Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Fejlődési ugrása lenne? Mit...

Fejlődési ugrása lenne? Mit csináljak, hogy több legyen a tejem?

Figyelt kérdés
15 hetes babámnak nem elég a tejem estére, így már éjjel is felkel egyszer szopni, annak ellenére, hogy az éjszakákat átaludta. már nem gyarapodik úgy, ahogy kellene, 2 hete csak 70-80 grammokat hízik. fejlődési ugrása van? idáig elég volt a tejem, most pedig 2 hete úgy érzem, hogy jóval kevesebb. Amúgy csak anyatejes baba, nem szeretnék mást adni neki emiatt. azt még hozzátenném, hogy még soha nem sírt, hogy éhes maradt, nyugodt, mosolygós baba. Lehet hogy csak én reagálom túl a dolgot?
2009. szept. 27. 10:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Az én babám 6hós.A tíz ujjamon nem tudnám megszámolni,hányszor morfondiróztam azon,amin te.De mindig tulléptam rajta.Ugy voltam vele amig nem sir,amig nyugodt,fejlődik nincs baj.Alegkevesebb fejlődés nállunk 10dkg 2hét alatt.Lehet te csak ugy érzed,de neki elég.Szopiztasd amikor csak kéri,ujra kifog alakulni meglátod.Ne add fel.
2009. szept. 27. 10:55
 2/6 anonim ***** válasza:

A lányom 6,5 hónapos, egy ideig én is idegeskedtem ilyíeneken, de már nem érdekel.

Most napi 1x egyik gyümölcsöt, mellett csak cicizik.

Volt, hogy csak heti 50 grammot hízott, de volt olyan is hogy 200 grammot.

Ez van, most 7,24 kiló, örökmozgó, ül, áll.

Nem kell minden babának rakétaüzemmódban híznia.

2009. szept. 28. 07:13
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Egy szoptató anya életében általában eljön az az idő, amikor el kezd aggódni, hogy elé-e a teje, biztosan jól lakott-e, miért nem hízik eleget. Aztán napok múltával rájön, minden rendben van, elege eszik a baba, van elég kakis, pisis pelenkája, hangulata jó. Na ekkor nem kell aggódni.

Egyrészt a gyarapodás mértéke a baba korának előrehaladtával folyamatosan csökken. Szépen is nézne ki, mert akkor 1 évesen kb 20 kilós lenne...

Másrészt ha egy baba átalussza az éjszakát, az nem azt jelenti, hogy most már mindig így s lesz. Sokszor elő fog fordulni, hogy felkel éjjel, indokát nem érdemes keresni (szomjas, éhes, anyahiány, cicihiány, vagy csak cumizgatni szeretne) szoptasd meg, és élvezd az anyaságot.

2009. szept. 29. 10:07
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A fiam 6 hetes volt, mikor így éreztem, ahogy írod, és rájöttem, hogy egy cici kevés neki. Azóta 2 ciciből szopizott minden alkalommal, felváltva, így ugyanúgy fenntartottam a tejtermelést, neki is elég volt. Szerintem amúgy csak a folyadék kellett neki, mert a második ciciből mindig csak a "löttyös" elejét kérte.
2009. szept. 29. 11:32
 5/6 A kérdező kommentje:

az én babám a kezdetektől fogva két ciciből eszik, és eddig nem volt soha gond, csak most érzem úgy, mintha kevesebb tejem lenne, bár ő nem reklamál, hogy nem elég.

lehet,hogy ki kellene próbálnom vmi tejserkentőt, mert eddig nem szedtem...

2009. szept. 29. 12:31
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Azt írod, hogy nem reklamál a babád, hogy kevés lenne neki a tejci, akkor nem is kevés! Nem kell folyton méregetni Őket, ha jókedvű és van elég pisis-kakis pelus, akkor biztos hogy elég tejed van!

Tudom, mert nekem tényleg kevés lett mikor megjött menzeszem és Ő sír is mikor elkezd cicizni kb. 2 percen belül keserves sírásba kezd és látom is hogy nem nyel semmit, csak szívja szegénykém. Azóta elmúlt a menzim, de sajna nem gyarapodott a tejem ezért elkezdtem szedni a More Milk Plus kapszulát. Ez egy tejserkentő gyógynövényes bogyó, nekem már egyszer bevált mellgyulladás után (szintén lecsökkent a tejem), remélem most is be fog. Így viszont Én már napi 2* adok neki tápszert, a többi cici.

Szóval bízz a babádban, hogy jelezne, ha kevés lenne neki!

Te meg biztos, hogy észrevennéd a jelzést!

Üdv!

3 hónapos baba anyukája

2009. szept. 30. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!