Hogyan tudnék szoptatni, vagy felkészíteni a szervezetemet a szoptatásra? (bővebben lent)
Sziasztok!
Az első gyermekemnél nagyon kevés tejem volt, szinte egész nap cicin volt, de csak sírt, sírt. Aztán a védőnő megnézte/masszírozta a mellemet és azt mondta kevés a tejmirigyem, így örüljek, amíg van, de készüljek fel, valószínűleg tápszerezni kell majd.
Ezen már túl vagyok. Amiben a segítségeteket kérném, milyen tejszaporító praktikák vannak.
Teáktól a homeós golyókig, van-e olyan amit már most a várandósság alatt tehetnék, hogy a 2. gyermekem lehetleg anyatejes legyen. Akár étrend... bármi
Nagyon köszönöm a válaszokat, tapasztalatokat, érveket...
1: Azt én sem tudom, ránézésre, tapintásra meg lehet-e állapítani, de bizony a tejmirigy nem mindenkinél egyforma.
Ezért van az, hogy míg egyesek literszámra adják le az anyatejet, addig más vért izzad, hogy elég legyen a saját babájuknak.
Én is hasonló helyzetben vagyok.
Sosem ömlött belőlem literszámra a tej.
Igény szerint szoptatok, próbáltam sok módszert tejszaporításra (fejés, rengeteg folyadék, malátaital, gyógytea, levesek), de sosem lett több, hónapról-hónapra kevesebb, most 6 hónapos a lányom, éjszakára már pótolnom kell.
A tea tényleg hatásos, nálam azonnal megsokszorozódott a mennyiség, amikor elkezdtem inni.
+ én nagyon nagyon sokat erőlködtem a fejéssel. Akkor is, amikor rámgrimaszoltak, hogy csak ennyit tudtam kifejni, hát ez nem sok...nem hagytam abba és kínoztam a mellem újra és újra...rettenetesen fájdalmas volt (ödémás is volt a bimbó, meg aztán sebes is...).
Szóval igyad nyugodtan a teát és ne add fel!
Jaj, nagyon köszönöm!
Tea: csak szüléstől vagy már előtte is lehet? Hogy jobb, hogy szabad?
Fejést én is alkalmaztam, most is meg van hozzá minden. Sajnos nekem sem jött túl sok, emiatt nem egyszer sírtam is... utána lassan beletörődtem.
Köszönöm az eddigi válaszaitokat, várok még további tapasztalatokat, kinél mi vált be... aztán meglátjuk :)
Nekem első babámnál nagyon nehezen indult a szopi, de aztán belerázódtunk, bár voltak problémák , sebes mellbimbó stb.
More Milk kapszulát szedtem végig! Szerintem egyféle tejszaporítót szedjél egyszerre!
Na a lényeg, hogy féltem, hogy a második babámnál is gond lesz, és csodák csodája minden gond nélkül szoptatom, tejszaporítók nélkül!
Igaz abszolut igény szerint!
Szóval lehet, neked is így lesz! Szerintem terhesség alatt sokat nem tudsz tenni, és utána a legjobb az igény szerinti szopi! Ha ígyvsem megy, akkor kiegészíted tápszerrel, és kész! Drukkolok, hogy úgy járj, mint én :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!