Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lehet még több tejem?

Lehet még több tejem?

Figyelt kérdés
6,5 hetes a kisbabám, kezdetektől kevés az anyatej, pótlást kap már születésétől. Kezdetben még szopizott, de a cumizavar miatt már csak üvegből eszik. A tejet fejem, de egyre kevesebb. Valami ötlet hogy több tej termelődjön? Tejserkentőt használok (maláta-ital, görögszénamag kapszula)

2013. jún. 30. 18:56
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Írj xStefix-nek privát. Ő biztosan tud segíteni. Drukkolok!!!

2013. jún. 30. 20:41
 2/4 anonim válasza:

Gyakoribb fejés (max. 2 óránként), turbó fejés, pihenés, elegendő, de nem túlzott folyadékfogyasztás (kb. 30ml/ testsúly kg). És türelem! Ne idegeskedj rajta, mert akkor nem fog menni! Ez akár hetekbe is beletelhet, mire tudsz annyit fejni, hogy elég legyen a babának.

De: ha esetleg nem sikerül annyira felhozni, hogy ne kelljen pótlást adni, akkor se add fel a fejést, mert ha csak kicsi anyatejet kap, az is sokkal jobb neki, mint ha semmit!

2013. júl. 1. 10:06
 3/4 anonim válasza:

Még valami eszembe jutott: olvastam, hogy a fejés módszerének váltogatása (kézi fejés - mellszívóval fejés) is javítja a tejtermelést. Szóval érdemes lehet ezt is megpróbálni.

Ja, és a turbó fejésnek itt a leírása, ez nagyon jó, én annak idején kipróbáltam:

[link]

2013. júl. 1. 10:16
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget,ma hajnalban már csak kézzel tudtam fejni, az elektromos mellszívóm is csak 20ml-t fejt ki,de még 35-öt kézzel hozzá tudtam. 10-kor rátettem cicire a babát, ekkor még nyugisabb,és láss csodát, 100 ml-t szopizott. Van még remény! Csak napközben egyre kevesebb, ő pedig egyre mohóbb és van, hogy egyáltalán nem hajlandó megszívni sem a tejet, pedig ezek szerint csak van valamennyi. Nem akarom feladni, minden pár csepp számít. Fejek akkor még gyakrabban nappal és próbálom a szopiztatást is, na meg mellette pihenni, enni-inni, ami néha alig kivitelezhető a sok teendő mellett.
2013. júl. 1. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!