Fájhat a babám pocakja a zsíros tejtől?
Figyelt kérdés
A kislányom a lefejt tejcsimet üvegből kapja meg. (Sajnos a cicit nem fogadja el.) Még mindig rettenetesen hasfájósak vagyunk, pedig már 4 hónaposak is elmúltunk. Nálunk az idő nem használt, pedig alig vártuk, hogy betöltsük a 3 hónapot és túl legyünk a hasfájáson. Mostanra már napi 5x kell kapnia a papaverines görcsoldót (doki néni javaslata volt). A lefejt tejcsit a hűtőben tárolom a következő etetésig és az üveg falára vastagon fel van tapadva a zsírja és sárgás színe van. Van, hogy nagyobb darabokba van összeállva, olyan, mint a tejszín. (Tutira nem romlott és nem is büdi.) Melegítés után felolvad. Szedjem le esetleg még hidegen a zsírját? Vagy így laktatóbb? Mióta ilyen, kevesebbet is eszik a babám. Fájhat ettől a baba pocakja? (Magamból kiindulva kérdezem, mert én pl. csak a bolti 1,5%- os (vizezett) tejet tudtam mindig meginni. A zsírosabb az én gyomromat is megviseli.) Lehet, hogy buta kérdés, de nagyon rossz nézni ahogy szenved a kis drága. Szinte az első kortyok után lehet hallani, ahogy "bugyborékol" a hasa. Azt mondták sok levegőt nyel, pedig már kb. 150 cumisüveg van itthon. Szilikonos, latex, mindenféle kólika ellenes, szelepes, kicsi, nagy, hőfokmérős, nagy-közepes és kis átfolyású, cici formájú, nem cici formájú, avent, mam, nuby, nuk... stb-stb.... és mégis nyeli a levegőt. Evés közben sok büfiztetés, pocak masszás, nem eszek puffasztó ételeket, kenyeret, se zöldséget, se gyümölcsöt, mert mindentől puffadás van. Már csak puffasztott búzából készült szendvicsen és szénsavmentes ásványvízen élek. :o( (Csoda, hogy még van tejem) Mindenen túl vagyunk és mégis marad a hasfájás. Már csak a tejcsi zsírosságára tudok gondolni. Lehetséges, hogy ez a ludas?2009. okt. 4. 12:02
1/4 anonim válasza:
Szerintem ne szedd le a zsírt, abban van a jó sok tápanyag, pont azért eszik kevesebbet, mert laktatóbb neki. A tejed pont úgy jó a babádnak ahogy vanT! Sajnos van olyan baba, aki nem növi ki 3 hónapos korára a hasfájást, több idő kell neki. Gondolom Infacol-t, Gripe Water-t próbáltad már?
2/4 anonim válasza:
Szerintem se szedd le a zsírt róla. Nekem is elég zsíros a tej és fájt a pocakja elég sokáig. A fiam 11 hetes most és már nem fáj a hasa, de a tejem még ugyanolyan zsíros. Szerintem kinőtte a hasfájást. Nálunk semmi nem vált be, se az infacol, se a teák, hiába adtam neki. Kinőtte és teljesen megszűnt a hasfájás.
3/4 A kérdező kommentje:
Rendben, nem szedem le. Próbáltunk mindent, amit csak javasoltak. Gripe Watert és infacolt is + espumisan cseppett, de ennek ugyanaz a hatóanyaga, mint az infacolnak. Teákból a babamosolyt és a mecsek baby-t is próbáltuk. :o( És sajnos nálunk az idő sem használt ezidáig.
2009. okt. 5. 15:46
4/4 xStefix válasza:
Pocakfájásban nem tudok segíteni, de szerintem érdemes lenne felhívnod egy szaktanácsadót, mert ez már tényleg olyan kérdés, amiben szakmai segítséget kellene kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!