Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem eszik sokat 5 hetes lányom?

Nem eszik sokat 5 hetes lányom?

Figyelt kérdés

5hetes lányomnak,le tudtam fejni 130ml-t amit szép lassan meg is ivott,de úgy láttam hogy kevés volt neki kereste a cicit meg rágta az öklét és cuppogott.

Csináltam neki 40 ml tápszert amit szintén megivott.

Nem lesz baja,vagy miért eszik ennyit?Kevés lenne a tejem neki?

2013. márc. 30. 23:14
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem engeded szopizni? Hidd el, ő többet ki tudna szívni, mint 130 :)

Fejni sosem fogsz tudni annyit, mint amennyit a cicid termel a baba hatására. Ahogyan ő szopizik, ugy termelődik folyamatosan a tej.

Anyatejbol nincs olyan, hogy tul sok, annyit eszik a baba, amennyire szüksége van. Ha picit többet is evett, azt kibukja. A tapszeres nem tudok hozzászólni, mert kizárólag anyatejes a babam:)

3 honapos kislány anyukája

2013. márc. 31. 04:41
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg próbáld meg megszoptatni a fejés helyett. Neked is könnyebb, a baba is többet tud enni így. Egyébként az én babám ennyi idősen is evett ennyit, igaz nem egyszerre, hanem szép lassan, ahogy te is írtad. Hízott is heti fél kilókat. Ők tudják, hogy mennyit kell enniük. Bár a tápszert nehezebb emészteni, azzal vigyázni kell, de anyatejjel nem lehet túletetni egy babát sem.
2013. márc. 31. 11:37
 3/3 anonim ***** válasza:

Feltételezem hogy azért fejsz, mert valami miatt nem tudod szoptatni...(pl koraszülött).

Anyatejből sohasem tudod túletetni. Ha a kicsi igényli, akkor próbálj gyakrabban fejni, azt add oda a babának, még ha 1-2 napig nagyon keveset fejsz is. Használhatod a szoptanít készüléket is, ami segít a babádnak megtanulni hatékonyan szopizni. A tápihoz inkább ne nyúlj addig amíg legalább a védőnő nem javasolja. Sok mindent elronthatsz vele, ami még jól működne.

Viszont a babáknak van még egy szükségletük: a komfort szopizás. Ilyenkor nem igazán az éhség viszi őket az öklük cupogtatására, hanem a szopizás nyugtató ritmusa hiányzik nekik, és az anyukájuk közelsége. Persze ha olyat teszel a szájába amiből jön is valami (pl a tápi), akkor azt lenyeli - még picike, nem tudja kiköpni. Vigyázz, meg ne terheld vele a kicsi hasát!

2013. ápr. 1. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!