Cicizés közben ugye nem fulladhat meg a baba?
Én még nem hallottam ilyenről, hogy megfulladt volna a baba, ki mohó, minél többet akar enni. Lehet, hogy egy idő után megtanulja, hogy ha lassabban eszik, akkor nem nyel félre. A fiamnál nem emlékszem ilyenre, de kérdezd meg a gyerekorvost, védőnőt, hogy tehetsz-e valamit, vagy baj lehet-e.
2013. jún. 9. 16:39
Az én lányom az első pár hónapban sokat nyelt félre, nagyon kis mohó volt, aztán belejött a dologba, és nem nagyon fordult elő később. Én is féltem tőle, de szerintem van bennük annyi életösztön, hogy megoldják a dolgot! :)
2013. jún. 9. 16:56
Egyébként pedig ha előfordult, mindig gyorsan a vállamra raktam, vagy hasra fordítottam, hogy a feje lejjebb kerüljön a testénél, attól függ hogy feküdt éppen, ezzel lehet segíteni kicsit, hogy ki tudja köhögni ha félrenyelt...
2013. jún. 9. 16:59
4/10 A kérdező kommentje:
Általában törökülésben szoptatok, szóval a babát magam felé fordítom. Én olyankor felültetem és a hátát ütögetem. De olyan ilyesztő:/
elhiszem hogy iJesztő de nem lesz baj, viszont ne ültesd mert az nem tesz jót a gerincének még rövid ideig sem szabad ültetni. Tedd a válladra ilyenkor és úgy ütögesd a hátát.
2013. jún. 9. 17:30
Szerintem nem a babát ülteti, hanem ő ül törökülésben, és a vállára veszi a picit, és a hátát ütögeti...szóval jól csinálja!
Nem lesz gond, ne aggódj! :)
2013. jún. 10. 15:26
Nem lehet, hogy túl erősen folyik a tejed..?
Ha esélyes, akkor próbáld ki, hogy fotelban hátradőlve szoptatsz, a baba a pocakodon, így a gravitáció lassítja-enyhíti az erős tejfolyást.
Illetve, ha esetleg meg szoktad várni, amíg már sír a babád, akkor ezt inkább előzd meg. Ha már nagyon éhes-szomjas, akkor sokkal mohóbban fog szopni és így könnyebben félrenyel. Már az első jelekre (nyöszögés, cuppogás, kézrágás) célszerű mellre tenni, így türelmesebb lesz.
2013. jún. 11. 12:22
8/10 A kérdező kommentje:
Szerintem nem folyik olyan nagyon. Inkább arról lehet szó, hogy a levegő valahogy belemegy a szájába, megszűnik a vákum és azért.
Ha rendesen rajta van a cicin, akkor nem engedi el közben, hanem folyamatosan vákuumban tartja a szövetet.
Akkor elképzelhető, hogy rosszul teszed mellre, vagy valamiért gyenge és elereszti, esetleg rossz technika rögzült nála (cumi, üveg, védő?).
2013. jún. 14. 20:25
10/10 A kérdező kommentje:
Cumizik is és teázik is :/ akkor az a gond?
Kapcsolódó kérdések: