Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek? Bővebben odalent!

Mit tegyek? Bővebben odalent!

Figyelt kérdés
4 hetes kisbabám szopizott idáig, viszont nagyon hosszú ideig, akár egy-másfél órát is cicin volt, elaludt rajta, nem lehetett felkelteni. A megfelelő mennyiséget sem szopta ki néha. Áttértünk tápszerre, amitől viszont szorulása van neki, és a tejem is elapadt két napig semmi nem volt. Ma reggel viszont igen, 60 milit tudtam fejni. Nem tudom mit tegyek, szoptatni azért nem szeretném mert az elmúlt két napban elszívtam pár szál cigit, és félek hogy gondot okozok neki. Meg egy két pohár szénsavas üdítő is lecsúszott, azt hittem már nem lesz tejem többet. Sajnálom szegényt nagyon, utálom a tápszerezést, de a mellbimbóim sem bírták a dolgot, teljesen szétáztak mert sokszor csak szopizott rajta nem evett semmit sem. Egy szoptatás nem tarthat másfél órákat. Főleg nem háromoóránként. Tanácstalan vagyok hogy mit teyek, szoptassam, vagy tápszer?? Ráadásul szorulása is van, tegnap csak a kúp segített neki kakilni, de ez nem megoldás. A cigivel sokat ártottam??? Benne marad a tejben a nikotin? MIt tegyek?
2009. szept. 17. 13:52
 1/9 anonim ***** válasza:
Szoptass, szoptass, szoptass!!! 2 szal cigitol semmi baja nem lesz a kicsinek, es a szensavas uditotol sem! En sokat ittam, nem is tudom miert ne lehetne inni? Probalj meg ne cigizni, es szoptasd a kicsit!!!
2009. szept. 17. 13:57
 2/9 anonim ***** válasza:

szia!

Ne ess kétségbe, van megoldás! Fejd le a tejcsit és cumisüvegből add oda neki, így elkerülhet ő a"lógás" a cicin! Utána pedig tápi, ha még éhes. Én is így csináltam. Kevés volt a tejcsim és pótoltam hozzá. 1-2 -3szál cigi nem eget rengető probléma ( azért nem ment fel az alól, hogy szoptatás alatt nagyon érdemes felfüggeszteni ezt a tevékenységet), szénsavas üdítő meg pláne nem árthat neki!

2009. szept. 17. 14:00
 3/9 anonim ***** válasza:
3 óránként 1-1,5 óra egyáltalán nem sok! Sőt, van olyan baba, aki óránként ott lóg egy órát. A babák immunrendszere csak 4 hónapos korukra fejlődik ki, ezért a szoptatás ekkor pótolhatatlan előnyökkel bír! Mindenképp szoptass, rengetegen cserélnének veled! Ha nem tudod, mit, hogyan tegyél, kattints ide, sokan dicsérik! [link]
2009. szept. 17. 15:28
 4/9 A kérdező kommentje:
a probléma csak az, hogy annyira nagyon szétázott a mellbimbób emiatt, hogy sírva fogtam neki az etetésnek, remegtem a fájdalomtól szó szerint!!!!!! Azt mondták, hogy nem normális ha ilyen sokáig tart a szoptatás, max fél órának kellene lennie. Lelkiismeret furdalásom van emiatt nagyon, nem tudom mit tegyek.
2009. szept. 17. 16:17
 5/9 anonim ***** válasza:
nekem is azt mondták az elején, hogy max. fél óra...mert én is sokat lázadtam, az én kicsim is egész nap a cicimen lógott, nekem is majd belepusztultam annyira fájt. De tudod (már 4,5 hós a kicsim) olyan hamar elmegy ez az idő és jelenleg TE vagy a MINDEN, a legfontosabb neki, hogy érezzen téged, és a szopási igényeit is megkapja.(ráadásul ha fáj a hasa akkor a szopival nyugtatja magát!!) Én azt csináltam (bár ellene voltam az elején), hogy adtam neki játszó cumit. Így szopizott a kezemben amennyit akart mégsem szedett szét a gyerkőc. na meg a hasa sem fájt annyira, mert nem ette túl magát. Nekem most a gondom, h kibújt az első fogacska..így valóban érdekes lesz az etetés :) amúgy pl. biztosan neked is fontos lenne (nekem nagyon kellett) az az intenzív együttlét ha már kikerült a pocakomból, hogy igen, ÉN etessem kvázi belőlem egyen. És ÉN legyek aki miatt hízik, nem a műkajától. (az elején lehet h beteges de még a teás cumisüvegre is féltékeny voltam) a másik, meg hogy az anyatejben tényleg MINDEN benne van ami kell neki, ha tudsz választani mindenképpen SZOPTASS!!! Sok nő a szülése után kitudja hány sírógörcsös éjszakát él át, mert nincs teje. Te szerencsés vagy! Használjátok ki! Jó babázást! (amúgy a cigi 3 óra alatt kimegy a tejből állítólag de persze jobb lenne nélküle mindenképpen!!)
2009. szept. 17. 17:37
 6/9 anonim ***** válasza:
Szia! Mintha csak én tettem volna fel ezt a kérdést pár héttel ezelőtt. Az én fiam is 1,5órát sőt volt, hogy 2 órát lógott a cicin. Nekem is mondták sokan, főleg a védőnő, hogy ne hagyjam 30 percnél tovább cicizni. Levettem ordított, hogy még éhes, hát hagytam. Nekem is szétáztak a mellbimbóim, akkor vetten bimbóvédőt és azóta azzal szopizunk. Mára (9Hetes)megerősödtek annyira a szopizó izmai, hogy már 20 perc alatt végez. Kitartás! Próbáld ki a bimbóvédőt és Ő is belejön majd a szopizásba.
2009. szept. 17. 22:28
 7/9 anonim ***** válasza:

Az én lányom is másfél-2 órákat volt a cicin az elején, volt, hogy szétharapdálta a mellbimbóm, mert nem jött könnyen a tejcsi, sokáig sebes volt, és sírva szoptattam, rengetegszer fel akartam adni,de a párom tartotta bennem a lelket. Most 3 és fél hónapos, 10-15 perc maximum, amit szopással tölt, egy jó ideje már meg sem érzem, hogy szoptatok ( mint kiderült, nem kapta be jól a mellbimbóm az elején ).

Ja, és úgy éreztem, hogy egész nap csak szoptatok és fejek...

De mára már megoldódott, és örülök, hogy nem adtam fel. Szoptass te is, jobb lesz a babádnak. Ha úgy érzed nagyon feláztatja a mellbimbód, használj bimbóvédőt, vagy védőkrémet.

2009. szept. 18. 12:04
 8/9 anonim ***** válasza:

Fejd le! Az én babám nem vette el a mellemet, 10 hónapig fejtem. 8x1 órát egy nap, mert olyan rosszak a tejcsatornáim.

Óriási, hogy ekkora szünet után lett tejed! Fektess be elektromos mellszívóra, az nem olyan megterhelő, de szépen kiszedi és mégsem táp. Bár jobb híján az is jó!

Jó anya vagy, ez lebegjen előtted. Bizony meg kell erőltetni magadat! Ennyi cigi és üdítő nem sok! Szurkolok Neked!

2009. szept. 18. 20:24
 9/9 anonim ***** válasza:
Szoptathatsz!!!!!De ha nem akar ciciből enni akkor fejd le és add üvegből neki!!!!
2009. szept. 19. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!