Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Melyik ételt/italt/fúszert...

Melyik ételt/italt/fúszert nem javasolják szoptatás idején? Melyik allergizálhat?

Figyelt kérdés

Ezek közül:

tej,tojás,hagyma,bors,tökmag,napraforgómag,olivaolaj,méz,kakaó,kávé,ecet,eper,banán,csipkebogyó,pirospaprika,tejföl,joghurt,csokoládé,ananász,kókusz,tojásos tészták,tejszín,zöldbab,mogyoró,dió,karfiol,káposzta,feta sajt,retek

2011. máj. 4. 10:15
 1/7 anonim ***** válasza:
A káposzta hasfájást okozhat a babaának,atúl sok fűszer is.Használhatsz borsot,csak ne sokat.Ehetsz mogyorót ,és epret is.Mert nem közvetlenül kerül a baba szervezetébe.Ugyan ez a helyzet a többivel is,kivéve a káposzta.Szoptatás alatt kerülni kell a k betűs ételeket(Káposzta,kolbász ,stb)Vigyázz a túl fűszerezéssel.
2011. máj. 4. 11:33
 2/7 anonim ***** válasza:
nálunk a csoki, kakaó okozott sok bukást a babámnak. minden mást bírt.
2011. máj. 4. 13:49
 3/7 anonim ***** válasza:
Tejet, tejfölt, joghurtot, tojást, sajtot én minden mennyiségbe ajánlanám, mert neki és neked is rengeteg calciumra, fehérjére van szükséged. Ha tejallergiától félsz megnyugtatlak, hogy ezeket hiába vonod meg ,ha eszel felvágottakat, kenyeret, zsömlét, tésztát mert pl. abba is van tej. A kávé őt is felpörgetheti, de egyébként a tea is. Fűszerezhetsz nyugodtan, jöhet a hagyma a bors is csak mértékkel. Ez igaz akakóra is és a csokira is. Az megfoghatja a hasát, nagy mennyiségben. Zöldséget, gyümölcsöt is egyél rengeteget, mert kell nektek a vitamin. Kis mennyiségbe mindegyik jöhet, a mogyoró a dió is. Ezeket legfeljebb egyesével próbáld. Egyél belőle, és ha nincs gond (hasfájás, kiütés) 2-3 napon belül, akkor nyugodtan nagyobb mennyiségbe is fogyaszd.
2011. máj. 5. 13:34
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek. :)
2011. máj. 5. 18:36
 5/7 anonim válasza:

Nekem a védőnő azt mondta, hogy fél liter tejterméknél többet ne egyek/igyak egy nap. Gondolom a babánál a tejfehérje allergia kialakulását elkerülendő.

A joghurt nagyon jó a gyomor bélflórájának, mármint a sajátodnak, így aztán gondolom a babának is csak jót tehet, ha eszed.

Édesanyám szerint a K betűsek bánthatják a baba hasát (egyesek szerint a tökfélék és a hüvelyesek is), de a legújabb álláspont az, hogy ezeket - sajnos - mindenkinek egyénileg kell kitapasztalni: kis mennyiséget fogyasztani a kérdéses kajából, és ha nem lesz a babának panasza, akkor lehet többet is enni.

A koffeines cuccokkal (kávé, tea, kakaó, csoki) vigyázni kell, én nagyon ritkán iszom egy evőkanál kávét, de a babán ebben a mennyiségben nem láttam változást.

A többiről nem tudok okosat mondani, én banánból télen sokat ettem, a főtt tojást is eszem, mogyorót is szoktam keveset, bár ez utóbbiban azért nem vagyok biztos, hogy nem allergizál (nálunk még nem volt ezzel gond).

2011. máj. 6. 22:24
 6/7 A kérdező kommentje:
köszi :)
2011. máj. 7. 18:14
 7/7 Józan Paraszt ***** válasza:
Ne hallgass rájuk!A mi védőnőnk is ostoba.Ha kiütéses a gyereked akkor semmilyen,tejet,tejszármazékot ne egyél,igyál és szóját se!A legtöbb kenyérbe van szójaliszt,vigyázz vele!A mogyorók és diófélék is nagyon allergizálhatnak!
2014. febr. 17. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!