Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit jelent az igény szerinti...

Mit jelent az igény szerinti szoptatás?

Figyelt kérdés
Illetve, ha igény szerint szoptatok, azaz cicire teszem a bébit, amikor csak igényli... akkor is fejni kell a mellet? Pillanatnyilag szopi után kiürítem a mellben megmaradt tejet, viszont nem igazán akar így gyarapodni a mennyisége. Vannak napok, amikor bőségesen van tej, és van, amikor alig. Már mindent kipróbáltam és nem értem az ingadozó mennyiséget.
2013. ápr. 2. 15:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Igény szerint, vagyis bármikor amikor a babád igényli és bármeddig ameddig ő akarja.

Én nem fejtem az igény szerinti szopi alatt. Mert pont ez a lényege: segít, hogy a babád igényeihez igazodjon a tej mennyisége.

A miatt, hogy néha kevesebbnek érzed a tejcit, ne aggódj: a kicsi sem eszik minden nap ugyanannyit (mint ahogy mi sem), illetve te sem iszol/eszel ugyanannyit vagy nem pihensz ugyanannyit (mert ettől is függ a tej mennyisége). De ettől még lehet elég tejed a baba számára. Ezt tapasztalatból mondom.

2013. ápr. 2. 15:41
 2/7 A kérdező kommentje:
Rendszeresen mérem mennyit evett a kisfiam. Van, hogy százat szopizik, (de csak ritkán) majd legközelebb csak harmincat és sokkal többet kifejni sem tudok. Azt tapasztaltam, ha duzzad a cicim a tejtől, akkor sokat eszik, ha pedig nincs benne tej, akkor ő sem viszi túlzásba az erőlködést. Viszont a harminc grammokat egy 1 hónapos babánál nagyon keveslem.
2013. ápr. 2. 15:58
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ne parázd túl,ha gyarapodik meg alszik szépen akkor fölösleges méregetni minden évésnél.igényszerint tehát ha kéri cicire rakod akkor fölösleges fejni mert az igényszerint szoptatásnak az a lényege h be áll a kereslet kinálat,tehát annyit termel a szervezeted amennyire szükség van.
2013. ápr. 2. 16:12
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha nem érzed úgy tartósan, hogy éhes a gyerkőc, nincs tejed, akkor semmi gond, nyugodtan tedd mellre, amikor úgy érzed, hogy enne. Nem kell utána fejni, teljesen felesleges, ahogy a mérleg is.

Ha zavar, hogy néha kevesebbnek érzed a tejet, próbálj homeopátiás bogyókat nyugodtan (Ricinus Communis ch5, Urtica Urens ch5, ezeket alkalomszerűen is szedheted bármikor)

2013. ápr. 2. 16:41
 5/7 A kérdező kommentje:
Ma volt olyan, hogy az 1hónapos babám, csak 20-30grammokat evett. Mondjuk szerintem sokkal több nem is volt a cicimben. Tényleg ne méregessem? Én ezt nagyon kevésnek találom. Szerintem szopizna ő többet is, ha lenne elég tejci. El vagyok kenődve. :(((
2013. ápr. 3. 18:50
 6/7 anonim ***** válasza:

Ne méregesd!

A mérleg megöli a lelked...

Te csak tedd mellre ahányszor csak kéri.

Az én kislányomat kórházban megetették tápival, mert amikor szopi után mérték túl kevésnek tűnt a tejem. (nem bababarát kórházban szültem).

Szerencsém, hogy ez a második babám volt és az első szülésemnél, egy másik kórházban sokmindenre megtanítottak. A kislányomat így 6 hónapig kizárólag anyatejjel etettem és azóta is szopizik. Igaz, szinte óránként kérte a cicit, de megérte, mert beállt a tej. És utólag rájöttem, hogy ő ilyen nyalakodós típus, enni is így eszik - sokszor kóstolgat egy egy keveset.

2013. ápr. 4. 14:20
 7/7 anonim ***** válasza:
a mérleg megöli a lelked??? NOOOrmális margit....ezt az elvakult idiótát:)
2014. dec. 28. 06:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!