Mindenképpen be kell állítani a 3 óránkénti szopizást, vagy ez is babafüggő és lehet hogy beáll majd magától?
nekem 1 hónapos a kisfiam, de én nem állítottam rá a 3 órára. van amikro pont úgy kér enni, de korábban is és most is van úgy, hogy 1.-1.5 óránként kér enni. Mi vettünk mérleget és mérem előtte(szopi előtt) és utána. Arra jöttünk rá, hogy ha csak modnjuk 60 grammot eszik és elalszik, akkor szokott 1 óra múlva kérni még, mert nem volt neki elég. ha eszik mondjuk 100 grammot, akkor alszik akár 4 órát is.
Fejni én csak akkor szoktam, ha úgy gondolom, hogy sok maradta a ciciben és érdemes lefejni. mert ha kevés van benne, mert kiszívta, akkor nem fejek nehogy kevés legyen legközelebb.
egyszer 90 grammot fejtem le, na akkor fontos volt, mert majd szétdurrant a cicim és rossz lett volna bennehagyni.
minden jót nektek :)
Hagyd a fenébe az órát! Te órára eszel? Régi gyakorlat az órára etetés, sajnos sokan ragaszkodnak még hozzá, pedig mára már bebizonyították, hogy jobb, ha igény szerint szoptatod. A babáknak még nincsenek elrontva az ösztöneik, tudják, mikor kell enniük, hidd el! Bízzál az ösztöneidben és úgy tegyél, ahogy Te látod jónak, ne ahogy a szomszéd, vagy bárki más.
Ha segítség kell, érdemes őt kérdezni, de akár a válaszokat, vagy a válaszokban ajánlott blogokat olvasgatni, sokmindent megtudhatsz belőle: [link]
Ne halgass senkire, csak az ösztöneidre figyelj mg a babára. Az én kislányom 2 hétig óránként evett éjjel nappal. Kicsit fárasztó volt de megérte, az első hónapban 1.1 kg-ot híztunk. Most leszünk 2 hónaposak és csak most kezd ráállni a kb. 3 óránkénti evésre.
Ja és az állandó mérlegelés nem biztos hogy jó, mert csak stresszeli magát vele az ember. Én csak heti 1-szer mérem és megnyugszom, hogy eleget hízott és nem aggódom minden evés után, hogy eleget evett-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!