Szoptatás abbahagyása kérdés?
Eleinte lehet, hogy szükséged lesz fejésre, ha látod, hogy kezd nagyon feltelni a melled vagy kényelmetlenné válik. A túltelítődést, csomósodást most se várd meg, még ilyenkor is lehet elzáródás, gyulladás. És igen, ilyenkor csak picit kell fejni, hogy a tej szépen visszaapadjon.
De ha nincs ilyen gondod, akkor semmi egyéb teendőd. Ahogy egyre ritkul a szopizás, szépen elmarad a tej is. (Egyébként a 16. hét környékén sok gyerek magától is elhagyja a szopizást, mert megváltozik a tej íze és lecsökken a mennyisége is. Ha esetleg úgy tűnik, hogy ő maga mégse akarja végleg elhagyni, ki is várhatod ezt az időt, hátha ő is így tesz majd. Persze, ha nincs ellenjavallat és te is bírod még addig.)
A hideg víz nem apaszt, egyéb bogyókra pedig szvsz legtöbbször nincs szükség, a Természet általában megoldja a dolgokat, csak ki kell várni.
Kellemes babavárást! :)
Nekem szinte egyik napról a másikra elapadt. (az az érdekes, hogy cseppek viszont 2 év után is jönnek) Én egyszerűen hagytam, hogy feszüljön egy kicsit, de fájdalmassá válást nem vártam meg és tényleg nagyon gyorsan abbahagytuk. De biztos ez is alkati kérdés.
AZt javaslom, hogy "kísérletezz", vagyis próbáld ritkítani a fejéseket.
Szia!
Csak akkor fejj ki belőle, ha fáj, egyébként nem kell. A tejtermelés akkor csökken ha tele van a mell, nincs teljesen kiürítve, mert akkor az agy azt a parancsot kapja, hogy ne termelj többet, elég ez és így szép lassan magától el fog apadni.
Szép estét
Andi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!