Egy 3500gr újszülöttnek mennyi az ideális tápszer amit lehet neki adni?
Figyelt kérdés
Védőnőm azt mondta ahány napos annyi ml adjak neki egy adagban. 9napos a babám. akkor 90ml kell neki? Csak azért kérdezem mert úgy veszem észre hogy kevés neki. első babás anyuka.2013. ápr. 28. 20:03
1/8 anonim válasza:
Szerintem valamit félreértettél. Akkor 14 naposan már 140 milit adsz?
Körülbelül testsúlykilogrammonként 150 milit kell ennie egész nap, tehát összesen 525 milit. Ha 7x eszik, akkor egy étkezésre kb. 75 mili, ha 6x eszik, akkor 87 mili.
A lányunk 70-80 milit evett egyszerre ilyenkor és 7x evett naponta.
2/8 anonim válasza:
1-es vagyok. Ha úgy érzed, hogy ez nem elég a babádnak kérdezd meg a gyerekorvost adhatsz-e többet és ha igen mennyit.
3/8 A kérdező kommentje:
akkor végül is 90ml simán adhatok neki ha 6szor eszik egy nap?
2013. ápr. 28. 20:35
4/8 anonim válasza:
Én szoptatok, de elgondolkoztam, mit tennék a helyedben, csak úgy józan paraszti ésszel..Miután a mellemről is akkor kanyarodik le mikor neki jólesik,ha azt látnám hogy még veszettül szívja az üres cumisüveget,nekem mondhatna bárki bármit, következőre többet adnék.
5/8 anonim válasza:
1-es vagyok.
Tápszerrel nem lehet igény szerint etetni, mint a szoptatásnál. Van egy körülbelüli adag, amit tartani kell. A 90 mili 6x szerintem jó, még talán egy kicsit több is lehet, de beszéld meg az orvossal. Ahogy a súlya nő folymatosan emelheted az adagját, mert mindig az aktuális súlyból kell számolni a napi mennyiséget.
6/8 anonim válasza:
Igen általában 90 ml szoktak adni nekik,de a dobozokon is van egy táblázatt azon is az van hogy 90 ml .
7/8 A kérdező kommentje:
kedves utolsó ha rajta lenne a dobozán nem érdeklődtem volna iránta. az van fel tüntetve hogy beszéljem meg a gyerek orvossal vagy a védőnővel. de köszönöm mindenkinek a válaszát.
2013. ápr. 28. 23:07
8/8 anonim válasza:
Az én gyerekeim keveset ettek de többször! Pl még fél évesen is csak 60ml-t tudtak egyszerre megenni. És vlt,hogy egy óra múlva megint éhesek voltak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!