Lusta vagyok fejni. Ez gáz?
4,5 hónapos a fiam.Mióta megszületett kb 10 ml-ert fejtem...azt is csak poénból...(megpróbáltam kanállal odaadni neki.. :P) Az elejétől igény szerint szoptatok..kb 2 hónap kellett hogy beálljanak nagyjából az étkezések.Eddig semmi hátrányát nem érzem.Elég tejem van, beállt annyira hogy a babámnak elég legyen.
Lányomat mikor megszültem, annyira ráparáztam erre a szoptatás dologra, hogy 3 hónap után elment a tejem.. :( Fejtem, mértem a gyereket hogy hízik-e...stb.Teljesen kicsinált.Úgy hogy most eldöntöttem, hogy teljes természetesbe megyek át..amikor a gyerek jelez, jön cicire..semmi mérés, semmi fejés..Ennyi.
Szerintem ha mindig mellre rakod amikor kéri akkor nem lesz baj.Fiam is kb 1 hónapig folyamatosan cicin volt, csak főzni meg fürödni tudtam elmenni..azt is néha végig elégedetlenkedte.
Mondjuk jó lett volna ha tudok lefagyasztani tejet a későbbiekre..de ez annyira nem zavar.Az a lényeg hogy tudom szoptatni a fiam!!!
Én bevallom: nem fejtem. A tejtermelődés szépen beindult és mindig pontosan annyi tejem volt, amennyi kellett, az etetések végeztével nem kellett még a felesleget lefejnem. Megjegyezném: ritka dagi babám volt, szóval tényleg elég tejem volt. EGyik barátnőm fejt állandóan az elejétől fogva és minden szoptatás végén is. Őszintén szólva azóta se tudom ennek mi értelme volt? Ha valakinek nincs teje és így próbálja fokozni értem, de legtöbb esetben, ha az ember hagyja, szépen beáll a megfelelő mennyiség.
Ja és nem apadt el, 1 évig szoptattam.
Sosem fejtem, csak ha valami miatt nem tudtam megszoptatni a babám (orvosnál voltam vagy ilyesmi), akkor is csak annyit fejtem, hogy ne feszüljön annyira a mellem.
Összességében 16 hónapos koráig szoptattam.
én csak akkor fejek, ha az apa vigyáz a picire, mert nekem el kell mennem valahová.
ezenkívül akkor kellett még, mikor kb 2-3 hetes volt a baba és begyulladt a mellem. rossz volt a szoptatási módszer, és nem tudta rendesen kiszívni, de azóta megvan a tökéletes módszer :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!