Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kisfiam 8 és fél hónapos, már...

Kisfiam 8 és fél hónapos, már csak reggel és este szopik, illetve néha ebéd után is. Sajnos reggel nagyon kevés tejem van, de szeretném még szoptatni őt. Tejszaporító tea még segíthet?

Figyelt kérdés
Esetleg volt vagy van valaki hasonló helyzetben, és bevált valami más? Csak azt ne írjátok, hogy fejjek, mert azt egy 8 hónapos mellett is igen nehéz.
2009. okt. 15. 11:41
 1/9 anonim ***** válasza:
Iszol elég folyadékot du/este? Mennyit pihensz/alszol? Elvileg reggelre több van. (Egyébként a fejés mindig segít, ha beütemezed a napirendbe, menni fog!) Én egy két éves és 8 hetes mellett is fejek, ha muszáj. a teák nekem sose használtak, de ez egyedi, gondolom...
2009. okt. 15. 13:38
 2/9 A kérdező kommentje:
Sajnos most kevesebb folyadekot iszom, de igyekszem tobbet inni. Remelem segiteni fog. Babam nem fogadja el hajnalbana cumisuveget sajnos, igy a tapszer nem johet szoba.
2009. okt. 15. 14:56
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem is voltak problémáim a tejjel, de helyreállt. Én ittam Laktoherb teát, mondhatni bevált. De nem sokat ér az sem és a sok folyadék sem, ha nem eszel eleget. Nem tudom, hogyan és mennyit eszel egy nap, de ne hanyagold el. Ha csak háromszor eszel egy nap, akkor is mindig próbálj jóllakottan felállni az asztaltól. Tehát az elegendő evés és a sok folyadék eredménye a tej. Kislányom 20 hónapos, még elalvás előtt szopizik. És ez nem azt jelenti, hogy jól el is vagyok hízva! :)
2009. okt. 15. 15:58
 4/9 anonim ***** válasza:

Azt en is eszrevettem, hogy ha nem eszek renedesn egyik nap, akkor masnap bizony rendesen csokken a tejem mennyisege. Inni is kell persze, de enni is rendesen. Egyel sok gyumolcsot,ha felsz az elhizastol.

szerintem azert menne a fejes a 8 honapos mellett.

Az en lanyom 10 es fel honapos, de siman beleferne. Vegul is erte tennem. De persze nem ismerem a korulmenyeidet.

Amugy en is vonakodom a fejestol. :(

2009. okt. 15. 17:07
 5/9 A kérdező kommentje:
Ez ad egy kis biztatast, koszi.
2009. okt. 15. 17:17
 6/9 anonim ***** válasza:

Itt egy tuti recept, nekem dupla annyi tejem lett tőle, és másnak is rengeteg lett, aki ezt itta!

kerti kakukkfű 50g

ánizsmag 50g

édeskömény 50g

csipkebogyó 50g

csalánlevél 50g

majoranna 25g

kecskeruta 25g

Ezeket öntsd bele egy nejlonzacsiba, és jól rázd össze!

Fél liter vízhez,egy púpos evőkanállal szükséges.

Én úgy szoktam, hogy 2litert csinálok egyszerre, és ahhoz akkor ugye 4 kanállal adok.Leforrázom,lefedem,10 percig állni hagyom, leszűröm, aztán iszogatom egész nap.Legalább 3 litert egy nap.Nem szabad ízesíteni!

Nekem reggel egy ciciből jött max.80ml.Miután ezt iszogatom, ma a második napja,reggel szopizott egy ciciből 110ml-t, és még utána kifejtem 50ml-t!!

Szurkolok!

2009. okt. 15. 21:19
 7/9 A kérdező kommentje:
Koszi a receptet!
2009. okt. 15. 21:25
 8/9 anonim ***** válasza:

OFF!

Megprobaltad ezt a teakevereket? hasznalt?

en is ugyanebben a helyzetben vagyok mint te, kene egy kis segitseg mielott tapszerhez nyulnek.

2009. nov. 7. 09:25
 9/9 A kérdező kommentje:
Sajnos a fiam, hogy nem szopik tobbet, amikor felallt. :o(
2009. nov. 7. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!