Normális hogy a 3 hónapos babám csak négyszer eszik egy
nap?
Nem azzal van a gond, hogy éjjel nem eszik, hanem azzal, hogy nappal kevés alkalommal. Azért ilyen kicsinek még kevés lehet a 4 étkezés. Minimum 5 kellene. Sűrítsd be az etetéseket.
2009. szept. 28. 13:41
Szia!
Először is nem szeretnélek ijesztgetni.
Szerintem kérj tanácsot a gyermekorvostól is.
A babának sokáig (legalább 6-8 hós koráig) azért legalább 5 óránként kell ennie.
Mivel aluszékony is, én vashiányra tippelek, amit egy egyszerű vérvétel tisztáz. Jel még, ha fehérebb a bőre, és nem gyarapszik. Bár Te azt írtad, azért még gyarapszik. Így nem biztos, hogy erről van szó, de biztos aggaszt Téged, ezért kérdezted.
2009. szept. 28. 13:43
Ilyen nálunk is elő szokott fordulni, bár az esetek többségében 5-ször eszik nappal.Az éjszakát pedig még csak kétszer aludta át, vagyis eddig 6-szor evett egy nap. Ennek ellenére kevesebbet hízott, mint az előző hónapban, de a gyermekorvos szerint ez így normális. Mind az étvágya, mind a gyarapodás mértéke változó, tehát amíg nincs arra utaló jel, hogy a baba nem érzi jól magát, nem kell aggódni.
Jó egészséget nektek!
14 hetes baba + anyuka
2009. szept. 28. 13:47
4/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Most kb 3 óránként eszik nappal, szoptattam 1-2 óránként is mikor úgy igényelte, de most 3 óránként akar, nem én erőltetem. Amugy most többet eszik egy alkalommal mint mikor 6x evett, van mikor 200-at is. Csak arra voltam kiváncsi hogy más baba hányszor eszik aki ugyanigy alszik egész éjjel. De mindenesetre azért megkérdezem adokit is.
Az én lányom is kb 3 hónapos volt, mikor volt egy időszak, hogy az este 6 órai etetés után bealudt és reggelig nem kelt fel. Se fürdés, se vacsi. (Aztán előrehoztuk az esti fürdetést fél6-ra :)) Akkor 4szer evett. Aztán vége lett ennek az időszaknak. Én nem tartottam kórosnak az alvást. Ha éhes fel fog kelni. Ha aggódsz kérdezz rá védőnőnél, dokinál.
Most 6 hónapos és éjjel felkel egyszer.
2009. szept. 28. 14:11
Nekem még 8-9 hónaposan is azt mondta a doki, hogy kevés a négyszeri evés. Ilyen picinek meg pláne kevés. Kérdezd meg a gyerekorvost mindenképp.
2009. szept. 28. 21:40
Az én babám is 4szer eszik egy nap,4hónapos,de ez igy megy legalább 6 hete.igaz hogy délben és este rengeteget meg eszik,van hogy 40percig szopizik,utána még 120ml tápszer!És való igaz,vashiányos ő is kaptunk a vashiányára maltofert.Vidd el vérvételre esetleg.
2009. okt. 1. 14:36
8/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Holnap úgyis megyünk a dokihoz és mindenképp rákérdezek a vashiányra. Az hogy nekem is vashiányt állapitottak meg a terhesség alatt ez növelheti az esélyét hogy a babám is vashiányos?
14:36-os vagyok,én is vashiányos voltam,szerintem még vagyok is,ugyhogy valószinű.De viszont azt nem hiszem hogy a babám aluszékonyabb lenne,mert napközben alig alszik,és a tiéd?
2009. okt. 2. 07:00
10/10 A kérdező kommentje:
Az enyém még délelőtt visszaalszik 3 órára de utána gyakorlatilag du. 1-től nem alszik semmit. Mostmár erőltetem nála az ötszöri evést, de feleslegesnek is tartom mert kb ugyanannyit eszik mintha négyszer enne.
Kapcsolódó kérdések: