Mit jelent az igény szerinti szoptatás?
Igény szerint, vagyis bármikor amikor a babád igényli és bármeddig ameddig ő akarja.
Én nem fejtem az igény szerinti szopi alatt. Mert pont ez a lényege: segít, hogy a babád igényeihez igazodjon a tej mennyisége.
A miatt, hogy néha kevesebbnek érzed a tejcit, ne aggódj: a kicsi sem eszik minden nap ugyanannyit (mint ahogy mi sem), illetve te sem iszol/eszel ugyanannyit vagy nem pihensz ugyanannyit (mert ettől is függ a tej mennyisége). De ettől még lehet elég tejed a baba számára. Ezt tapasztalatból mondom.
Ha nem érzed úgy tartósan, hogy éhes a gyerkőc, nincs tejed, akkor semmi gond, nyugodtan tedd mellre, amikor úgy érzed, hogy enne. Nem kell utána fejni, teljesen felesleges, ahogy a mérleg is.
Ha zavar, hogy néha kevesebbnek érzed a tejet, próbálj homeopátiás bogyókat nyugodtan (Ricinus Communis ch5, Urtica Urens ch5, ezeket alkalomszerűen is szedheted bármikor)
Ne méregesd!
A mérleg megöli a lelked...
Te csak tedd mellre ahányszor csak kéri.
Az én kislányomat kórházban megetették tápival, mert amikor szopi után mérték túl kevésnek tűnt a tejem. (nem bababarát kórházban szültem).
Szerencsém, hogy ez a második babám volt és az első szülésemnél, egy másik kórházban sokmindenre megtanítottak. A kislányomat így 6 hónapig kizárólag anyatejjel etettem és azóta is szopizik. Igaz, szinte óránként kérte a cicit, de megérte, mert beállt a tej. És utólag rájöttem, hogy ő ilyen nyalakodós típus, enni is így eszik - sokszor kóstolgat egy egy keveset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!