Kérek szépen segítséget. Kinek hogyan lett a szopinak vége?
Szia!
ha fejsz le tejet és cumisüvegből próbálod meg adni neki,akkor elfogadja? Lehet hogy megváltozott az íze a mensid miatt,azért nem fogadja el?
Nálunk így volt: 5 hónaposan az alsó 2 foga áttört, és 6 hónaposan, ugyanígy egyik napról a másikra elutasította, elfordult,elkezdett sírni,ha mégis bekapta,megharapott,én is fel jajdultam, ő megijedt, kicsit pityergett de ennyi. Próbálkoztam egy darabig hátha elfogadja, de nem ment. Hozzá teszem,hogy nekem kb 2 hónapos korától kezdve nagyon kevés tejem volt, inkább csak szomjoltóként funkcionált a cicim... :) Lefejni nagyon keveset tudtam sajnos, aminek nem nagyon láttam már értelmét,mert tényleg csak ilyen 10 max 15 ml tudtam lefejni,de a mellszívó meg nagyon kikezdte a mellemet,és nagyon fájt,ugyhogy feladtam. azóta eltelt 5 hónap, de mikor odabújik hozzám, vagy a reggeli tejet adom neki,miközben ő "szopi pózban" van, a mellbimbóm egyből meredezik, a szervezetem készen állna szoptatásra,persze tejem már nincsen. Nagyon nehéz volt nekem is,mert amúgy cici függő volt a lányom,és így egyik napról a másikra abba hagyta... nagyon rossz volt... és nagyon hiányzik még mindig,hogy oda bújjon hozzám,hogy meglegyen a kontakt, de sajnos ez szinte teljesen elmúlt,ma már azt is csak ritkán engedi meg hogy magamhoz öleljem... :( Én azt tanácsolom,hogy addig amíg van tejed,fejd ezerrel,amennyit csak bírsz, ezzel fenn tartva a tejtermelést.
Vár egy pár napot még,és próbáld újra,hátha... Ha nem kell neki akkor szerintem ne erőltesd, mert csak rossz emléket hagyhatsz, az erőltetéssel.
Neked pedig fel a fejjel, nehéz,tudom,de idővel jobb lesz. Hidd el.
A menstruáció kavarhatott be, szerintem épp pár nap, mert bizony megváltozik az íze olyankor.
Átmeneti sztrájkról lehet szó, és a fogak is számítanak, ha még egy sem nőtt ki neki. A középső 4 metsző amíg kinő, addig nehéz a szopi, sok baba átmenetileg elutasít, és most ez a kettő egybe eshetett.
Én félálomban vagy éjszaka tenném mellre.
A tej mennyisége miatt meg ne aggódj, ha újra szopizni kezd, visszajön a mennyiség simán.
(Legkisebb gyerekemmel 10 hónaposan 3 napra szüneteltetnem kellett a szopit, és utána is simán folytatta, én fejtem közben)
Én csak azt nem értem, miért kell ebből ekkora drámát csinálni?
Ha elmúlnak a piros napok és utána sem kell neki, akkor ennyi. Bár én a középútra szavazok, és eszemben sem volt 2-3 éves korig szoptatni, és őszintén szólva meg is könnyebbültem, mikor már a gyerek nem kérte. Tudom, nem vagyunk egyformák. Sokan a fél karjukat odaadnák, hogy legalább fél éves korig sikerüljön.
Nem eshettél véletlenül teherbe?Mert ha két hete jött meg,akkor most aktuális kb. a peteérés...Olvastam,hogy vannak olyan babák,akik már a fogantatástól megérzik a tesót.
Amúgy a helyedben,mai agyammal én is hagynám(bár lehet akkor is hagytam volna).Az enyém most két éves,és nekem az utolsó reményem a terhesség volt arra,hogy magától abbahagyja(menstruáltam,sokat sportoltam,de semmi)...Nem hagyta,lassan nyolc hetes vagyok,e ő még vígan elvan vele...Én igyekszem ezt a maradék napi kettőt is kiiktatni már,mert van,h érzékeny,és fáj,de nagyon nehéz,mert ő ugye már érzelmileg is nagyon kötődik a dologhoz,nem csak a kaját látja benne...
Szó se róla,örülök,hogy sokáig tudtam szoptatni,de ha valaha is magától abbahagyta volna,én hagytam volna neki,szerintem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!