4 hetes a kisbabám eddig és továbbra is igy szeretném viszont a férjem váltig állitja hogy én nem jol tudom. igenis fejni kel, mert a gyerek nem tudja kiszopizni a tejet teljesen és pang a tej. hát erre mondom pang a fejed lágya 2-3 óránként szoptatok két mellböl ha fejnék lehet a kövi etetésre annyi ej vissza se termelődik hogy jolakjon a babám. mivel nem vagyok egy tejgyár kicsi cici és pont annyi van hogy jolakik a gyerekem.
jol tudom vagy a férjemnek van igaza? illetve azt mondja ne igyak alkoholmentes sört minek?fejjek inkább agyamra megy illetve ne olvasgassam az LL honlapját mert ö is tudna ilyet szerkeszteni nem kell mindent elhinni. Nos ki is itt a buta? kinek adnátok igazat?
2013. márc. 18. 10:01
1/9 A kérdező kommentje:
hazajövetelkor 3180 volt a lányom mára elérte a 4kg
2013. márc. 18. 10:02
2/9 anonim válasza:
Nehogy már egy férfi jobban tudja hogy kell szoptatni egy babát :))
Persze az más, ha neki már van gyereke mondjuk előző házasságból.
Amit írsz azzal viszont én nem értek egyet.
Az alkoholmentes sör sok esetben (nem mindig) segít a tejtermelésben.
Az meg egyenesen bődületes baromság, hogy pang a tej a mellben.
2013. márc. 18. 10:07
3/9 A kérdező kommentje:
anyja mondta.... ö meg közvetiti a hülyeséget
2013. márc. 18. 10:12
4/9 anonim válasza:
Igyál alkoholmentest ha jólesik, mert a folyadék kell. Kicsi ciciben is sok tej tud termelődni. Meséld el a párodnak, hogy az ami készen van a ciciben az előtej. Az oltja a baba szomját. Amikor a baba kiszopizza, akkor indul be a zsírosabb tej termelése. Annyi termelődik, amennyi éppen kell a babának. Ha szoptatás után lefejed a tejet, akkor tény, hogy többet fog termelni a cicid egy idő után. Viszont akkor már mindig teljesen ki kell üríteni, mert több termelődik majd, mint amit a baba megeszik. Na ettől viszont lehet tejpangás a ciciben. A legjobb tejtermelést segítő eszköz a pici baba. Majd ő belövi, hogy mennyi kell neki. Ha növésben lesz többször kell majd szoptatni, lehet, hogy két napig folyamatosan. Viszont ez teljesen rendjén van, mert így működünk. Négy gyermekem van, hármat közülük sokáig szoptattam. S ha lehet ilyen mondani az én kezdő mellméretem mínuszos volt. :)
2013. márc. 18. 10:15
5/9 A kérdező kommentje:
köszönöm
2013. márc. 18. 10:17
6/9 anonim válasza:
Angyalok nagyon jól leírta:)!
Annyit tennék hozzá a későbbiekre nézve, hogy mivel a tej annak függvényében termelődik, hogy mennyiszer ürül a mell(minél többször, annál több termelődik, hiszen az ürülésből "tudja" a kisagyad, hogy mennyit kell termelni), ha az i.sz. szopi mellett is fejnél még, akkor azzal nem "elvennéd" a babád elől, hanem többlet- termelésre késztetnéd a szervezeted. Erre azonban semmi szükség(a többlettermelés is okozhat gondot), hiszen a "cél" az, hogy annyi tejed legyen, se kevesebb, se több, mint amennyit a babád igényel:).
Szóval jól csinálod, ne hagyd magad:).
2013. márc. 18. 10:47
7/9 anonim válasza:
Semeik ötöknek nincs igaza, vagyis pont mind ketötöknek, de persze ne tudja jobban egy férfi ez tény és való mert azért mi sok mindent jobban érzünk a gyermekünk uttán, de ha fejed igenis jobb lesz és tőbb :) Ha nem fejed és nem lusta a kicsi akkor ELVILEG vele hallad a tej menyisegé, ha lusti és te nem veszed észre akkor sajnos nem lesz elég tej.
2013. márc. 18. 11:54
8/9 Pannika12 válasza:
Szerintem a babad jol novekszik, ami azt is jelzi, hogy jol szopizik. Ha ugy erzed a szoptatas vegen, hogy sok marad benne, akkor lefejheted, de amugy felesleges (idoigenyes, az amugy is keves idodbol, valamint mindig tobb termelodik, mint amire szukseged van). En a babamat hagytam ugy jo fel orat az elso hetekben az elso mellen, hogy a hatso zsirosabb tejet is kiszopja, azutan megbofiztettem (ettol egy kicsit le is megy a tejci a pocakjaban es erzi, hogy ehes-e meg vagy sem) es csak ezutan kinaltam fel a masik mellemet. Ezaltal nem fog elkenyelmesedni, hiszen nem adod neki egybol oda a masik melledet csak azert mert az elsobol mar nehezebben jon. Ha a 6 hetes novekedesugrast gyorsabban akarod atveszelni, tedd surubben a melledre, valamint azt a melledet akkor lefejheted amibol utoljara szoptattal. Igy par nap alatt tul leszel a nehezen.Azutan ismet elhagyhatod a fejest. Alkoholmentes sort ihatsz ha jol esik :) Amugy nem szukseges csak a megfelelo folyadekbevitel, ami kb egy poharnyit jelent minden oraban. Jo babazast!
2013. márc. 18. 13:03
9/9 frászkarikaborsó válasza:
Ha fejnél akkor pont hogy több tej termelődne, de minek fejni? az az optimális ha pont annyi termelődik hogy a baba üresre tudja enni a cicit, ha fejsz és emiatt többet termelsz, akkor csak az elejét fogja megenni, ami egyrészt nem elég laktató tehát nem fog úgy hízni tőle, másrészt meg nagy a laktóz tartalma és emiatt hasfájós is lehet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!