Melyik ételt/italt/fúszert nem javasolják szoptatás idején? Melyik allergizálhat?
Ezek közül:
tej,tojás,hagyma,bors,tökmag,napraforgómag,olivaolaj,méz,kakaó,kávé,ecet,eper,banán,csipkebogyó,pirospaprika,tejföl,joghurt,csokoládé,ananász,kókusz,tojásos tészták,tejszín,zöldbab,mogyoró,dió,karfiol,káposzta,feta sajt,retek
Nekem a védőnő azt mondta, hogy fél liter tejterméknél többet ne egyek/igyak egy nap. Gondolom a babánál a tejfehérje allergia kialakulását elkerülendő.
A joghurt nagyon jó a gyomor bélflórájának, mármint a sajátodnak, így aztán gondolom a babának is csak jót tehet, ha eszed.
Édesanyám szerint a K betűsek bánthatják a baba hasát (egyesek szerint a tökfélék és a hüvelyesek is), de a legújabb álláspont az, hogy ezeket - sajnos - mindenkinek egyénileg kell kitapasztalni: kis mennyiséget fogyasztani a kérdéses kajából, és ha nem lesz a babának panasza, akkor lehet többet is enni.
A koffeines cuccokkal (kávé, tea, kakaó, csoki) vigyázni kell, én nagyon ritkán iszom egy evőkanál kávét, de a babán ebben a mennyiségben nem láttam változást.
A többiről nem tudok okosat mondani, én banánból télen sokat ettem, a főtt tojást is eszem, mogyorót is szoktam keveset, bár ez utóbbiban azért nem vagyok biztos, hogy nem allergizál (nálunk még nem volt ezzel gond).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!