Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kérek szépen segítséget....

Kérek szépen segítséget. Kinek hogyan lett a szopinak vége?

Figyelt kérdés
Kis lelki fröccsöt akarok tőletek szopis anyukák inkább.Tudom aki nem szoptat, vagy netán nem így gondolja, lehet azt mondja ,egy hisztis anyuka...de én imádtam szopiztatni..és tűzön vizen át 9 hónapig véghez vittem a lehetetlent, most is 200ml-t fejek..DE EGYIK NAPRÓL MÁSIKRA BABA ABBAHAGYTA !!! Fel nem fogom miért? 3 .napja be se kapja a cicit,ha felveszem a szopis pózt,már sír. 2 hete megjött, közben kinőtt a foga..hétfőn kedden elkezdett harapni szopi közben.Még a poharat is rágta.Szerdán úgy megharapott, sikítottam egyet ,sírtam, megint ,megint megharapott.Borzalmasan fájt.Ő is sírt,lehet megijed? Megengedtem neki ismét próbálkoztunk,de hiába.Csütörtök,péntek,szombat..no cici.Abszolút nem is kapja be.Elfordul... Még frissen él a dolog bennem,van aki azt mondja ne temessem a szopit, de nem bírok aludni..ha felveszem egyből tenném mellre , nem akarja. köszönöm előre is hátha hallok valami okosságot..nem akarnám abbahagyni, de érzem apad a tejci..

2013. jún. 9. 05:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szia!

ha fejsz le tejet és cumisüvegből próbálod meg adni neki,akkor elfogadja? Lehet hogy megváltozott az íze a mensid miatt,azért nem fogadja el?

Nálunk így volt: 5 hónaposan az alsó 2 foga áttört, és 6 hónaposan, ugyanígy egyik napról a másikra elutasította, elfordult,elkezdett sírni,ha mégis bekapta,megharapott,én is fel jajdultam, ő megijedt, kicsit pityergett de ennyi. Próbálkoztam egy darabig hátha elfogadja, de nem ment. Hozzá teszem,hogy nekem kb 2 hónapos korától kezdve nagyon kevés tejem volt, inkább csak szomjoltóként funkcionált a cicim... :) Lefejni nagyon keveset tudtam sajnos, aminek nem nagyon láttam már értelmét,mert tényleg csak ilyen 10 max 15 ml tudtam lefejni,de a mellszívó meg nagyon kikezdte a mellemet,és nagyon fájt,ugyhogy feladtam. azóta eltelt 5 hónap, de mikor odabújik hozzám, vagy a reggeli tejet adom neki,miközben ő "szopi pózban" van, a mellbimbóm egyből meredezik, a szervezetem készen állna szoptatásra,persze tejem már nincsen. Nagyon nehéz volt nekem is,mert amúgy cici függő volt a lányom,és így egyik napról a másikra abba hagyta... nagyon rossz volt... és nagyon hiányzik még mindig,hogy oda bújjon hozzám,hogy meglegyen a kontakt, de sajnos ez szinte teljesen elmúlt,ma már azt is csak ritkán engedi meg hogy magamhoz öleljem... :( Én azt tanácsolom,hogy addig amíg van tejed,fejd ezerrel,amennyit csak bírsz, ezzel fenn tartva a tejtermelést.

Vár egy pár napot még,és próbáld újra,hátha... Ha nem kell neki akkor szerintem ne erőltesd, mert csak rossz emléket hagyhatsz, az erőltetéssel.

Neked pedig fel a fejjel, nehéz,tudom,de idővel jobb lesz. Hidd el.

2013. jún. 9. 06:25
 2/11 anonim ***** válasza:
27%
9 hónaposan már nem feltétlen kell neki a szopi. Vagy kevés már a tejed, vagy nem jó ízű. Ebben a korban már nagyon sok mindent eszik a baba. Az én lányom is 9 hósan hagyta abba, de nem erőltettem. Mégis egészséges lett.
2013. jún. 9. 06:41
 3/11 anonim ***** válasza:
Kb ugyanezek történtek velünk is, 9hónaposan kezdte elutasítani, 11hónapos koráig szadiztam hogy de mégis, szopizzon már, mindenki azt írja hogy ez szopisztrájk és milyen sz*ranya az aki nem szoptat 1-2évig, aztán végre felfogtam hogy ő ezt nem akarja, bementem a DM-be, vettem egy tápszert és onnantól boldogok és kiegyensúlyozottak voltunk mindketten.
2013. jún. 9. 07:44
 4/11 anonim ***** válasza:
Nalunk ugyanez volt...8 honapos volt a kiskanyom mikor megjott, egyik pillanatrol a masikra nem kellett neki :( mindent kiprobaltam, de szopni sehogysem akart. Sajnos sok pelda van ra, hogy a hormonok bezavarnak!:(
2013. jún. 9. 07:45
 5/11 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez volt a kisfiammal 9hónaposan! Szopizott, de gyanus volt a dolog- lemértem, hát szinte semmi! Furamód a szinte nulla szopival végigaludta az éjszakákat! Utána még 1 éves koráig fejtem neki, hogy reggel és este legyen anyatej, és a csőrös itatóból szépen megitta! Aztán már tényleg kínkeservesen tudtam fejni, úgyhogy 1 éves kora után abbahagytam, azt gondolom amit tudtam megtettem, de elég is volt!
2013. jún. 9. 08:43
 6/11 anonim ***** válasza:

