Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ilyenkor mit csináljak?

Ilyenkor mit csináljak?

Figyelt kérdés

Kisfiam 3 hónapos múlt, és elég szeszélyessé vált az étkezése. Nagy étvágya van, de mégis rossz evő. Úgy értem cicire teszem, éhes nagyon, de pár perc után abbahagyja a szopizást. Kevés a tejem, lehet ennyi idő alatt kiürülne a mellem? DE sokszor amikor vissza akarom tenni cicire, nem kér, olyan mintha tele lenne a pocija. DE kicsivel később megint sír, hogy éhes.

Tegyem ismét mellre, akár félóránként, óránként, vagy egyszer "tömjem" tele tápszerrel...?

2009. szept. 19. 09:25
 1/8 anonim ***** válasza:

Várom a válaszokat!:))

Ugyan ezzel küzdök,csak 2 hónapos a kislányom.

2009. szept. 19. 09:36
 2/8 anonim ***** válasza:

Na, figyi, hátha ebből megérted: ikreim vannak. Az egyik nagyevő, de sokáig szopik, pedig egyfojtában dolgozik.

A másik nem tűnik nagy evőnek, ő percek alatt végez. De: a második a pár perc alatt üresre szívja a mellet!

Szóval ő rutinos, eszméletlen jó technikája van. Ha első baba lenne és egyedül, hááát, halálra aggódnám magam, hogy még tuti éhes, kevés a tejem, satöbbi.

Ő abbahagyja pár perc után a kaját és nem lehet visszatenni (nem is lenne mire :-))). Tele a poci pár perc alatt. Ilyet még nem láttam a másik 2 gyereknél soha.

A kaja utáni sírás lehet hasfájás is a hirtelen bekajálástól. Sokáig büfiztesd, nekem sokszor még a nagy büfi után 1-2 perccel újabb nagy büfik vannak.

2009. szept. 19. 09:38
 3/8 A kérdező kommentje:
Igen, láttam, hogy sajnos mások is küzdenek ezzel a problémával. :(Most is itt szenvedünk, most ugyan látványosan éhes, és enne is, de a cicit nem kéri.:(
2009. szept. 19. 09:40
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Leírom, mi lehet. Ez saját tapi, de többen is írtak már róla. Amikor volt még tejcsim az elején, akkor a baba rendesen szopizott. Volt egy másfél hetes kihagyás, ami miatt sajna nem tudtam szoptatni, jött a cumisüveg-tápi. Amikor visszaraktam, pár perc múlva rra lettem figyelmes, hogy szívja-szívja, de csapkod a kis kezeivel és utána elkezd hisztizni. Ez megismétlődött vagy 10 szer, mire rájöttem a cumisüveg a hibás. Azt nem kell szívnia nagyon, szépen folyik ki belőle a tápika , nincs vele nagy gond. A cici meg munka. Hát ő nem akart már munkálkodni, mivel rájött hogy van neki egyszerűbb út is. Aztán utána nagyrészt lefejtem a cicim és cumisüvegből adtam neki. Azt zokszó nélkül elfogadta :)

2009. szept. 19. 10:35
 5/8 A kérdező kommentje:
Eddig nagyon kevés alkalommal kellett üvegből adnom neki, csak, most hogy elkezdett nyűglődni. :( Nem tudom mi lehet...hiába fejek, alig van tejem... de azt a keveset is szeretném, ha maga dolgozna meg érte, annyira imádom szoptatni. :) Pedig voltak korábban időszakok, amikor majd belehaltam, annyira szenvedtünk. :( Most meg tessék.... :( Tudom, sok egészséges, baba van aki tápszeren nőtt föl, de így is megvisel, mert érzem, lassan elválik a cicitől. :( És még korainak tartom.
2009. szept. 19. 11:03
 6/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok.Mintha a válaszod is én írtam volna:))

Kezdek ebbe az állapotba én is beleőrűlni.

2009. szept. 19. 12:17
 7/8 A kérdező kommentje:
Az aggaszt nagyon, hogy a pociját is megterheli ez az összevisszaság. :( Etetném én, de nem kér..aztán meg kérne, de néha nem merek adni. :( Nem tudom mi a jobb, ha sűrűn cicire teszem vagy mi legyen.....
2009. szept. 20. 11:28
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia! Lehetséges, hogy nem elég neki olyankor a tejed. Tedd mellre gyakrabban, mert akkor több tejed termelődik és pár nap alatt beáll a tejtermelésed. Szerintem ez működni fog, és utána már kevesebbszer kéredzkedik majd mellre. Egyébként nálunk is sokszor előfordul, hogy elalszik a kisfiam, leveszem ciciről, azonnal felébred és követeli a többit. GYakran emiatt több, mint egy órát tart a szopizás.

Ha még vannak kérdéseid, illetve más problémák, ajánlom, hogy hívj fel egy tanácsadót a La Leche Ligánál. Nagyon hasznos és nagyon segítőkészek. Ingyenes!

Remélem segíthettem!

2009. szept. 20. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!