Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás abbahagyása kérdés?

Szoptatás abbahagyása kérdés?

Figyelt kérdés
Csak egyszer szopik még a fiam 4 körül reggel és csak egyik ciciből,másik mellemet ,ha nem fáj,fejjek ki belőle egy kicsit vagy ,hogy csináljam?

#szopik.
2013. máj. 24. 11:04
 1/7 anonim ***** válasza:
Miért csak az egyikből szopik? Mennyi idős a fiad? Ha csak az egyik cicidet fogadja el, szerintem érdemes lenne elgondolkodnod a tej leadásán, így a beteg-koraszülött-anyatej nélkül maradt babákon sokat tudnál segíteni:) És nem mellesleg pénzt is kereshetsz vele.
2013. máj. 24. 11:19
 2/7 A kérdező kommentje:
azért csak az egyikből ,mert idáig 2 ből ,egyikből éjszaka a másikból reggel és most egy napja az egyikből, lészokóban vagyunk.22 hónapos úgy terveztem még télen ,hogy május végén már nem adom.Közben terhes lettem,11 hetes vagyok.A nagyobbik fiam 27 hónapig szoptattam.
2013. máj. 24. 12:00
 3/7 anonim ***** válasza:
Én is most hagyon abba a szoptatást (betegség miatt). Napi 3-szor szoptattam még két héttel ezelőtt. Csak akkor fejtem amikor fájt vagy csomó volt benne, de csak egy keveset (10 ml)hogy éppen ne fájjon. Mostanra szépen elapadt, szerintem nem lesz vele több gond. A védőnő mondta hogy hideg vízzel borogassam, arra nem volt szükség, de te kipróbálhatod.
2013. máj. 24. 12:24
 4/7 xStefix ***** válasza:

Eleinte lehet, hogy szükséged lesz fejésre, ha látod, hogy kezd nagyon feltelni a melled vagy kényelmetlenné válik. A túltelítődést, csomósodást most se várd meg, még ilyenkor is lehet elzáródás, gyulladás. És igen, ilyenkor csak picit kell fejni, hogy a tej szépen visszaapadjon.

De ha nincs ilyen gondod, akkor semmi egyéb teendőd. Ahogy egyre ritkul a szopizás, szépen elmarad a tej is. (Egyébként a 16. hét környékén sok gyerek magától is elhagyja a szopizást, mert megváltozik a tej íze és lecsökken a mennyisége is. Ha esetleg úgy tűnik, hogy ő maga mégse akarja végleg elhagyni, ki is várhatod ezt az időt, hátha ő is így tesz majd. Persze, ha nincs ellenjavallat és te is bírod még addig.)

A hideg víz nem apaszt, egyéb bogyókra pedig szvsz legtöbbször nincs szükség, a Természet általában megoldja a dolgokat, csak ki kell várni.

Kellemes babavárást! :)

2013. máj. 24. 13:37
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem szinte egyik napról a másikra elapadt. (az az érdekes, hogy cseppek viszont 2 év után is jönnek) Én egyszerűen hagytam, hogy feszüljön egy kicsit, de fájdalmassá válást nem vártam meg és tényleg nagyon gyorsan abbahagytuk. De biztos ez is alkati kérdés.

AZt javaslom, hogy "kísérletezz", vagyis próbáld ritkítani a fejéseket.

2013. máj. 24. 14:53
 6/7 Dr. Kemenczeiné Andi ***** válasza:

Szia!

Csak akkor fejj ki belőle, ha fáj, egyébként nem kell. A tejtermelés akkor csökken ha tele van a mell, nincs teljesen kiürítve, mert akkor az agy azt a parancsot kapja, hogy ne termelj többet, elég ez és így szép lassan magától el fog apadni.

Szép estét

Andi

2013. máj. 24. 22:34
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm,most a héten kapja az egyiket egyszer reggel 4kor,utána május végén abba hagyjuk ,amúgy nem fáj.
2013. máj. 25. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!