Futhatok-e speciális melltartóban, ha még szoptatok?
Futhatsz, speciális melltartóban ami jól tart.
Persze attól is függ elötte futottál-e. De mindenképp óvatósan, jóleső tempóban.
Szia,
Amióta szültem-6 hónapja-engem is ez foglalkoztat. Elhatároztam, hogy most már elkezdem. 2 hete kezdtük el a kostólgatást, így már nem kizárólag szoptatok. Utánaolvastam a témának és 2 dolog miatt nem kezdtem el előbb.
1) a tej termelődésének nem tesz jót a rázkódás, ami ugye kivédhető egy jó sportmelltartóval...
2) a futás közben felszabaduló méreganyagok egy része átjuthat a tejbe, ezt úgy gondoltam megoldani, hogy rögtön a szopi után elmegyek futni, de egyszerre csak nagyon keveset, kb. 1,5 km-t, de minden nap, így nem szabadul fel annyi méreganyag, legalábbis remélem.
Egy pár hónap múlva, fogom fokozatosan emelni az adagot.
Szóval a válaszom az, hogy lehet, csak mértékkel.
Remélem tudtam segíteni egy picit.
Ugyan mi baja lenne a babának attól, hogy anyuci jót mozog? Ez a méreganyagdolog is hülyeség, nem igaz! A jó melltartó se a tej miatt kell, hanem azért, hogy ne nyúljon meg a melled és hogy kényelmes legyen.
Ha jólesik, mozogj, hiszen ami neked jó, az jó a babának is!
Szerintem pedig ha most akarsz elkezdeni futni a szülés óta, valószinü csak könnyü kocogással fogod kezdeni..igy max izzadsz egy kicsi, de hogy méreganyagokat is termelnél azt én is kétlem.
Szivesen segitünk neked itt:
www.futocenter.hu
Üdv.16 hetes pocakos,hosszútávfutó
Az alábbi cikket a Szoptatásért Magyar Egyesület honlapjáról másoltam át:
"Ha a sportolást fogyási szándék vezérli, tartsuk szem előtt, hogy szoptatás idején nem tanácsos havi két kilogrammnál többet fogyni egyszerre. A méreganyagok ugyanis a zsírszövetben raktározódnak, s hirtelen fogyás esetén a véráramba, és így az anyatejbe is eljutnak. "
Fogyni pedig lehet futással, főleg, ha hosszan, alacsony pulzusszámmal végzed a futást-kocogást, tehát akkor mégis köze van a méreganyagok ürülésének és a tejtermelésnek egymáshoz!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!