Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit csináljak ha stressz...

Mit csináljak ha stressz miatt el fog apadni a tejem?

Figyelt kérdés
Már hetek óta érzem,hogy lehet baj lesz, bajom van a szoptatással. Már 2 hete,a legutóbbi ( 3 hónapos) növekedési ugrásnál is éreztem,hogy nem gyarapszik a tej,akármennyit cicire raktam,nem lett több a tej. Sőt! Egyik este nagyon véres tej jött a mellemből,mer a sok szopitól már ki is sebesedett. Akkor mindig a másikra raktam, de már az is sebes. És érzem,hogy ki is vannak merülve. Megprobáltam lefejni,hogy lássam,mennyi van de szívóval nagyon véres volt a tej és csak 20 ml jött le utána kézzel fejtem és semmi nem jött (2 csepp). Egyszerűen annyit akar enni,hogy nem bírják a melleim. Tegnap és ma is fél óránként szopizni akar,mindig éhes marad. Vegyek neki tápszert? Ha stressz mitt apad el a tej akkor mit lehet tenni? Ismertek valami homeopátiás golyót vagy próbáljam még meg a görögszéna teát? A tápszert recept nélkül kellene kiváltanom,mert a gyerekorvos nem hajlandó tápszert írni fél éves kor alatt. Komolyan,nagyon szoptatás párti de hát mit tehetnék...
2013. máj. 2. 15:32
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
70%
A mi dokink is tápszer ellenes, fiamnál nem írtam fel pedig két ciciben összesen 30ml volt és nem volt neki elég, akármit csináltam nem lett több,így vettem tápszert (recept nélkül) .Lányomnál írt fel de csak azért mert vissza kellett mennünk a kórházba és a mérésnél kiderült,hogy sokat fogyott!
2013. máj. 2. 16:39
 12/28 anonim ***** válasza:
56%
Én is bírom a "nem létezik hogy valakinek nincs teje" hozzáállást. De, sajnos létezik. Nekem tejbelövellésem sem volt. Pedig szülés előtt fel sem merült bennem hogy ne lenne majd tejem, mert ezt a világ egyik legtermészetesebb dolgának tartottam. Aztán 1 hét után lett valamennyi, pár hétig elég volt, aztán minden praktika ellenére 3 hónapra elapadt. Én meg idegroncs lettem ezalatt pont az ilyen "mindenkinek van teje, mindenki tud szoptatni" emberek miatt. Nem, nincs mindenkinek elég teje...és ha nincs akkor is kell valamit enni a gyereknek.
2013. máj. 2. 18:03
 13/28 anonim ***** válasza:
32%
vegyél vaterán vagy teszen tápit,sokkal olcsobb,csak egyfajta legyen,lehetőleg HA-s.
2013. máj. 2. 18:45
 14/28 A kérdező kommentje:
Igen,vettem,hipoallergén a biztonság kedvéért. De azért vettem homeopátiás bogyót is és görögszéna teát. Most evett,mindkét mellemet kiürítette és utána evett 30mltápszert. Egyből édesdeden alszik.
2013. máj. 2. 19:00
 15/28 A kérdező kommentje:
urtica urens 5ch gilyócska+ görögszénamag teának + beba pro ha 1 tápszert( o hónapos kortol )
2013. máj. 2. 20:48
 16/28 anonim ***** válasza:
17%
Igyál rengeteg vizet, most komolyan! Én azt is észreveszem ha egy kicsivel is kevesebbet iszom a kelleténél.
2013. máj. 3. 09:34
 17/28 anonim ***** válasza:
12%

12-es. nem kell idegroncsnak lenni, hanem utána kell olvasni hogy mit tehetnénk.

Sok folyadék, sok alvás, sok és tápláló kaja.

2013. máj. 3. 09:35
 18/28 anonim ***** válasza:
60%

Hát igen itt sokan okosan azt írják, hogy nem létezik hogy nincs tej, meg ha az első 4-6 hétben volt akkor végig lesz.

Hát nekem az első 6 hétben volt tejem, tudtam szoptatni, aztán egyszer csak azt vettem észre hogy nem lakik jól a babám vele. Elkezdtem mérni és kiderült, hogy ugyanúgy csak 50-60 ml-t tud kiszívni mint az elején. Hiába szedtem a mindenféle csodabogyókat, meg tejserkentő teákat ittam, pihentem sokat, semmi nem segített. Elkezdtem pótolni tápszerrel, és még így 4 hónapig tudtam szoptatni, ha csak keveset is.

Voltam mell uh-on nem olyan régen és kiderült hogy kevés a tejmirigyem, ezért nem volt több tejem, és hiába is akartam volna nem termelődött volna több azt mondta a doki!

ÚGyhogy ennyit arról hogyha az elején van valakinek teje, az sokáig tud szoptatni! :)

2013. máj. 3. 13:43
 19/28 anonim ***** válasza:
0%

Az a baj hogy ha egyszer sikerült a szopi és van tej, és valamiért csökkenni kezd (vagy a baba étvágya növekszik) megijednek és rögtön tápszerrel folytatják. Ezzel nincs semmi baj, ki kell pótolni tápszerrel hogy ne éhezzen, de csak addig amíg helyre nem áll a kínálat is. Mi is vettünk egy dobozzal hogy ha van ilyen kereslet növekedés, legyen mit ennie.

Én pl éjjel is viszek be az ágy mellé 2 bögre vizet, mert éjszakai szopizik. Nappal ha nem is vagyok szomjas, akkor is iszom. Érdemes kipróbálni. Persze nem csak ezt.

2013. máj. 3. 14:36
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 17-es! Képzeld, utánaolvastam, -kérdeztem mindennek (van több orvos is a családban, úgyhogy forrás aztán volt bőven), ettem rendesen, ittam napi 3-4 litert minimum, és mindent kipróbáltam, szaporító fejéstől kezdve homeopátián át a méregdrága More Milk kapszuláig. Sok alvás egy újszülött mellett meg annak jut akinek van minden nap segítsége...mikor alszol/pihensz sokat amikor 3 óránként etetsz minimum fél óráig, utána még fejsz is és még valamikor neked is kell enned-innod, és azért minimálisan ellátni a háztartást??? Sok okos empatikus ember van itt....
2013. máj. 3. 14:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!