Mit csináljak ha stressz miatt el fog apadni a tejem?
12-es. nem kell idegroncsnak lenni, hanem utána kell olvasni hogy mit tehetnénk.
Sok folyadék, sok alvás, sok és tápláló kaja.
Hát igen itt sokan okosan azt írják, hogy nem létezik hogy nincs tej, meg ha az első 4-6 hétben volt akkor végig lesz.
Hát nekem az első 6 hétben volt tejem, tudtam szoptatni, aztán egyszer csak azt vettem észre hogy nem lakik jól a babám vele. Elkezdtem mérni és kiderült, hogy ugyanúgy csak 50-60 ml-t tud kiszívni mint az elején. Hiába szedtem a mindenféle csodabogyókat, meg tejserkentő teákat ittam, pihentem sokat, semmi nem segített. Elkezdtem pótolni tápszerrel, és még így 4 hónapig tudtam szoptatni, ha csak keveset is.
Voltam mell uh-on nem olyan régen és kiderült hogy kevés a tejmirigyem, ezért nem volt több tejem, és hiába is akartam volna nem termelődött volna több azt mondta a doki!
ÚGyhogy ennyit arról hogyha az elején van valakinek teje, az sokáig tud szoptatni! :)
Az a baj hogy ha egyszer sikerült a szopi és van tej, és valamiért csökkenni kezd (vagy a baba étvágya növekszik) megijednek és rögtön tápszerrel folytatják. Ezzel nincs semmi baj, ki kell pótolni tápszerrel hogy ne éhezzen, de csak addig amíg helyre nem áll a kínálat is. Mi is vettünk egy dobozzal hogy ha van ilyen kereslet növekedés, legyen mit ennie.
Én pl éjjel is viszek be az ágy mellé 2 bögre vizet, mert éjszakai szopizik. Nappal ha nem is vagyok szomjas, akkor is iszom. Érdemes kipróbálni. Persze nem csak ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!