Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Más is van úgy, hogy úgy...

Más is van úgy, hogy úgy érzi, a szoptatás nyűgös?

Figyelt kérdés
Nekem az elejétől kezdve nyűgösen ment a szoptatás (császárral szültem), a kisbabánk is sokat ficánkolt közben, és úgy éreztem, egyikünk sem érzi magát komfortosan. Ezért ráálltam arra, hogy lefejem, és cumisüvegből kapja (kiegészítve tápszerrel, mert az elejétől fogva kevés a tejem). Azóta ő is, én is nyugodtabban csináljuk végig. A fekve szopizás neki nagyon nyűgös, ülve meg nekem az, mert van egy kis gerincferdülésem, ami miatt pár percnél tovább nem bírom tartani, bármit rakok a hátam mögé.. Úgy érzem, nekünk bejött a cumisüveges verzió, de amikor másoknak erről beszélek, olyan, mintha szentségtörést követnék el.. Ti mit gondoltok?
2013. ápr. 17. 20:50
 1/7 anonim ***** válasza:
66%
Ha az a kényelmesebb,akkor csináld úgy.A szoptatás akkor jó,ha az anya is örömmel teszi.Császárnál sokszor nehezebb a szoptatás a műtét,meg a tejtermelés miatt. Szerintem,fontosabb a nyugalom,mint hogy szenvedés legyen belőle.
2013. ápr. 17. 20:59
 2/7 anonim ***** válasza:
42%

Úgy csináld, ahogy nektek jobb.

De azért nem irigyellek, amit itt majd a sok szent anyától kapsz :)

2013. ápr. 17. 21:04
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem is nyűg volt egy idő után.SOkáig szopizott és keveset.ÍGy hát én is lefejegettem és üvegből kapta.Lassan-lassan elapadt a tejem.Tehát ha újra tehetném erőltetném....
2013. ápr. 17. 21:21
 4/7 anonim ***** válasza:
49%

Én 7 hónapig küzdöttem a szoptatással. Nehezen ment, keveset evett a lányom, fájt a mellem, a hátam, mindenem. Valahogy sehogy sem volt jó. De azért próbálkoztam.

Aztán egyre kevesebbet és kevesebbet szopizott, én meg kiegészítettem tápszerrel, aztán át is tértünk rá. S bevallom a világ nyugalma tört rám, amikor már nem szoptattam, ugyanis nehézségnek éltem meg, sőt talán kudarcnak is, hogy én nem vagyok olyan ügyes anya...

Na, de aztán rá kellett jönnöm, hogy a gyerek nem attól lesz egészséges és boldog, hogy az anyja küzd mint egy eszeveszett barom a szoptatásért, és közben lelkileg összetörik emiatt. Sokkal nyugodtabb és érzelmileg szebb időszak jött el, amikor már nem törtem magam, mint egy megszállott.

Szerintem ha könnyen megy a szoptatás, az nagyon jó. S ha mégis van nehézség, de az anya nem veszi a lelkére, az is oké.

De belebetegedni nem szabad a szoptatásba. Ha nem megy, nem megy. Csak el kell tudni fogadni, és a lényeg, hogy jól érezd magad a bőrödben, mert úgy a kicsi is jól fogja magát érezni.

2013. ápr. 17. 22:01
 5/7 anonim ***** válasza:
Én is úgy gondolom, azt és úgy kell csinálni, ami neked és a babának is jó. Én személy szerint imádok szoptatni, nem mondom, hogy nekem könnyen ment az elején, az elsőnél is nagyon fájt pár hétig, és most a másodiknál is...viszont ha arra gondolok, hogy egyszer ennek vége lesz...könnybe lábad a szemem. Imádom olyan közel érezni magamhoz a kicsimet, ahogy szuszog, ott mellettem...nagyon fog hiányozni...:(Pláne ha még arra is gondolok, hogy nem tervezünk több gyereket, és valószínű ÉLETEMBEN utoljára szoptatok...:(
2013. ápr. 17. 22:32
 6/7 A kérdező kommentje:
nagyon megnyugtattatok, köszönöm szépen!!!
2013. ápr. 17. 23:48
 7/7 anonim ***** válasza:

Nálunk is hasonló volt: császáros vagyok, nem volt elég a tejem, de azt a keveset is nagyon lassan szopizta a babám, nem is tudta mindet kiszopizni. kb 2 hónapos koráig szopival kezdtünk, aztán üvegből a lefejt tejjel folytattuk és végül üvegből tápszerrel egészítettem ki...volt egy kis "étkezési-zavara" ekkor a babámnak, túl sokféle képen kapta az ételt és besokallt, nem evett sehogyan se semmit. Végül maradtam csak az üvegnél és abba is egybeöntve a tápszert a tejjel, mert máshogy nem ment. Most 7 hónapos a babám és a mai napig fejem a kevéske tejet, kb fele anyatej-fele tápszer. Én már a fejésbe őrülök bele, mert nagyon sok időmet elveszi a babától! Most már nem fejek minden étkezésnél, nem élem meg halálos bűnként, ha elmarad egy fejés...meg is látszik az eredménye, rohamosan csökken a tej mennyisége, viszont már úgy vagyok vele, hogy 7 hónaposan már nincs akkora szüksége az anyatejre, mint az első hónapokban...

Ezerszer felszabadultabb vagyok, kipihentebb, stressz-mentesebb, amióta nem aggódok már ezeken. Persze rosszul esik, hogy kevesebb a tejem és tehetnék érte, hogy több legyen (gyakoribb fejéssel), de már szinte belém ivódott, hogy mindent a fejésért, és az az első...még a gyerekkel szemben is! Sokszor sírt míg fejtem, mert KELL fejni, hiszen ezzel táplálom az én kicsikémet - már szinte belebetegedtem, hogy ketté kell szakadnom: fejek, vagy megyek vigasztalni.

Mindenki azzal a megoldással eteti a gyerkőcét, ami nekik a legjobb! Amúgy meg a tápszer a világ legjobb találmánya! :)

2013. ápr. 20. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!