Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek meddig jó szoptatn...

Szerintetek meddig jó szoptatni? Ki meddig szoptatott?

Figyelt kérdés
Most érjük el az 5.hónapot,fél éves koráig anyatejet akarok neki adni,aztán utána meglátjuk.sok ismerőstől hallom,hogy 20-25 hónapig szoptat,és ez nekem olyan fura,vagy nem is tudom. egy 2 éves már nem baba,hanem kisgyerek.biztos sokan most elítélnek,de nekem ez fura.Ha sikerülne,akkor kb 1éves koráig gondoltam a szoptatást,úgy tudom addig kell tejalapú étel

2013. ápr. 15. 22:26
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
szeretném minimum egy évig de még csak 8 hetes
2013. ápr. 16. 07:42
 12/26 anonim ***** válasza:
96%
16 hós koráig szoptattam. Teljesen fokozatosan magát választotta le, úgyhogy nekem ez így testileg és lelkileg is optimális volt. Hogy kinél meddig nem teher, hanem kapocs, az szerintem anya-gyerek páros függő.
2013. ápr. 16. 07:55
 13/26 krisztivan ***** válasza:
95%
Én azt gondoltam,hogy 1 évesen leválasztom akármi is lesz.Ha már jár a baba akkor az már kisgyerek(szerintem).Aztán a fiam kb.11 hósan elhagyta a cicit és minden probléma nélkül áttért a tehéntejre:-)) Azt hiszem összebeszéltünk:-))
2013. ápr. 16. 07:58
 14/26 anonim ***** válasza:
80%

1. gyerek 11 hónapig, 2. 13 hónapig, 3. 9. hónapig, 4. remélem minél tovább.

Nekem a cél a minél további szoptatás volt de csak eddig sikerült, nem én akartam abbahagyni hanem a gyerekeim. Én meg nem erőltetem nyilván mert ez róluk szól, nem rólam. Csak azért sajnáltam hogy vége, mert addig jóval kevesebbet voltak betegek, utána viszont zsinórban sok mindent elkaptak.

Egyébként 1 éves és 18 hós között pl. számomra nincs akkora különbség.

Azért 3 évesen már tuti nem szoptattam volna.

Egyébként utólag visszagondolva lehet azért is szoktak le a szopiról mert én nem minden nyikkanásra szoptattam őket (van egy ilyen barátnőm aki állandóan szoptatott szinte és 3 éves korukig szoptak a gyerekei) csak akkor ha kaja idő volt (úgy értem valóban éhesek voltak) és akkor is 10 perc alatt végeztek max. és ennyi.

2013. ápr. 16. 08:29
 15/26 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem a túlnyomó többség úgy áll neki, hogy 1 éves korig szeretne szoptatni, aztán vagy bejön, vagy nem. Én a nagyobbikat 13 hónapig szoptattam, a kicsi most töltötte az egy évet, már csak reggel-este szopizik, nem tudom, mennyi ideig fog még tartani, már nem ragaszkodik hozzá olyan nagyon.

Már nem ítélem el csípőből a nagyobbacska gyerekek szoptatását, ha meghatározott keretek között tudják tartani. Ha az anyukának is jó ez (tehát nem adja lépten-nyomon a mártírt, hogy ő a hős anya még szoptatja az óvodását, és milyen elege van), és nem hoznak más embereket zavarba a nyilvános cicizéssel, akkor semmi közöm hozzá. Van egy nagyon jó barátnőm, aki több mint 2,5 évig szoptatta a kislányát, nemrég szokott le, és soha, egyetlen alkalommal sem láttam szopizni a gyereket, vagy még csak nem is hallottam, hogy kérné. Tudta, hogy ennek otthon, kettesben van a helye, és máshol eszébe sem jutott.

2013. ápr. 16. 09:17
 16/26 anonim ***** válasza:
86%
7 hós koráig szoptattam. Az első 5 hónapban minden okés volt, volt elég tej, aztán kevesebb lett, a gyereknek meg több kellett volna, így ment a fejés, a tejszaporító tea, gyógyszer, ételek. Macerás időszak volt, így 7 hós korában be is fejeztük. Onnan tápszert kapott. Akkor már nehéz is volt ölben tartani, meg foga is volt, szóval féltem tőle :)Nem bánom, hogy nem erőltettük tovább a dolgot.
2013. ápr. 16. 10:48
 17/26 anonim ***** válasza:
70%
Fél éves a fiam,vessenek máglyára a szoptatás pártiak,de már elegem van a szoptatásból. Harap,játszik,elfordul,aztán negyed óra múlva megint kéne neki. Utálom,hogy éjjel-nappal melltartót kell hordanom,hogy nincs egy felszabadult pillanatom szex közben,mert csöpög a melleimből a tej.. mint nő,úgy érzem megszűntem létezni,egy táplálógépnek érzem magam,akinek csak ez a dolga,aki előcsapja a mellét és eteti a porontyát. Persze,szoptatom tovább,egy éves koráig MAXIMUM,mert ez a legjobb neki,de őszintén gyűlölöm már ezt.. Csak amikor ránézek a fiamra,ahogy mellettem,szájában a cicivel alszik,mindig úgy érzem,hogy mennyire szemétség lenne tőlem,ha ezt a megnyugvást elvenném tőle az önzőségem miatt.
2013. ápr. 16. 12:40
 18/26 anonim ***** válasza:
68%
Akkor engem kövezzetek meg. 2 évesen mindkettő szopizott (rengeteg kutatás van róla, hogy ez miért jó, most nem megyek bele). Persze ez nem azt jelenti, hogy 2 évesen is nonstop, és semmi mást, de 2- szer, felkelés után, meg lefekvésnél még sokáig....
2013. ápr. 16. 16:53
 19/26 anonim ***** válasza:
59%
18. voltam, rosszul fogalmaztam, a nagyobbik kicsivel 3 éves kora előtt hagyta abba, de csak reggel, este bújtunk össze, és ahhoz szopizott, a kisebbik pedig még szopizik, ugyanígy kétszer,
2013. ápr. 16. 16:55
 20/26 anonim ***** válasza:
66%
Én kb 1 éves koráig terveztem,majd 1,5 éves koráig...most 16 hónapos és fogalmam sincs mikor fog leszokni mert nagyon függő.
2013. ápr. 17. 20:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!