Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Babám 3 hónapos és napközben...

Babám 3 hónapos és napközben nincs annyi tejem amennyit elég lenne neki, ezért szeretném elkezdeni a hozzátáplálást. Jó ötlet?

Figyelt kérdés
Almával, barackkal vagy tejpéppel kezdjem? Csak az ebéd után adnék neki. És mennyit egyén kb. ha 100-at szopik és 80 hiányzik meg neki? Amennyi neki jól esik?

2013. jún. 23. 21:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy most van fejlődési ugrás a babádnál, ha hirtelen megnőtt az étvágya. A megoldás az, hogy minél gyakrabban szoptasd meg, 2 nap alatt már jóval több tejed lesz. Kérdezz meg egy szoptatási tanácsadót, ha bizonytalan vagy. Amit lefejsz/lefejtél, most inkább ne add oda neki cumisüvegből, mert ennyi idősen elég nagy a veszélye annak, hogy szopizás helyett a cumisüveget fogja majd preferálni (én sajnos így jártam, és ahelyett, hogy nőtt volna a tejmennyiség, pár nap alatt már csak cumisüvegből volt hajlandó enni a babám, mert ugye abból könnyebb jóllakni).
2013. jún. 23. 23:15
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Még legalább 1, de inkább 2-2,5 hónapig nem adnék neki semmit anyatejen kívül. Tedd gyakrabban mellre, igyál sok folyadékot, kapjon csak anyatejet!
2013. jún. 24. 09:43
 13/17 Zsófianyu ***** válasza:
0%

Szia.

Én kereken 4 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, mert estére már sosem termelődött neki elég, fürdés után a vacsi közben szegényem unalmában mindg elaludt, nem volt mit szívnia és ő nem az az éhségében sírós, inkább a belealvós baba.. :( Aztán 10-kor kukorékolt és kérte a cicit. Nekem addig aludnom kellett, hogy legyen tej és persze kaja-kaja-kaja meg napi 3 liter víz.

Aztán nem szenvedtünk tovább és gabonapéppel kezdtük, délután 5 körül adtam ezt neki 5 hós korára ezt teljesen kiváltottuk és az esti szopik nem voltak stresszelősek így. 5 hós korától kapja a gyümit 10óraira és 6 hósan kezdtük az ebédet, zöldségekkel.

Ha minden evés után sír, akkor tényleg a tápszer az egyik lehetőség, viszont akkor készülj fel, hogy lehet 1 hónap múlva már csak tápit eszik, mert elapad a tejed. Sok ismerősöm járt így. :(

Viszont ennyi idős babánál bőven van még lehetőséged, hogy a tej mennyiségét növeld, mindenképpen ezt próbáld ki először és ha nagyon nem megy, csak akkor adj tápit.

2013. jún. 24. 12:59
 14/17 Zsófianyu ***** válasza:

Ja, az kimaradt, hogy este, éjjel és reggel cici van még, sőt ebben a nagy hőségben első nyikkra cicire tettem két étkezés között.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy azért mert 4 hónaposan már gabonapépet is kapott, megmaradt anyatejes babának.

2013. jún. 24. 13:04
 15/17 anonim ***** válasza:
Milenne ha inditásnak mérnéd a sulyát??hó elején meg végén. Elsőnek sztem mindenképpen megkéne bizonyosodni arrol hogy tényleg nem elég neki és ezt csakis abbol lehete biztosra tudni h nem hizik.
2013. jún. 24. 17:56
 16/17 A kérdező kommentje:
Mérem, nem nő annyit amennyit kellene...
2013. jún. 24. 18:07
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

3 hónaposan én nem kezdeném semmi esetre sem!

Tápszer!

2013. jún. 24. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!