Egyik helyen azt olvasom lehet szedni ibuprofen származékot, máshol azt h kifejezetten tilos. Most akkor mi van?
2. voltam.
ne aggódj miatta. A gyógszerek 90%-a egyébként is csak tartós használat esetén káros
(Gondoltam linkelek is, "bizonyíték" gyanánt)
LLL: A La Leche Liga tanácsadói orvosi tanácsot nem adhatnak, így azt sem mondhatják meg, hogy az anyuka szedheti-e a gyógyszert vagy sem szoptatás alatt. Az erre vonatkozó szakirodalom azonban rendelkezésükre áll, és felolvashatják a mamának az adott gyógyszerre vonatkozó információt. A döntés joga pedig az anyáé.
A szakirodalom szerint (forrás: Dr. Thomas Hale Medications and Mother's Milk, 2002. évi kiadás) az Ibuprofent gyakran alkalmazzák csecsemők lázának megszüntetésére, az anyatejbe pedig csekély mennyiség jut át még akkor is, ha a mama magasabb dózisban szedi. Gyógyszerveszélyességi kategória: L1 (Jelentése: a legbiztonságosabb; olyan gyógyszerek, amelyeket már sok szoptató anya szedett; amelyeknek nagyszámú szoptató anyán végzett megfigyelések során nem volt a szoptatott csecsemőre nézve káros hatásuk, bármilyen káros hatás kialakulásának esélye gyakorlatilag nulla; vagy a szer a csecsemő szervezetében gyakorlatilag nem hasznosul.) Az Amerikai Gyermekorvosi Akadémia jóváhagyta az Ibuprofen szedését szoptató anyák számára.
Amennyiben a mama a gyógyszer szedése és a szoptatás mellett dö
lalece liga honlapjáról is itt van.
Csak, hogy mutassam nem levegőbe besélve mondtam.
lyenkor legyen okos az ember. eredetileg én is úgy tudtam, hogy a paracetamolt prefeerálják, most meg azt olvasom, hogy a ibuprofent.
mondjuk szerintem ártani egyik sem árt a kettő közül
[link] (itt kb az oldal közepénél van szó fájdalomcsillapításról)
szóval kétes, hogy melyik a jbb, de mindkettő használható
Én ibuprofen hatóanyagút vettem be.
Begyulladt a bölcsességfogam. Panadol (paracetamol) semmit sem ért. Orvosi tanácsra Algoflexet szedtem, míg el nem jutottam a fogorvoshoz.
Utolsó vagyok.
Nem hagytam ki szoptatást emiatt, de szoptatás után vettem be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!