Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Egesz nap szoptatnom kene, ha...

Egesz nap szoptatnom kene, ha igeny szerinti a szoptatas?

Figyelt kérdés

Igeny szerinti szoptatassal ertek egyet, es a La Leche Liga oldalan elirtakkal.

Nagyobb gyerekemmel mas dolgok adtak feladatot (ö pl. alig evett es alig lehetett közben felebreszteni).

Most a masodik, mar az elejetöl az "elöirt"-nal joval többet eszik. (A korhazbol hazajövetel ota merem, most 7-800 gram/nap.) Most 4 hetes. Eleinte 2.5 - 3.5 orankent evett, szerencsere ejszaka most is igy van, nappal sürübben. Attol tartok, nem ertjük a jelzeseit...

Most ugy nez ki, hogy abbahagyom az etetest, es mar foritja is a fejet oldalra, tatja ki a szajat... Ha a kezembe veszem, vagy csak ha a közelebe megyek, akkor is, mindig! Pelus kicserelve, minden mas ok kizarva... Mi van itt??? Tenyleg mindig etetnem kene? Hogy tudom igy elhozni/vinni a nagyot az ovibol/ba?

Elöszeretettel belealszik ö is az evesekbe - ezt meddig lehet hagyni, hogy ne szokja meg, hogy csak igy aludjon el?

2013. máj. 26. 18:34
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Gabka77, közben sorra jutnak eszembe a kerdesek,amikre "ezer eve" keresem a valaszt. Pl. elesztö felfuttatasara tej helyett van valami? (Nekem vizben nem igazan okes a friss kockaelesztö.) Kar, hogy nekem nincsenek ilyen ismeröseim. :(
2013. jún. 4. 19:44
 12/16 anonim ***** válasza:

Itt a barátnőm gasztroblogja, nézelődj, meg ha kommentben kérdezel tőle, biztosan szívesen válaszol:

haddegyemmeg.blogspot.hu

2013. jún. 4. 19:45
 13/16 anonim ***** válasza:
Szerintem a kezdeti időszak erről szól, össze kell szoknotok. Még ilyenkor minden kaotikus, főleg az első 6 hétben, nő még egy kicsit, nagyobb lesz a pocak, aztán ritkulni fog a szopizások száma, többet eszik kevesebbszer. Adj egy kis időt magatoknak, próbálj ne a teendőkre gondolni, ha megteheted, kérj egy kis segítséget, esetleg egy nagyit, vagy barátnőt, aki elhozza az ovist. Ha mindig cicin lenne, próbáld visszatenni arra a cicire, amiből már evett, így nem eszi túl magát, de meg tud nyugodni. A nagyobbakat fekve szoptattam, a hátát egy párnával megtámasztottam, odabújtam mellé és szundítottam egyet közben...Azt írod, 2,5-3,5 óránként eszik, próbáld úgy belőni az oviba indulást, hogy a kicsi túl legyen a kaján...
2013. jún. 5. 00:00
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a valaszokat! Itt nincs olyan, akit megkerjek, hogy elhozza a nagyot. Egyszer kertem meg egy anyukat, aki egyebkent maga ajanlotta fel, csunyan sült el, egyertelmüen nem vigyazott a sajat keszitesü kis ajandekara, a sajat lanyanak hagyta elkeverni, de meg az enyemre kente (maskor is egybemosta mar, mintha "közösen csinaltak volna"), en meg furcsalltam de nem szoltam, mig itthon sikerült kiszednem belöle, pontosan mi törtent.

Ahogy a 13-as irta, közben kialakult a ritmus, mar tudni, mi mit jelent, nem mindig ehes, amikor korabban azt hittem. (De sztem ö maga sem tudta meg, csak megnyugvast keresett, igy lehetett az anyamehben.(?))

A nagyobb lanyommal egybekent nem ment ilyen gyorsan, ö egesz nap a cicin logott volna, ha szorosan igeny szerint vesszük. Emiatt megkerdezhetem az igeny szerint szoptatoktol, hogyan viszik-hozzak a nagyokat ovibol, iskolabol mellette? Mint Gabka77?

(Ott nem lehet kesni!)

2013. júl. 8. 23:04
 15/16 anonim ***** válasza:

Nálunk az oviban lehet késni, illetve nincs olyan, hogy késés - ez azért nagy könnyebbség nekem. :-) De amúgy nem gond nekem az sem, ha időben kell az oviba menni (pl. ha valami programra mennek és a busz ugye nem vár, vagy ilyesmi) elég jól és gyorsan kialakult a kicsi ritmusa, ha éhes is, egy pár percig elvan cumival, addig meg szaporázom. Utána pedig az első adandó alkalommal megszoptatom - erre a célra mindig van a pelenkázótáskában egy kendő, annak takarásában nem gond a szoptatás sehol.

A pici első hónapjaiban azt csináltam, hogy mindig a textilmózesében tettem le aludni, így azt csak megfogtam, átemeltem a babakocsiba és mehettünk a nagyokkal/nagyokért az oviba, sosem zavartam meg az alvását. Amióta nagyobb, ha épp látom, hogy el fog aludni, van, hogy eleve a babakocsiba rakom le, hogy indulhassunk, ha szükséges és nem ébredne föl. Végső esetben egyszerűen kiemelem az ágyából és remélem a legjobbakat, hogy nem fog fölébredni. Átteszem a babakocsiba és mehetünk.

Nem mondom, hogy nem kell néha trükközni, de általában szépen összeállnak a dolgok. Egyszer kellett odaszólnom az oviba telefonon, hogy picit késni fogok, de megyek, oldják már meg addig a gyerekkel, simán nem volt probléma ezzel sem, átvitte magával az egyik óvónéni a fejlesztős terembe, játszott vele, amíg odaértem. Mondjuk a mi ovink nem átlagos, csak szuperlatívuszokban nyilatkozhatom róla, így gondolom könnyebb azért, hiszen hihetetlenül rugalmasak, partnerek mindenben.

2013. júl. 9. 07:11
 16/16 anonim ***** válasza:
szia.én is igény szerint szoptattam a fiamat.amikor megszületett másfél óránként szopizott(igaz nagyon pici volt 2251 gramm és 47cm) aztán 4 hónaposan 2 óránkánt evett.
2013. júl. 9. 08:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!