Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 10 hónapos a kisfiam, napi...

10 hónapos a kisfiam, napi 4-5 alkalommal szopizik! Azt javasolják (doki, védőnő), hogy álljunk át csak napi 1 (esti ) szopira! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Emellett néha tízóraizik és mindig ebédel húsos főzeléket és uzsonnázik gyümit!Jó kedélyű,szépen fejlődő gyermek!
2009. szept. 28. 10:12
 1/8 anonim ***** válasza:
58%

Az Egészségügyi Világszervezet 2 éves korig javasolja a szoptatást.

Elég hirtelennek tartom a napi 4-5 alkalmat lecsökkenteni 1-re. Inkább fokozatosan egyre több hozzátáplálás kéne, és akkor csökkenni fog a szopi száma is.

2009. szept. 28. 10:48
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Állj át nyugodtan, nem lesz semmi probléma.
2009. szept. 28. 11:34
 3/8 anonim ***** válasza:
22%

Hát, lassan majd a reggeli és estire átállhatsz, de nem sürgős.

Mondom én, akinke 8,5 hós ikrei még csak egyszer esznek mást egy nap... :-)) A dokink örül neki, sőt, a kisebbiket ő még nem is etetné mással... (Nincsenek elmaradva, egészségesek, mielőtt erre gondolnátok.)

2009. szept. 28. 13:16
 4/8 anonim ***** válasza:
31%

Szerintem a gyereket kéne figyelni mi jó neki.

1 éves koráig a baba legfőbb tápláléka az anyatej kell legyen.

Különben ilyet még nem halottam,miért javasolták.

Inkább kérd ki egy szoptatási tanácsadó véleményét.

Nekem a gyerekorvosom azt mondta hogy 18 hónap után VISÍTVA fogom elválasztani a gyerekemet,jó hogy nem hallgattam rá.27 hónaposan egyetlen egy visítás nélkül választottam el.

Ha csak napi egyszer szoptatsz nagyon le fog csökkenni a tejed így pótolnod kell majd tápszerrel vagy tehéntejjel.

2009. szept. 28. 14:29
 5/8 anonim ***** válasza:
30%

Azt hiszem legjobb lesz ha te magad nézel utánna itt a neten mi a helyes.

[link]

2009. szept. 28. 14:44
 6/8 anonim ***** válasza:
82%

A sarlatán! Nekem azt mondta az enyém, hogy ne szophasson X g-nál többet, mert túl gyorsan gyarapszik! Kitalálhatod: éhes maradt. Nem tartottam be.

Bízz magadban! Fontos, hogy kapjon mást is, nagyon jól csinálod! Azt hiszik, hogy nincs már elég tápanyag a tejedben?! Áááá!! Szoptass csak ha szívesen teszed és tejed is van!

2009. szept. 29. 00:24
 7/8 anonim ***** válasza:
68%

Az én kisfiam is 10 hónapos, nagyon furcsa lenne neki az ekkora változás!

Ö nappal 4x és éjjel is ált 1x néha töbször is cicizik.

Emelett reggel velem keksz

tizórai gyümölcs, ebéd, uzsi, vacsi..meg napközben eszeget a mienkböl is.

2009. szept. 29. 20:47
 8/8 anonim válasza:
0%
Nekem is akkor lett kevesebb a tejem amikor a védőnő azt tanácsolta tartsuk be a 3 órát, meg kitalálta a doki, hogy méregessem mennyit eszik! Minedn baba más- és más! Azt tedd amit TE jónak érzel és a babád igényel!
2010. aug. 2. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!