10 hónapos a kisfiam, napi 4-5 alkalommal szopizik! Azt javasolják (doki, védőnő), hogy álljunk át csak napi 1 (esti ) szopira! Mit tegyek?
Az Egészségügyi Világszervezet 2 éves korig javasolja a szoptatást.
Elég hirtelennek tartom a napi 4-5 alkalmat lecsökkenteni 1-re. Inkább fokozatosan egyre több hozzátáplálás kéne, és akkor csökkenni fog a szopi száma is.
Hát, lassan majd a reggeli és estire átállhatsz, de nem sürgős.
Mondom én, akinke 8,5 hós ikrei még csak egyszer esznek mást egy nap... :-)) A dokink örül neki, sőt, a kisebbiket ő még nem is etetné mással... (Nincsenek elmaradva, egészségesek, mielőtt erre gondolnátok.)
Szerintem a gyereket kéne figyelni mi jó neki.
1 éves koráig a baba legfőbb tápláléka az anyatej kell legyen.
Különben ilyet még nem halottam,miért javasolták.
Inkább kérd ki egy szoptatási tanácsadó véleményét.
Nekem a gyerekorvosom azt mondta hogy 18 hónap után VISÍTVA fogom elválasztani a gyerekemet,jó hogy nem hallgattam rá.27 hónaposan egyetlen egy visítás nélkül választottam el.
Ha csak napi egyszer szoptatsz nagyon le fog csökkenni a tejed így pótolnod kell majd tápszerrel vagy tehéntejjel.
A sarlatán! Nekem azt mondta az enyém, hogy ne szophasson X g-nál többet, mert túl gyorsan gyarapszik! Kitalálhatod: éhes maradt. Nem tartottam be.
Bízz magadban! Fontos, hogy kapjon mást is, nagyon jól csinálod! Azt hiszik, hogy nincs már elég tápanyag a tejedben?! Áááá!! Szoptass csak ha szívesen teszed és tejed is van!
Az én kisfiam is 10 hónapos, nagyon furcsa lenne neki az ekkora változás!
Ö nappal 4x és éjjel is ált 1x néha töbször is cicizik.
Emelett reggel velem keksz
tizórai gyümölcs, ebéd, uzsi, vacsi..meg napközben eszeget a mienkböl is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!