Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Olyan bénán szopizik a fiam....

Olyan bénán szopizik a fiam. Hogyan segíthetnék neki? Én már kivagyok tőle.

Figyelt kérdés
Ott van a cici a szájában, de nem kapja be, nem zárja össze a száját. Csak keresi, keresi... Sokszor már "mérgében" el is sírja magát. Hiába nyomom egy kicsit össze a bimbóudvart, hogy könnyebb legyen bekapnia, semmit nem ér. Segítsetek, mert még csak 1 hónapos és sokáig szeretném szoptatni.
2013. máj. 27. 11:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
a hasfájást talán most sikerült elhagyni, de nem akarom elkiabálni :)
2013. máj. 27. 15:14
 12/17 anonim ***** válasza:

Arci csökkent izomtónus, ha ezt rendbe teszitek, mehet a szopizás. persze nem tuti, de a két legjellemzőbb tünetet leírtad.

Fintor Zsófia, ti eljutottatok szakemberhez?

2013. máj. 27. 22:15
 13/17 A kérdező kommentje:

Hmm, na erről még nem hallottam. ÉS hogy lehet gyógyítani? Én nagyon szeretném szoptatni, de sajnos már kezdem feladni a harcot. Ma megyünk az 1 hónapos státuszra, szólok majd a dokinak, de nem várok tőle sokat, mert elég régimódi orvos.

De amúgy az elején még ment a szopizás. Csak pár napja lett ilyen rossz a helyzet. De annyira, hogy most már éjszaka is szenvedünk vele. Néha beválik, hogy átrakom a másik cicire, de ez sem megoldás, mert akkor soha nem jut majd a zsíros tejhez.

2013. máj. 28. 09:33
 14/17 anonim ***** válasza:
Az én babám csak akkor csinálja ezt amikor nagyon tele van a mellem és kemény. Ilyenkor kicsit kifejek és akkor már be tudja kapni.
2013. máj. 28. 09:44
 15/17 anonim ***** válasza:

12es vagyok

Bocsánat, hogy csak idemásolom, amit egy másik kérdéshez írtam nemrég. Erre érdemes odafigyelni, ha az utolsó válaszoló tippje(a túl kemény mell) nem jön be, akkor ezt figyeld és forduljatok szakemberhez. Max. kiderül, hogy nincsen ilyen jellegű problémája:).

"(...)a mostani "tünetek" bennem azt az érzést keltik, hogy a babádnak lehet egy enyhe arci izom hypotóniája. Az ezen a területen (is) csökkent izomtónusú csecsemők egyik fő tünete, hogy nem tudják nagyra nyitni a szájukat, nem tudják létrehozni a vákuumot ami a hatékony szopizáshoz kell, és előfordul, hogy a szájuk sarkában csorog ki a tej/tápszer.

Ha napokon belül nem változik a helyzet cumizás- téren, én felkeresnék egy (mondjuk Dévényes) gyógytornászt, aki megvizsgálná a babádat. (...) Itt egy blogbejegyzés egy anyukától, a kislánya tüneteit is felsorolja (pl. "(...)Általában "érzékeny" terület a száj és környéke, hiszen az ilyen babák nagyon gyakran:

- nehezen tudnak szopizni, üvegből inni (mint Emma),(...)") [link]

Hangsúlyozom, hogy így látatlanban csak a leírt tünetek alapján merült fel bennem a hipotónia, semmiképp ne ess kétségbe, nagyon fiatal még a babád, ha van is eltérés, semmiről sem vagytok lemaradva:)!(...) itt a kérdés: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Első körben egyébként én inkább egy IBCLC szoptatási szaktanácsadót hívnék, aki élőben megnéz titeket, ő valószínűleg első ránézésre meg fogja tudni mondani, hogy "csak" apró technikai baj van- e(ha van), vagy egyéb kezelésre lehet szükség. IBCLC szaktanácsadók: [link]

Nem megijeszteni szeretnélek, simán lehet, hogy tényleg a kemény mell, fiatal csecsemő párosítás okozza ezt a gondot, csak "látom", hogy fontos számodra a szoptatás, és biztosan szeretnéd még most az elején a jó irányba terelni a dolgot:).

2013. máj. 28. 10:16
 16/17 A kérdező kommentje:

Elolvastam mindkét linket. A blognál ahol felsorolják a tüneteket, hááát bármire rá lehetne húzni. Igazából a lányommal jártunk fejlődésneurológiára, mert alkati hipotoniája volt. Nem súlyos, mert tornáztatni nem kellett. Viszont ő nagyon ügyesen szopizott, sokáig is. A darabossal kajával sem volt gondja. Meg úgy a túlzott nyálzáson kívűl más nem passzol rá.

Viszont a fiam eddig jól szopizott, nem volt gond. Az jutott eszembe, hogy lehet, hogy mégis a hasfájással van összefüggésben? Mert nemrég lett csak hasfájós. Eddig ezt a lehetőséget azért vetettem el, mert úgy tudtam, hogy a szopizás nyugtató és fájdalomcsillapító hatású is. Legalábbis a lányom állandóan szopizott amíg fájt a hasa. Neki meg lehet, hogy pont nem megy a szopizás hasfájás közben?

Ja és a mellem nem kemény, csak nagyon ritkán, ezzel nincs gondja.

Arra gondoltam, hogy most kipróbálom nála a chamomillát, hátha segít a hasfájásán. Ha nem javul tőle a szopizási technikája és a gyarapodása sem lesz kielégítő, akkor továbbmegyek szakemberhez.

2013. máj. 28. 14:22
 17/17 xStefix ***** válasza:
Ha ez nem hipotónia, akkor cumizavar!!!
2013. máj. 31. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!