Nem eszik sokat 5 hetes lányom?
5hetes lányomnak,le tudtam fejni 130ml-t amit szép lassan meg is ivott,de úgy láttam hogy kevés volt neki kereste a cicit meg rágta az öklét és cuppogott.
Csináltam neki 40 ml tápszert amit szintén megivott.
Nem lesz baja,vagy miért eszik ennyit?Kevés lenne a tejem neki?

Miért nem engeded szopizni? Hidd el, ő többet ki tudna szívni, mint 130 :)
Fejni sosem fogsz tudni annyit, mint amennyit a cicid termel a baba hatására. Ahogyan ő szopizik, ugy termelődik folyamatosan a tej.
Anyatejbol nincs olyan, hogy tul sok, annyit eszik a baba, amennyire szüksége van. Ha picit többet is evett, azt kibukja. A tapszeres nem tudok hozzászólni, mert kizárólag anyatejes a babam:)
3 honapos kislány anyukája

Feltételezem hogy azért fejsz, mert valami miatt nem tudod szoptatni...(pl koraszülött).
Anyatejből sohasem tudod túletetni. Ha a kicsi igényli, akkor próbálj gyakrabban fejni, azt add oda a babának, még ha 1-2 napig nagyon keveset fejsz is. Használhatod a szoptanít készüléket is, ami segít a babádnak megtanulni hatékonyan szopizni. A tápihoz inkább ne nyúlj addig amíg legalább a védőnő nem javasolja. Sok mindent elronthatsz vele, ami még jól működne.
Viszont a babáknak van még egy szükségletük: a komfort szopizás. Ilyenkor nem igazán az éhség viszi őket az öklük cupogtatására, hanem a szopizás nyugtató ritmusa hiányzik nekik, és az anyukájuk közelsége. Persze ha olyat teszel a szájába amiből jön is valami (pl a tápi), akkor azt lenyeli - még picike, nem tudja kiköpni. Vigyázz, meg ne terheld vele a kicsi hasát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!