ehessen, ne csak a tápszereket. Legnagyobb unokaöcsém maga dobta el a cicit 10 hónaposan, addigra már sokféle főzeléket húst, joghurtot, sajtot, kenyeret stb.. evett. Csak este kapott gyümölcsös tejpépet, nem kellet kiegészítő tápszer.

Ha közben összejön a kistesó akkor állítólag megváltozik a tej íze és kevésbé kívánja majd. Ezt nem tudom, csak hallottam :)

2009. okt. 17. 08:24
 3/7 A kérdező kommentje:
De azt mondják, 1 éves kor után is tápszert kell, hogy kapjon reggel és este 1,5 vagy 2 éves koráig. Szóval úgyse úsznánk meg a tápszerezést. Vagy ti 1 éves kor után tehéntejet adtok reggel-este a babátoknak?
2009. okt. 17. 09:36
 4/7 anonim ***** válasza:
50%
Egy éves kora után már nem kell tápszer.Adhatsz rizs és szója tejet.A tejterméket beviheted joghurttal,turóval.Kérdezd a gyerekorvost,ne a védőnőt,azok mindig a legujjabb "trendet"fujják.Az orvosok sokkal földhőz ragattabbak.Bird ki 1éves koráig.Ezen a pár hónapon nem mulik.
2009. okt. 17. 15:03
 5/7 anonim ***** válasza:
Én most ebben a beteges időben nem választanám el.Gondolj bele ez fránya H1N1 itt van ,nagyon jó védelmet tud adni az anyatej.
2009. okt. 17. 18:01
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
első vagyok: a "szabály" szeint egx éves kor után bármit ehet a gyerek, hacsak nem mutatkozik allergia a közvetlen családtagoknál vagy nála az adott ételcsoportra. ha megnézed a gyerek egészségügyi kiskönyvét, ahol az oltások is vannak, ott is azt írja a táblázat, hogy egy éves kor után tejterméket kaphat (akár nyers tejet is, bár azt én sem adtam) a tejpép és a tápszer is tehéntejből van, szóvaal nem értem miért kellene azt adni a friss, nem pasztörizált/tartósított tejtermékek helyett....
2009. okt. 17. 18:02
 7/7 anonim ***** válasza:
75%

Én is 9 hónaposan választottam el, illetve ő magát.

Most 15 hónapos, de még mindíg tápszert kap, orvosi tanácsra.

Napi fél liter tej alapúra szüksége van, ami egy éves kora alatt nem ajánlott, hogy tehéntej legyen. A más tejtermékek nem helyettesítik.

Hiába tehéntej alapú a tápszer, a tehéntejtől nagyban különbözik.

Nekem a 18 hónapos kort mondták vízválasztónak.

Addig szerintem védd a szervezetét és az emésztőrendszerét.

18-19 hónaptól lassan bevezetheted a termelői forralt tehéntejet.

Állítólag három éves kor felett, pedig az ember gyermeke nem is igazán tud már mit hasznosítani a tejből, úgyhogy ha issza az is jó, ha nem az is.

Én mindíg az arany középút híve vagyok, azért is találtam ezt a megoldást jónak és követendőnek.

Drágák a tápszerek, de a masszív nagy molekulák át vannak alakítva, illetve az összetétele a kisbaba emésztéséhez adoptálva, tehát úgy gondoltam 18 hós korig anyagilag is kibírom.

Sok a tápszerekben a vitamin is, ami a tehéntejben csekély.

2009. okt. 17. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!