A menstruáció kavarhatott be, szerintem épp pár nap, mert bizony megváltozik az íze olyankor.

Átmeneti sztrájkról lehet szó, és a fogak is számítanak, ha még egy sem nőtt ki neki. A középső 4 metsző amíg kinő, addig nehéz a szopi, sok baba átmenetileg elutasít, és most ez a kettő egybe eshetett.

Én félálomban vagy éjszaka tenném mellre.

A tej mennyisége miatt meg ne aggódj, ha újra szopizni kezd, visszajön a mennyiség simán.

(Legkisebb gyerekemmel 10 hónaposan 3 napra szüneteltetnem kellett a szopit, és utána is simán folytatta, én fejtem közben)

2013. jún. 9. 08:43
 7/11 anonim ***** válasza:
32%

Én csak azt nem értem, miért kell ebből ekkora drámát csinálni?

Ha elmúlnak a piros napok és utána sem kell neki, akkor ennyi. Bár én a középútra szavazok, és eszemben sem volt 2-3 éves korig szoptatni, és őszintén szólva meg is könnyebbültem, mikor már a gyerek nem kérte. Tudom, nem vagyunk egyformák. Sokan a fél karjukat odaadnák, hogy legalább fél éves korig sikerüljön.

2013. jún. 9. 09:41
 8/11 anonim ***** válasza:
Próbáld őt félálomban szoptatni, úgy a legtöbb szopisztájkos elfogadja. Ha egyelőre így sem megy, akkor addig mindenképp fejj, amíg el nem múlik, és utána próbálkozz azért tovább! Ne add fel még, nagy eséllyel rendeződnek a dolgok.
2013. jún. 9. 13:49
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem eshettél véletlenül teherbe?Mert ha két hete jött meg,akkor most aktuális kb. a peteérés...Olvastam,hogy vannak olyan babák,akik már a fogantatástól megérzik a tesót.

Amúgy a helyedben,mai agyammal én is hagynám(bár lehet akkor is hagytam volna).Az enyém most két éves,és nekem az utolsó reményem a terhesség volt arra,hogy magától abbahagyja(menstruáltam,sokat sportoltam,de semmi)...Nem hagyta,lassan nyolc hetes vagyok,e ő még vígan elvan vele...Én igyekszem ezt a maradék napi kettőt is kiiktatni már,mert van,h érzékeny,és fáj,de nagyon nehéz,mert ő ugye már érzelmileg is nagyon kötődik a dologhoz,nem csak a kaját látja benne...

Szó se róla,örülök,hogy sokáig tudtam szoptatni,de ha valaha is magától abbahagyta volna,én hagytam volna neki,szerintem..

2013. jún. 9. 14:06
 10/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a sok kedves hozzászólást! Hát való igaz,erről a témáról ahányan vagyunk, mindenki máshogy vélekedik.De természetesen én ezért nem szavazok le senkit, mert mindenkinek a saját véleménye,és ezt tiszteletben tartom. Jó volt olvasni,végül is ezt akartam-pár tapasztalatot.Amúgy a helyzetemet több szempontból vizsgálom..de majd ahogy telnek a napok,szerintem úgy formálódik belül a buksi.Van tejem, most is fejtem lazán 190-et(áll picit a hűtőben és vastagon 3mm a zsír szerintem tápláló is,sokan ámulnak mikor látják 10kilós a baba)az esti szopira üvegből megissza.3 napig ott sem fogadta el..hát mindegy, hiába kínálom ,nem akar szopzni..egyenlőre várok,fejek...Erőltetni úgysem tudom.
2013. jún. 9. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!