Szerintetek meddig jó szoptatni? Ki meddig szoptatott?
1. gyerek 11 hónapig, 2. 13 hónapig, 3. 9. hónapig, 4. remélem minél tovább.
Nekem a cél a minél további szoptatás volt de csak eddig sikerült, nem én akartam abbahagyni hanem a gyerekeim. Én meg nem erőltetem nyilván mert ez róluk szól, nem rólam. Csak azért sajnáltam hogy vége, mert addig jóval kevesebbet voltak betegek, utána viszont zsinórban sok mindent elkaptak.
Egyébként 1 éves és 18 hós között pl. számomra nincs akkora különbség.
Azért 3 évesen már tuti nem szoptattam volna.
Egyébként utólag visszagondolva lehet azért is szoktak le a szopiról mert én nem minden nyikkanásra szoptattam őket (van egy ilyen barátnőm aki állandóan szoptatott szinte és 3 éves korukig szoptak a gyerekei) csak akkor ha kaja idő volt (úgy értem valóban éhesek voltak) és akkor is 10 perc alatt végeztek max. és ennyi.
Szerintem a túlnyomó többség úgy áll neki, hogy 1 éves korig szeretne szoptatni, aztán vagy bejön, vagy nem. Én a nagyobbikat 13 hónapig szoptattam, a kicsi most töltötte az egy évet, már csak reggel-este szopizik, nem tudom, mennyi ideig fog még tartani, már nem ragaszkodik hozzá olyan nagyon.
Már nem ítélem el csípőből a nagyobbacska gyerekek szoptatását, ha meghatározott keretek között tudják tartani. Ha az anyukának is jó ez (tehát nem adja lépten-nyomon a mártírt, hogy ő a hős anya még szoptatja az óvodását, és milyen elege van), és nem hoznak más embereket zavarba a nyilvános cicizéssel, akkor semmi közöm hozzá. Van egy nagyon jó barátnőm, aki több mint 2,5 évig szoptatta a kislányát, nemrég szokott le, és soha, egyetlen alkalommal sem láttam szopizni a gyereket, vagy még csak nem is hallottam, hogy kérné. Tudta, hogy ennek otthon, kettesben van a helye, és máshol eszébe sem jutott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!