Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek meddig jó szoptatn...

Szerintetek meddig jó szoptatni? Ki meddig szoptatott?

Figyelt kérdés
Most érjük el az 5.hónapot,fél éves koráig anyatejet akarok neki adni,aztán utána meglátjuk.sok ismerőstől hallom,hogy 20-25 hónapig szoptat,és ez nekem olyan fura,vagy nem is tudom. egy 2 éves már nem baba,hanem kisgyerek.biztos sokan most elítélnek,de nekem ez fura.Ha sikerülne,akkor kb 1éves koráig gondoltam a szoptatást,úgy tudom addig kell tejalapú étel

2013. ápr. 15. 22:26
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
91%

Én is úgy gondoltam, hogy max. 1 éves koráig szoptatom :) ...de rájöttem, hogy nem én diktálok ebben, ugyanis nagyon küzdelmes volt a hozzátáplálás - így 1 évesen 90%-ban még anyatejes volt a fiam. Nem örültem.

22 hónapos koráig cicizett, aminek én vetettem véget. Kb. 1,5 éves korától csak a 2 elalváshoz kellett a cici. Ő sem kérte soha, és soha nem rángatta a pólómat :)

Tejalapú étel nem 1 éves korig kell, hanem azon is jóval túl (de biztos elírás a kérdésedben).

2013. ápr. 17. 22:32
 22/26 anonim ***** válasza:
73%
egyebkent a who legalabb 2 eves korig javasolja. es a hosszutavu szoptatas ndem feltetlenul kell, hogy egyutt jarjon az utcan lerangatott poloval, a simivel... ez a szulon mulik. masfel evesen mar megertettek a gyerekeim, hogy 2 esetleg 3 szopi van, az utcan nincs. az a baj, hogy sokakban az a kep alakul ki a szoptato anyakrol, hogy mint a bocik es tehenek csinaljak. pl gyerek all es anyuka ugy tomi a szajaba. egesz nap. ez szerintem is gaz, pedig keves nalad nagyobb szoptataspartolo van az oldalon. de ez megint csak nem hinnem, hogy a gyerek hibaja. sok olyan anyat ismerek, akik 2-3,5 eves gyerekeket is szoptatnak, es mindnek teljesen normalis gyerekei vannak. es soha nem lattam oket cicit kunyeralni. meg lehet mondani ekkora gyerekeknek boven, hogy csak otthon, ha nincs tarsasag...
2013. ápr. 20. 11:10
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

21 hós koráig szopizott a lányom, akkor magától elhagyta. Nekem nem tűnt nagynak, hiába járt már. Így volt 3 hónap szünet a következő szopi előtt, amikor megszületett a kisfiam. Ő 7,5 hónapos, fogalmam sincs, hogy meddig fog szopizni.

Igazából addig érdemes csinálni, amíg ti szeretnétek. Ha neked kényelmetlen, akkor szépen válaszd el, és pótold mással (a hozzátáplálás még nem lesz elég teljes egészében jó ideig).

Én nyilvános helyen sosem szoptattam/szoptatok, a kislányom sosem szedte elő a cicimet sehol, szóval semmilyen negatív élményem nincs azzal, hogy ennyi ideig szopizott. Lelkileg szüksége volt rá, azután abbahagyta, és azzal egyidejűleg az éjszakákat is elkezdte átaludni. De pl a kisfiam hiába szopizik szintén, már 6 hetes kora óta nem kel fel éjjel szopizni, szóval ahány gyerek annyiféle.

2013. ápr. 22. 21:57
 24/26 anonim ***** válasza:
42%

Szerintem addig jó szoptatni, amíg kölcsönösen igény van rá. Legalább egy-másfél év amíg táplálék szempontjából nagyon fontos, utána inkább immunerősítő és nyugtató hatása van.

Az első 4,5 éves koráig szopott, a második 3 éves, még elalváshoz, betegség esetén kéri, ha megijed, elesik, akkor már nem, a harmadik egy éves, még nagy tejfogyasztó. :)

2013. ápr. 26. 15:16
 25/26 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem az egy évesnél nagyobb gyereket szoptatni (minimum) fura. Fura a látvány, meg maga a gondolat is, hogy a "felnőtt" kaja után odamegy (a lábán) és kortyol egyet anyuból. Csomóan mondják, mondjátok itt, hogy így meg úgy szoptatnak, szoptattok "igény szerint", aztán meg csodálkoztok, hogy mellen alszik a gyerek, meg a szülők ágyában, szopás közben elájulva. Szerintem sokkal következetesebbnek kellene lenni már egészen csecsemő kortól. Az a baj, hogy az anyák nem mernek bízni a saját józan eszükben, mert akkor rögtön szívtelennek és ridegnek titulálja őket a sok ősanya. A gyerek szokja meg, hogy - habár nagyon szeretik (pont azért, mert szeretik), és tiszteletben tartják az igényeit - , vannak szabályok. Több hónaposan már nem kellene óránként enni, mert szopás közben, helyett, anyu haját van kedve tekergetni. Amikor eteted, akkor egyen. Feljön ide az ember, és ellepik a bizonytalan, határozatlan nők egyáltalán nem bevált azirányú próbálkozásai, hogy az anyaságban végre kiteljesíthessék a sérült lelküket. Tudom, nem a tárgyhoz tartozik (bocs kérdező, hogy itt fakadok ki bátran pontozzatok le), de kb tökmindegy, hogy meddig szoptatsz (ettől még, kedves kérdező, érdekelhet téged, mondom, tök indokolatlan, hogy itt), inkább legyél következetes, megbízható támasza a gyerekednek. Azért írom ezt a szoptatás témához, mert valahogy a - jó anya vagyok, vagy akarok lenni-fogalma, szorosan össze van kapcsolva a sokáig szoptatok-kal. A 70-80-as évek tápszer-kultusza helyett most anyatejhadjárat zajlik, mondanom se kell, mindkettő szélsőség, tehát nem normális.
2013. jún. 15. 23:24
 26/26 anonim válasza:
30%
A válaszokat olvasván elég gyorsan lekövetkeztethető, hogy itt összegyűltek az anyák szégyenei.
2017. ápr. 26. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!