Mit csináljak ha stressz miatt el fog apadni a tejem?
Én is azok táborát bővítem, akik csak az első néhány hónapban tudtak szoptatni. Nem azért, mert nem akartam! Minden létező csodaszert kipróbáltam, de a tejem nem lett több, a babám pedig éhes volt.
Tápszert adtam neki, ami megmondom őszintén nagyon megviselt. Az első 3-4 tápszeres etetést végigsírtam. Aztán láttam magam előtt egy elégedett, jóllakott, mosolygós babát, és szép lassan rájöttem, hogy ez a lényeg. Mindegy, mit mondanak mások, jó anyának érzem magam és azt tettem, ami a gyerekemnek a legjobb volt.
Úgyhogy kedves kérdező, ne stresszelj. Próbálj szoptatni, amíg csak tudsz, de menjenek rá az idegeid. Ha szopi után még éhes a babád, egészítsd ki tápszerrel. Lehet, hogy még hosszú hónapokig tudod szoptatni a babádat, amellett, hogy tápszert is adsz neki kiegészítésképp. Ha pedig mégis úgy alakulna, hogy rövid időn belül vége lesz a szoptatásnak, akkor se érezd magad ramatyul. Akkor majd eszik tápszert a babád. Nem az ördögtől való az! Te attól még jó anya vagy, mert biztos vagyok benne, hogy a legjobbat akarod a gyermekednek. És nincs is attól rosszabb, mint az éhségtől sírni látni a babádat...
"jó anyának érzem magam és azt tettem, ami a gyerekemnek a legjobb volt."
Jó hogy így meg vagy elégedve magaddal:)))
Nincs közöd hozzá, csak tájékoztatásul: 85%-ról egy óra alatt 20%-ra esett a százalékom valamiért, amit meg is érdeklődtem a gyak.hu-nál. Azóta sem válaszoltak rá, úgyhogy ez nem is érdekel ezek után.
A másik hogy nekem van elég tejem, energiám, és kitartásom,hogy ne kelljen az éjszaka közepén cumisüveget mosogatnom meg fertőtlenítenem.
"Kedves" utolsó! Szerinted miért esett ennyit a százalékod? Talán a megnyilvánulásaid miatt, nem? Olvasd már vissza a válaszaidat, nem hiszem el, hogy ennyire lekezelő vagy, sértegetsz másokat.
Én igenis jó anyának érzem magam, mert nem hagytam éhezni a babámat. Sokáig küzdöttem én is, hogy legyen tejem, ne apadjon el, de sajnos nem sikerült. Pedig kitartó voltam! Csak tudod, amikor a kicsim már jelentősen fogyott!!!, mert annyira kevés volt a tejem, feladtam a szoptatást. Inkább egyen tápszert, de megfelelően hízzon és fejlődjön.
Nem érzem magam ettől rossz anyának. Te örülj, hogy van elég tejed, és ahogy írtad, nem kell az éjszaka közepén cumisüveget mosogatnod. Viszont szégyellhetnéd magad a válaszaid miatt.
Nem is nagyon érdekel, hogy mennyi idő alatt hány %-ot zuhantál, bár az oka számomra is egyértelmű.
Tudod, én azt az anyát pont ugyanannyira becsülöm, sőt talán jobban is, aki az éjszaka közepén cumisüveget mos és fertőtlenít, mint aki szoptat. Felesleges itt felvágnod, hogy neked van tejed, ettől nem leszel jobb anya másnál. Inkább vissza kellene kicsit venni az arroganciádból, mert így nem mutatsz majd túl jó példát a gyerekednek. Én lezártam a magam részéről a veled való kommunikációt, mert sajnos láthatóan nem érted, mi a probléma a válaszaiddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!