Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Aki pótlást ad (tápszert) az,...

Aki pótlást ad (tápszert) az, hogy csinálja?

Figyelt kérdés

Sajnos hiába minden próbálkozás tápszert kellett adnom mert nem tudott már mit kiszívni belőle este a 8 hetes kislányom. Éjjel viszont kétszer evett ciciből mert addigra megint lett benne.Ma de. viszont megint csak rángatta, és nem jött belőle, így megint tápszert kellett adnom.Annyira nem akartam.Mit tegyek, hogy csak max. este kelljen adnom, vagy egyáltalán ne?!

Már túl vagyok a szopis teákon,homeós bogyón, eszem, iszom rendesen, alk.mentes sör, ágyba bújtunk 2 napig, cicire tettem amikor csak kérte,pihiztem...stb!!! Mégis csak ez lett a vége. Ki hogy csinálja aki ad pótlást?És ha tápszer után 1 órával cicire teszem mert sír az baj?A tápszert amúgy 3 óránként kell adni,és kell mellé vizet, folyadékot adni a babának?

2009. okt. 9. 14:12
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha tápszert kell adnod, akkor tápszert fog enni a babád...ne aggódj emiatt, és ne stresszeld magad emiatt. Mi ugyanígy voltunk ahogy Ti, szinte teljesen pontosan. nem tudtam mit tenni, pótlásnak adtam a tápszert. Igen, én a tápszer mellé már csináltam neki mecsek teát, és vizet is adtam, de azt mondják tápszer mellé sem fontos.

Makk egészséges 3 éves a kisfiam

2009. okt. 9. 14:16
 2/6 anonim ***** válasza:

Az én babóm 3 hónapos korában úgy döntött ő többet nem szopizik. De amig szopizott addig is kellett a tápszer, mert nem szívott rendesen. Én meg nem tudtam mindig akkor fejni amikor neki kellett, ezért kapott tápszert mellé. Jól rá is szokott, nem egész 4 hó-s korától csak tápszeres lett, de hál istennek akkor már lehet adni üveges kaját is, és én adtam neki. Vannak a Hipp granulátumos teák azt adtam neki kaja mellé.

Írod hogy 8 hetes a babád, szomjoltónak adhatsz neki babavizet, vagy mecsek babateát. Én a tea mellett vagyok, mert szerintem neki is szüksége van folyadékra, nem mindig csak tejcire vagy tápszerre. A tápszer is akkor kell adni amikor a baba kéri, nem feltétlen 3 óránként. Ha ő egy óra múlva éhes, akkor add neki nyugodtan. Közben meg fejjél amig még lehet.

Ne aggódj a tápszer miatt, ettől nem vagy rossz anya. Ha a babád így akarja, akkor tedd ahogy jónak látod.

2009. okt. 9. 14:25
 3/6 anonim ***** válasza:
Mi is pont így jártunk, egy hónapos korától kellett tápszert adni pótlásnak. Most lesz négy hónapos. Ott tartunk, hogy reggel és este szopizik, a másik 3 étkezés tápszeres, közte pedig elkezdtünk kóstolgatni. Így teljes a lelki békénk, mert reggel és este van annyi, hogy szopizzon rendesen, és akkor még van türelme is hozzá. És egyet értek az előttem szólókkal, nagyon jó anya vagy akkor is, ha tápszert kell adnod. Azzal is kaphat szeretetet, nem? :) Kitartást, igazi, nagybetűs ANYA vagy! :)
2009. okt. 9. 14:34
 4/6 anonim ***** válasza:

Minden előttem szólóval egyetértek, nagyon jó anya vagy te tápszerrel is. Próbáld meg a szopi után adni a tápit, hogy érje inger a mellet, hagy termeljen többet, de ha nagyon feszeng és sír, akkor előbb adj tápit és utána próbáld megkínálni cicivel. Mi is így csináljuk, van hogy a gyerek először cicizik, utána tápszer, van hogy előbb tápit kap, utána cicit, de van hogy nem is kell neki a cici. Mégis megvan és nagyon szépen fejlődik. Mindenesetre mindig próbáld megkínálni, hogy legyen elég inger az agyadnak, hogy termeljen még tejet, de egy percig se stresszeld magad, ha mégsem lesz több:)Én 6 hetes koráig paráztam, aztán rájöttem, hogy egy nyugis anyuka cumisüveggel sokkal jobb a babának, mint egy ideggörcs tejcsárda:)

Azért kitartás, és szorítok, hogy összejöjjön a csak esti tápszer.

2009. okt. 10. 12:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Az előbb válaszoló vagyok, kihagytam, hogy nyugodtan adhatsz neki mecsek baby teát vagy baby vizet, ha kér, az én kicsim is szokott kérni, és szereti, minden ízesítés nélkül is. És nem baj ha minden nyekkenésre cicire teszed, előfordul, hogy nem szopizni akar, csak a te megnyugtató közelségedre vágyik:)
2009. okt. 10. 12:19
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia,nem vagy egyedül,sokan járunk,így,ahogy te.Az én babóm tíz napos korától kap pótlást és már előtte is kellett volna kapnia.Addig próbálkoztam,éheztettem szegényt.Ne tudd meg mit éltem át,míg ő ordított napokon keresztül.A szívem szakadt meg érte.Azóta helyre állt a lelki békénk.Persze én is mindent megteszek,kísérleteztem,hogy mi a jobb, az össze bújás és a gyakori cicire tevés nem jött sajnos be.Nekem az a tuti,hogy kb. három óránként megszoptatom,aztán a szoptanít nevű készülékkel (ez egy tartályból áll,amiből két kis csövecske ragasztható a cicre és akkor szopi közben kapja a pótlást,ami azért nagyon jó,mert teljesen kiüríti a mellett és a fejést helyettesíti,emellett a szopási inger révén növeli a tejci mennyiségét)adom neki a pótlást.Mindig mérem,így tudom,hogy kb. mennyi pótlást kell adnom.Ha nem akarsz tápszert adni a babádnak,akkor meg kérdezheted a védőnőt,hogy nincs-e a környéken egy esetleges tejtesó.Nekem sikerült találni,így a pótlást is anyatejben kapja.Nekem ezzel a módszerrel sikerült a tejci alkalmankénti mennyiségét 20 ml-ről 100-120 ml-re felnövelni.Igaz olyan nagyon ritkán van,hogy magában elég lenne,de csak keveset kell pótolni.Minden csepp számít és te oda adod neki,amit tudsz,ezért ne idegeskedj!Nagyon jó anyuka vagy!

Ja és van egy nagyon jó szopis tea,nekem bevált,esetleg próbáld ki:2 teáskanál görögszénamagot 4 dl hideg vízben áztatsz tíz percig,majd öt percig forralod,utána rögtön leszűröd.Plussz két teáskanál kecskerutát és ugyanennyi csalánt leforrázol 8 dl vízzel.Összeöntöd őket.Én ízesítem,mert különben nagyon rossz.

2009. okt. 11. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!