Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szülés előtt puha, összement...

Szülés előtt puha, összement mell, lesz így tej?

Figyelt kérdés
Volt valakinek úgy, hogy terhesség alatt szépen nőtt a melle, aztán az utolsó pár hétben pedig összement, puha zacsi lett belőle? Lesz így tejem? A kislányomnál alig volt sajnos.

2013. máj. 24. 16:20
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

nekem az első gyerkőcnél terhesség alatt is nagy lett a mellem, volt tejem bőven. második gyerkőcnél végig picik és puhák maradtak a melleim a terhesség alatt is. izgultam,h. lesz-e így tej, de szülés után minden jól alakult. szerencsére nem azon múlik a szoptatás és a tej mennyisége,h.terhesség alatt milyen a mell. :)

szülés után minél hamarabb tedd cicire és minél gyakrabban, annál gyorsabban fog beindulni a tejtermelés.

és persze pozitívan állj hozzá, bízz magadban!

az első gyerkőcnél lévő kudarc ne befolyásoljon, több ismerősöm is van, aki az első babát nem tudta szoptatni, a másodikat pedig másfél-2éves koráig.

szóval ne izgulj, simán lehet sok-sok tejed! :)

2013. máj. 24. 18:00
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztatást és a válaszod. Remélem jól fog alakulni most a szoptatás...
2013. máj. 24. 21:51
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem is így volt és még mindig szoptatok. 5 hónapos a picur. Neekem csak eleinte volt (kb.6 hétig) kemény,telt amíg nem állt be a kereslet-kínálat, azóta mindig puhább de van tejci ,mindig kicsit több,mint kéne. Ha elfogadsz egy tanácsot: MINDIG FEJD LE A MARADÉKOT SZOPIZÁS UTÁN HA VAN HOZZÁ ERŐD!
2013. máj. 24. 23:55
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod és megfogadom a tanácsod! Amúgy meddig érdemes hagyni szopizni 1-1 mellből, és utána meddig fejjek? Kislányomnál túlzásba vittem, fél órát nyammogott a cicin, 40 perc fejés, majd 1 órán keresztül cumizta a 100 ml tápszert, így az egész nap összefolyt....
2013. máj. 25. 17:46
 5/8 anonim ***** válasza:

első vagyok.

én igény szerint szoptattam, mind2 gyerkőcnél volt bőven tejem.

úgy emlékszem,h.az első 3napban gyakorlatilag nekem szinte egész nap cicin voltak - amíg nem indult be a tej. utána is ők maguk állították be, de onnantól szépen kialakítottak egy körülbelüli rendszert.

az elsőnél fejtem (gyakorlatilag az egész szoptatás alatt), sokszor begyulladt a mellem, mert ő is szeretett nyammogni a cicin, nem tudta rendesen kiszívni (amikor próbáltam elhagyni a fejést, mellgyulladásom lett).

a másodiknál csak az első pár héten kellett fejnem, onnantól szépen beállt, nem volt semmi gond.

szóval szerintem ne ijedj meg, ha az első kb.3napon nagyon sokat vannak cicin, de ez utána ki fog alakulni. mindig csak könnyebb lesz. :)

az első pár héten én is azt javaslom,h.mindenképp fejj, aztán úgyis meglátod,h.szükség lesz-e rá a továbbiakban.

de tényleg próbálj meg nem izgulni nagyon! :)

már sokkal gyakorlottabb leszel mindenben a 2.babánál, így a szoptatás is sokkal könnyebb lesz, mint az elsőnél! :)

2013. máj. 25. 19:03
 6/8 anonim ***** válasza:
Nálam is egész nap egyfolytában szopizott a gyerek, volt,hogy egy órán keresztül cicin volt. Gondolhatod,hogy milyenek voltak a napjaim. Nálunk ez magától elmullott,ahogy ő is és én is ügyesebbek lettünk. Most négy és fél hónapos és kb. 15 -20 percig szopizik.
2013. máj. 26. 11:53
 7/8 anonim ***** válasza:
A védőnő csak annyit mondott,hogy "ha bírják a melleid akkor semmi baj."
2013. máj. 26. 12:06
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Próbálom majd az elején minél többet mellre tenni, bár a kórházban csak 3 óránként hozzák majd le a babákat etetni.

A kislányommal mikor hazajöttünk, próbáltuk az igény szerinti szopizást, minél többet, de mivel nem volt sok tejem, bealudt rajta, utána hamarosan ordított, hogy éhes, pár nap múlva rájöttünk, hogy szinte nem is szopizott semmit...tápszer lett a vége...

2013. máj. 26. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!