Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek, hogy több legyen...

Mit tegyek, hogy több legyen a tejci? Estére alig van!

Figyelt kérdés

Estére fáradt vagyok. Tejci alig van. Tegnap is kb. 20-at szívott csak ki. Olyankor kétségbe esek, sírok, apa közben beadagolja az aznap lefejt tejcit, ami összesen kb. 50 mili...

Tápszer lesz ebből? Vagy mit tegyek?

Iszom már ezeket az íztelen teákat is!

A babám másfél hónapos, és még csak fél kilót hízott. Néha még etetés után is nyugtalan, sír. Gondolom, éhes...

2009. szept. 15. 09:11
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszi!!!! :)
2009. szept. 15. 22:26
 12/17 anonim válasza:

Szia!

Nekem is voltak olyan napok amikor keveselltem a tejemet. Másnap minden étkezés után fejtem a maradékot. Ezt csináltam két napig és nagyon szépen beindult, több lett.

És tényleg minél többször rakom mellre annál több a tej.

Az én kisfiam lassan négy hónapos és 6600g csak tejcizik.

2009. szept. 16. 14:31
 13/17 xStefix ***** válasza:
És akkor azt is újra, hogy: szerencsés az a baba (és az anyukája is), aki nem szokik le a mellről az üveg mellett! Ha a te babád épp ilyen, akkor tekintsd ajándéknak. De nagyon sokan vannak, akik épp emiatt kénytelenek abbahagyni a szoptatást, mert a pici megzavarodik és nem találnak vissza a cicihez. Én sem azt mondom, hogy éheztetni kell a babát, sőt. (Egyébként sokára jön el az a pillanat, amikor tényleg "éhezni" kezd. Hidd el, hogy a természet soha nem intézi úgy, hogy egy baba éhen haljon, megvannak a megfelelő jelző-eszközei az életbenmaradáshoz.) De ha épp nincs elég tej és pótolni kell, szerintem akkor se arra bíztassuk az anyukát, hogy cumisüvegezzen, mert senki sem tudhatja, hogy az adott baba épp érzékeny-e a zavarra vagy sem. Én úgy gondolom, hogy jobb kerülni a kockázatot - hamár többféle szopibarát pótlási mód létezik.
2009. szept. 16. 15:35
 14/17 A kérdező kommentje:
Milyen szopibarát pótlásokra gondolsz?
2009. szept. 16. 15:43
 15/17 anonim ***** válasza:
Tegnapi 12:42-es és 21:56-os vagyok. Van egy praktikánk is ha a cumisüveg kezd a cicivel szemben 'előtérbe' kerülni. Az AVENT-nek van az 1-es cumija, amin nagyon kicsi a lyuk. Abból kapja a póttejet, nagyon nehezen jön.Párszor bevetettük,azután megbecsüli a cicizést. Nekünk ez az egyik módszer,arra is amikor nem akarta teljesen kiszívni. Egyébként olyan jó étkes a fiam, hogy mindegy neki miből kapja a tejet csak legyen.
2009. szept. 16. 22:34
 16/17 A kérdező kommentje:
Mi is az AVENT 1-est használjuk szükség esetén. :)
2009. szept. 17. 07:35
 17/17 xStefix ***** válasza:

Szopibarát pótlási módok (a baba életkora és a pótolt mennyiség függvényében): a legcélravezetőbb a szoptatás közbeni pótlás -mert ilyenkor továbbra is az anyamellhez kötődik a jóllakás élménye-, erre alkalmas a fecskendő és az ún. Szoptanít készülék. Szoptatás után pedig kiskanállal vagy pohárral/csészével lehet adni a tejet.

Nyilván ezek mindegyike megkíván némi ügyességet és főleg türelmet, de a szekemberek szerint ezt a plusz ráfordítás bőven meghozza az eredményt.

2009. szept. 18. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!