Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek, ha 3 hónapos fiam...

Mit tegyek, ha 3 hónapos fiam naponta 14-16 (! ) -szor szopizik? Lassan az önképem két tejeszacskóval egyenlő.

Figyelt kérdés
Ez nem baj, csak emellett reggel 7 és este 9 között 2x 1 órát alszik, éjszaka pedig min. 3x kér enni. A napokban már éjszaka is óránként eszik, 10 perceket, majd alszik tovább. Fejlődési ugrás lenne? Szerintetek meddig mehet ez így, hagyjam, s ha majd mászik/játszik, ritkábban eszik majd? Eleinte lusta volt szopizni, üvegből adtam a lefejt tejcsit, este és éjszaka pótoltam tápszerrel, mert 130akat evett és annyi lefejt tej nem jött össze. Akkor 3 óránként evett magától. Most nem mérem, nem pótlok, nem teáztatom, bízom abban, ha nem sír, minden OK. De akkor valami mégsincs rendben, ha ilyen gyakran eszik, nem? Amúgy közel 7 kg a kicsike, hasról hátra forog és sokat nevetgél, beszél...csak az én életem szűnt meg teljesen...
2009. okt. 11. 19:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Jellemzően a babák szopizás közben alszanak. Vagy nagyon mélyen pihennek. Az is lehet, hogy rendesen kipiheni/kialudja magát szopizás közben. Az kb. két és fél óra alvás naponta!!! Hát persze, hogy alig alszik azon kívül! Ill.csak rövideket!
2009. okt. 12. 11:24
 12/16 anonim ***** válasza:

Juj mintha csak magamat olvasnám!!! Teljesen ugyanígy jártunk a kisfiammal.

La leche ligától kezdve már minden szopis tanácsadót felkerestünk. Végül a védőnő tanácsát követtük és mértük a gyermeket újra h mennyit is eszik. Na kiderült, hogy 50-60 akat eszik egy kajálásra ami ugye sokáig nem tarthat ki.

A kérdés az hogy téged mennyire zavar ez a helyzet, mert én pl. már nem bírtam aludni, enni, totál kikészültem amitől meg apadt a tejem és 1 órás szünetben alig tud a mell újra megfelelő mennyiséget termelni, szóval ördögi kör.

Én azt csináltam akkor hogy az esti utolsó szopit kiegészítettük HA-s tápszerrel és akkor legalább éjjel egy 5 órát hagyott aludni egyben, így végre utolérte a cici tejtermelése a fiam igényét és akkor rendeződött a helyzet.

Ez a 15-16 szopi szerintem nagyon megterhelő hosszútávon...

2009. okt. 12. 11:34
 13/16 anonim ***** válasza:
10:40-es vagyok.A hasgörcs nem jó,lehet azért nem eszik annyit ill.azért lett a hasgörcs,mert ráevett a már félig megemésztett tejre ,mint ahogy már írtam.Szerintem a 110ml az egy 3 hónaposnak nem biztos,hogy elég.Kérdezted az orvost-védőnőt,mit lehet tenni?
2009. okt. 12. 13:54
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, a fejlemények a következők: tegnap nagyon sokat aludt, s így (nameg a pocakfájós szakaszokkor kimaradt étkezés miatt) 3 óránként evett, hol 100at, hol 50et. Én már szinte elájultam a fáradtságtól, így férjem átvállalt egy éjszakai etetést. Fejni nem tudtam, ezért tápszerrel. 9kor elaludt Dani, 1kor kérte először a kaját, megkapta, majd 3kor ébredt, de csak ölelgetésre vágyott, mert amint kiemeltem, visszaaludt. Ezután már csak reggel 6kor etettem, a következőt 8:30kor pedig már mértem, 140 volt egy ciciből. Ezután játszottunk, aztán álmosság jeleit mutatta és most sikerült elaltatnom, ágyba dugnom. A szoptatási tanácsadók mind azt mondják, hogy a ráetetés és az azzal járó hasgörcs tévhit, etessem csak, amikor csak kéri. Nameg hogy akkor termelődik a tejcsi, amikor szoptatok, nem a kettő között eltelt időszakban. Hm, én már nem tudom, de tényleg... :( Meglátjuk, hátha kicsit rendeződik a helyzet...én igyekszem adni magamat, amikor csak kell, az itthoni teendőket pedig a 10 percekben, amikor leköti a forgó vagy a pihiszék, akkor összerakom. Egyszer ilyen kicsi a babám, továbbra is az a szimpatikusabb nekem, ha annyi időt töltök vele, amennyit csak tudok. Fogok én még sírni utána, amikor minden más fontosabb lesz :), mint én.
2009. okt. 13. 09:33
 15/16 anonim ***** válasza:

Az én lányom 2 napja csinálja ezt.

Este 80-at szopizott és utána nem kellett több, de tápszerből bevert még mellé 130-at...

Estére adok pótlást, napközben meg meglátjuk.

Ma jön a védőnő a hozzátáplálást is megbeszélni, mondjuk a lányom már 4 hónapos elmúlt.

De a szopizást nem adom, viszont így a mellemet is kicsinálja manókám...

2009. okt. 13. 11:09
 16/16 A kérdező kommentje:
Ma változott a helyzet: éjszaka csak 2x evett, akkor nem mértem. Majd reggeli 1. kaja egy ciciből 140, jippí :) Ezután 3 órával (!) 90, majd 2.5 órával később 70. Viszont most estére megint 40et evett, ki is bukta, és jött a pocakfájás. Járt itt a dokinéni, ő azt mondta, hogy a babák tudják a legjobban, mi kell nekik. Szerinte azért evett keveset a napokban , azt pedig ilyen gyakran, mert a vacak pocak fájt, és diétáztatta magát: kicsit, gyakran. Most, hogy picit jobb a pocija, többet eszik, holnap kell hívnom , hogy milyen a széklet, s akkor megbeszéljük, kap-e gyógyszert?
2009. okt. 13. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!