Lapos mellbimbóval szoptatok, most már 3 hónapja, a gyerek kiszívja, de iszonyatosan be van pirosodva és nagyon fáj, mit kenjek rá?
Nekem ugyanez a problémám, ugyanezeket megyek keresztül, jó a mellretétel, mégis fáj, enyhén kipirosodott a lapos mellbimbóm, kenem mindennel, de semmi. Viszont, ami még lehet:
- helyes a mellretétel? Baba orra egyvonalban a bimbóval, ráharapáskor őt húzod magadhoz, ajkai kifordulnak? Elég nagyra nyitja a száját, nem csak a bimbót kapja be?
- elvileg a kipirosodott, érzékeny mellbimbók lehetnek gombásak. Gyermekednek volt/van szájpenésze? Kaptál mostanában antibiotikumot? Hüvelygombád van? Ha valamelyik fennáll, érdemes glicerin-boraxal kenni (rózsaméz), patikában vény nélkül is kapható. Ugyan ez sem tuti, nálunk a gyermekemnek nincs szájpenésze (orvossal, védőnővel többször ellenőriztetve), nekem sosem volt gombám, de azért kenem hátha, ártani nem árt...
Szóval próbálok én is mindent, eddig eredménytelenül, de neked hátha tudtam segíteni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!