Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi a menete? Orvoshoz kell menni?

Mi a menete? Orvoshoz kell menni?

Figyelt kérdés

Eddig váltott mellből szoptattam,, de este óta mindkettő dsem elég, az egyiket teljesen kiszívja, kiköpi még mindig sír, megnyomkodom hát semmi nem jön belőle, átteszem a másikra eszik tovább, azon 5 perc múlva bealszik, de nem egész óra múlva ébred, megint éhes, e ennyi idő alatt nem termelődött belég tejcsi, iszom teát, laktoherbet meg görögszénamag teát is...

tápszert íratni kell vagy csak menjek a patikába? nem akarom éhesztetni, el akartam kerülni a tápizást de ha nincs más megoldás...

3 hetes és 4 napos

2009. szept. 26. 12:16
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is nagyon sokat szenvedtem(ek), hogy legyen elég a tejem, de egy időben én is úgy éreztem, h. kevés és, hogy mindent kiszívott. Azt mondják minél többször teszed mellre annál több lesz.Nálam nem jött be.Nekem is sokszor 1,5 óra ,és ordított. De ha kivártam a 3, 3,5 órát már volt benne tej, és én csak a jobb mellemből szoptattam mert a balt nem kérte.Azt fejtem.Most már többször ráteszem megint.Rengeteget iszom vizet, meg szopis teát amit te is.Ez bejött a sok-sok folyadék.Szoptatás előtt, és után,és közben is "kötelező" inni mert akkor is mindjárt termelődik.Eddig még kihúztuk tápszer nélkül amit egyébként kapsz recept nélkül dula annyiért.Amit lehet biztosan az a Beba, és a Milupa Milumil.De kitartás, és hidd el ha valaki hát én kétségbe voltam esve,meg is vettem a tápszert de még nem kellett(kop-kop)!

minden jót

6 hetes kislány anyukája

2009. szept. 26. 12:28
 2/10 A kérdező kommentje:
képtelen vagyok kivárni a 3 órát úgy sír hogy meszakad a szívem, a 2 órát is nehezen, néha alszik ugyan 3 órát de az nagyon ritka... már nagyon kétségbe vagyok esve, csak a vállamon nyugszik meg amint leteszem rögtön órdít
2009. szept. 26. 12:33
 3/10 anonim ***** válasza:
nekem hál istennek volt tejem bőven,de nekem olyan gyakran kérte a cicit,hogy már nem bírtam,volt hogy egy egész délután csak szopizott.Kiborultam,sírva hívtam a védőnőmet és segített,megmutatta hogy mit hogy csináljak.Neked is ezt tudom javasolni,tápszerezés előtt.Reméljük,hogy te védőnőd is ilyen segítőkész lesz!
2009. szept. 26. 12:46
 4/10 A kérdező kommentje:
mégis írnál valamit amit a védőnő javasolt!!! gyon aranyos az enyém de fiatalka, kazdő, nem bízom annyira benne, köszönöm
2009. szept. 26. 13:06
 5/10 xStefix ***** válasza:

3 hét körül is van egy növekedési ugrás, elképzelhető, hogy ennél tartotok. Ha csak fél napja nem elég a tejcsid, az nem jelenti azt, hogy hosszú távon sem lesz elég! A váltott mellből történő gyakori szoptatás kb. 3-4 nap alatt növeli meg érezhetően a tejet, tehát szerintem ne vegyél rögtön tápszert, hanem mindenképp várj pár napot türelemmel. De isten ments, hogy kivárd a 3 órákat, bárki mondta is, azzal csak stagnálni fog a mennyiség! Szoptasd, ahogyan ő kéri. Az első napokban ez akár óránkénti szopit is jelenthet, de hidd el, hogy ez csak átmeneti és növelni fogja a tejmennyiséget. És közben a babád sem fog éhezni.

19 hónapja szoptató anyuka

2009. szept. 26. 21:39
 6/10 anonim ***** válasza:

Okos válaszokat kaptál! Fejlődési ugrás.

Ha egyszer mégis tápra kerül a sor (nem mumus, de tartsd a frontot, míg lehet!), akkor dokival beszéld meg, hátha többet tud ezügyben. Nem szégyen, hogy fogy a tej! 20 éve ilyenkor már főzelékeztették a szerencsétleneket. ((Nekünk Milupát ajánlott, és tényleg nem ízlett neki másik. Bukott a Hipptől, vmelyik meg büdi is volt...))

2009. szept. 26. 23:15
 7/10 anonim ***** válasza:

21.39-nek írom.Azért vártam ki a 3 órát mert nekem előbb nem lett benne több.Bár milyen hihetetlen de nem mindenkinél jön be a minél többször cicire tevés. Ezt tapasztaltam!

"Bárki is"!

2009. szept. 27. 08:23
 8/10 anonim ***** válasza:
Helló,én javasoltam a védőnőt!Nekem olyanokat mutatott,hogy hogyan kell maszíroznom a mellemet ha csomós(a tejtől) vagy meddig hagyjam az eggyik mellen és a másikon.Na és mikor már annyira fáradt voltam,hogy nem bírtam hallgatni a sírását,ő elaltatta nekem.Betette a kiságyba,hasra rakta és simiszte a hátát(gondoltam,úgy se sikerül neki),na és kb.10perc alatt elaludt,addig is termelődött a tejem na és én pihentem.Nekem ajánlott egy homeopátiás szopogatós tablettát,sajna nem tudom a nevét.Pici kis cukorka és nem szabad rágni csak elszopogatni!Amúgy most hogy álltok,már kellett a tápszer?
2009. szept. 27. 12:48
 9/10 anonim válasza:
Szia! A kisfiam 3 hónapos múlt, nemrég mi is ezzel a problémával küzdöttünk. Fejlődési ugrás 3 és 6 hetesen, 3 és 6 hónaposan van, valszeg ti is egy ilyen közepén vagytok. Remélem már azóta jobb a helyzet. Ilyenkor tényleg sűrűbben kérte a picim a tejet, de aztán pár nep alatt helyreállt a rend(amíg a menstruációm újra be nem zavart). Szóval fel a fejjel, tedd gyekrabban mellre és ne hidd, hogy kevés a tej. Pszichésen is el kell tudnos fogadni, hogy vannak ilyen időszakok, de nem fog éhezni. Nekem volt a fagyasztóban tartalék, (neked nem sikerült pár csomagocskát eltenni ilyen esetekre? Pedig jól jön majd a menstruációnál is, ha esetleg amiatt lesz kevesebb a tej) azzal pótoltam kétszer. Ha téged az nyugtat meg, hogy van otthon egy doboz tápszer, akkor vegyél egyet és meglátod, ki se kell kibontani. De a tudat már maga is megnyugtat, hogy tudod, van hová nyúlni.
2009. szept. 28. 11:02
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm aranyosak vagytok, nem vettünk tápszert szopizunk sokat, tegnap minden rendben volt, sokat evett egész nap nyugodt volt, de most vacakol egy kicsit megint a dolog. Kevesli a mennyiséget meg elég szeles is lett a picurka, jönnek a durik rendesen pedig rendesen kakilt, most mindenképp várnom kell egy picit mert kb másfél óra alatt kisívta mindkettőt és kell egy kis idő nekem is, addig valahogy dajkálgatom, apával váltott műszakban...
2009. szept. 28. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!