Hány Mg vasra van szüksége a szoptató anyának 1 nap?
Figyelt kérdés
2009. okt. 6. 19:16
1/5 anonim válasza:
kb. 30 mg-ra. A normál mennyiség kb. 15 mg, nőknél, ezért a terhesség 4. hónapjától ennek dupláját ajánlják a szoptatás végéig. Ezt találtam róla :"Terhesség idején tovább nő a szükséges vas mennyisége. Megnő a keringő vér mennyisége, és mellette még gondoskodni kell a magzat szükségleteiről is. A vas nélkülözhetetlen a növekedéshez, és a baba vasraktárait is fel kell tölteni, mire megszületik.
A szoptatás időszakában szintén nagyobb mennyiségű vasra van szükség. A csecsemő számára elegendő vasat biztosít az anyatej, ám az anya szervezete a vasat elsősorban az anyatej előállításához használja fel, és az édesanya csak a maradékból gazdálkodhat. Ha figyelembe vesszük a szüléskor veszített vérmennyiséget is, nem meglepő, hogy könnyen kialakul a vashiány."
2009. okt. 8. 10:41
2/5 A kérdező kommentje:
Elevitet szedek,arra az van irva,hogy 60 Mg vas van benne,az orvosom szerint meg kevés van benne,és azt tanácsolta,szedjek még mellé. Akkor ez meg már sok nekem nem?
2009. okt. 8. 12:55
3/5 anonim válasza:
Véreredményből álapította meg? Nekem még terhesség alatt lépett fel vérszegénység, akkor írtak fel vastablettákat a vitamin mellé.
2009. okt. 8. 23:17
4/5 A kérdező kommentje:
Nem véreredményböl,hanem mikor vittem a babát oltatni a gyerekorvoshoz, mondta,hogy de sápadt vagyok,szedjek vasat. Én mondtam neki,hogy szedek Elevietet,meg én alapból ilyen fehér börü vagyok,és még terhesség alatt is jó volt a vérképem. Erre azt mondta,hogy az Elevitben kevés a vas. Pedig 60 Mg van benne. A védönö meg azt mondta,hogy elég,ha pezsgötablettát veszek. Vettem is,abban meg 12 Mg van,ami elenyészö az Elevithez képest,nem hiszem,hogy ez a kevés számitana.
2009. okt. 9. 08:28
5/5 A kérdező kommentje:
Ja,a babát elküldte vérvételre,neki igaz,hogy kiderült kis vérszegénység,neki folsavat és Maltofer cseppet kell szednie. Nekem még nem volt idöm vérvételre menni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!