Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért bukuk ahogy leteszem a...

Miért bukuk ahogy leteszem a kiságyba?

Figyelt kérdés
Minden evés után, (büfizés után) ha leteszem és még izeg-mozog tuti, hogy egy csomót bukik, és mindig fel kell vennem, hogy a kezemben aludjon el vagy pilledjen el annyira, hogy ne hánnyja össze az ágyat.Van, hogy még órákkal evés után is.
2009. szept. 23. 12:13
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Azt nem írtad, hogy mennyi idős a babád.

2009. szept. 23. 12:44
 2/9 A kérdező kommentje:

Szia!

6 hetes a kislányom.

2009. szept. 23. 13:19
 3/9 anonim ***** válasza:

első vagyok.

akkor elképzelhető, hogy van egy kis refluxa, ami annyit jelent hogy az anyatej vagy tápszer(amit eszik) visszaáramlik a gyomorból a nyelőcsőbe és onnan kibukja, kihányja.

beszélj az orvosotokkal, erre van kivizsgálás,de az is megteszi, ha az ágyát a fejénél egy picit megemelitek, így a feje magasabban lesz a gyomrához képest.

2009. szept. 23. 13:34
 4/9 A kérdező kommentje:

Igen erre én is gondoltam, de általában akkor csinálja ha sokat ficereg, jár a keze lába. A védőnöm is tanácsolta,hogy emeljem meg az ágyat,de nem sokat segített.

köszönöm a választ

2009. szept. 23. 14:09
 5/9 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is nagyon bukós volt. Én azt vettem észre, hogy azért mozgolódik szopi után, hogy vissza tudja bukni a tejet, ami irritálja a nyelőcsövét. A megoldás az, amit írtál, függőlegesen tartani evés után, vagy evés közben is többször büfiztetni. Nekünk a cumi sokat segített, hogy leküzdje az öklendezést, bár nem tudom, Te mennyire vagy cumi-párti. Elalváskor pedig az oldalára fektettük, nehogy visszanyelje a tejet.
2009. szept. 23. 21:52
 6/9 A kérdező kommentje:
Miért baj ha visszanyeli?
2009. szept. 24. 10:12
 7/9 anonim ***** válasza:
Igazából nem az a baj, ha visszanyeli, hanem az, hogy esetleg félrenyelheti és a légcsövébe kerül a tej.
2009. szept. 24. 12:10
 8/9 A kérdező kommentje:

Ja hát persze, arra én is figyelek.

köszönöm a választ

2009. szept. 24. 16:47
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekünk a gyerekorvos azt tanácsolta, hogy büfiztessük hosszasabban. Ami viszont sokszor működik: szopás alatti büfiztetések.

A gyerekorvosunk azt is mondta, hogy ha viszonylag sokat bukik a következő szopás előtti órában is, akkor viszont hívjam őt fel, mert az már nem ok és megnézi mi a gond. Tehát ha ilyen van nálatok, akkor lehet érdemes orvoshoz fordulni - bár nem akarok vészmadárkodni.

2009. szept. 25. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!