Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek, hogy több legyen...

Mit tegyek, hogy több legyen a tejci? Estére alig van!

Figyelt kérdés

Estére fáradt vagyok. Tejci alig van. Tegnap is kb. 20-at szívott csak ki. Olyankor kétségbe esek, sírok, apa közben beadagolja az aznap lefejt tejcit, ami összesen kb. 50 mili...

Tápszer lesz ebből? Vagy mit tegyek?

Iszom már ezeket az íztelen teákat is!

A babám másfél hónapos, és még csak fél kilót hízott. Néha még etetés után is nyugtalan, sír. Gondolom, éhes...

2009. szept. 15. 09:11
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg More milk plus? Gyógyszertárban kapható.

Drága, de lesz tőle redesen

2009. szept. 15. 09:26
 2/17 A kérdező kommentje:
Köszi! Kipróbálom azt is!
2009. szept. 15. 09:38
 3/17 anonim ***** válasza:
Inkább homeós bogyó, én megvettem 6 ezerért a More Milket és semmit nem ért.
2009. szept. 15. 09:58
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Több tejed a több szoptatástól lesz! Minél többet teszed mellre, annál több inger éri a melled, s azt a jelzést adja a testednek, hogy több tej kell! Próbáld meg, hogy pár napig sűrűn teszed mellre a babát, s az beindítja a tejet!

De alapvetően neked kellene megnyugodnod, mert a baba érzi rajtad a feszültséget. Többet kellene pihenni, elterelni a figyelmet minden rosszról, mert enélkül bármit is teszel, tejed nem lesz több!

2009. szept. 15. 10:24
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
A pihenés - saját tapasztalat - nagyon fontos. Én is iszom a laktoherb teát, alkoholmentes sört, őszibaracklevet. De ha pihenek eleget, akkor sokkal több a tej is. Ha egész nap talpalok, akkor kevesebb, főleg este. Reggel a kiadós alvás után van bőven. Szóval pihenni (tudom, hogy nehéz és nincs idő rá), megéri.
2009. szept. 15. 10:38
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én ugyanígy vagyok. Már túl vagyok a more milk-en, a homeós bogyón, a laktoherben, a gyakori mellre tételen (olykor másfél-kétóránkét), a sok pihenésen stb... De már nem kínlódok, este az utolsó etetés, ami általában 9 körül van, tápszerrel pótolom. (anyatej 30-40 ml, tápszer 100 ml) Látom a babámat, hogy nem kínlódik, nem rángatózik a cicin, nem üvölt és nem mellesleg nem ébred fel 12 kor, mert már éhes, így bírja 2-3 ig is, addigra újra annyi tejcsim van, hogy szinte kicsattanok - ez tök jó érzés. Rájöttem, hogy nem "mérget" adok neki és még így is 95% ban anyatejes a babóm. -egy háromhónapos kisfiú anyukája-
2009. szept. 15. 12:21
 7/17 anonim ***** válasza:
Szia! Ismerem az érzést én is sokat szomorkodtam, hogy kevés a tejem. Fiam most 2 hónapos,napi 100-150ml tápszert sikerült teljesen kiiktani, most már néha sikerül is lefagyasztanom..Sokmindent kipróbáltam nekem a HIPP szopitea+ HIPP étrendkiegészítő, napi 1 üveg alk. mentes sör,sok folyadék. Minden etetés után kifejem ami esetleg benne maradt, este utolsó etetés után 3 órával kifejem az egyiket, rá 3 órára éjjel a másikat, hajnalban ha kel van egy tele cici neki(először kifejtem). Így serkentem is a tejtermelést, és mindig van a hűtőben pótlás ha szükséges. Fő a nyugalom+SZOPIZTATNI és FEJNI.
2009. szept. 15. 12:42
 8/17 xStefix ***** válasza:
100%

Újra és újra olvasom a problémát, hogy délután, este kevés lesz a tej, pótolni "kell" (nem kell!). Szomorúan látom, hogy a legtöbb anyuka nem ismeri az okát, a háttér-elméletet, úgyhogy álljon itt újra: ez teljesen természetes jelenség! A szervezetnek napközben kevesebb ideje, energiája jut a tejtermelésre, ezért van az, hogy míg reggel -a jóval nyugodtabb éjszaka és a tejtermelő prolaktin hormon nagyüzemű működése után- általában tele mellekkel ébredünk, addig az áttalpalt nappal után délutánra, estére lecsökkent a tárolt, illetve megtermelt tej mennyisége. Ezzel szépen egybevág, hogy a legtöbb babának van egy késő délutáni nyűgösebb időszaka, amikor -részben a fáradtság, részben a csökkent tej miatti gyakrabb éhség miatt- többet szeretne szopizni. Magyarul, a baba lelkiállapota és a saját biológiai működésünk egymással párhuzamosan okozzák ezt a jelenséget. A (helyes) megoldása pedig nem a napközbeni étkezési idők betartása (azaz a következő szopi húzása, vagy tápis pótlás, hogy kibírja a baba az egyébként megszokott x órát), hanem a délutáni, esti gyakrabb mellretétel. Így mindenki jól jár: a baba hozzájut a szükséges tejcsihez és jobban meg is nyugszik a mellen, nekünk pedig nem kell bajlódni a tápiztatással. Tehát, ha ezt tapasztaljátok, akkor úgy rendezkedjetek be, hogy egy ideig délután, este gyakrabban lesz szopi, mint a nap többi részében. A legtöbb esetben ez segíteni fog és el tudjátok hagyni a lefejt tejezést vagy tápizást.

Másfél éve szoptató anyuka

2009. szept. 15. 12:59
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia! igen teljes mertekben egyet ertek az elozo anyukaval. Minel tobbszor mellre tenni a babucit,es hidd el az ingertol beindul a tejcsi.Persze sokat segit ha pihizni is tudsz.11 hetes a manokam es mar 3kg-t hizott :-] Az elso honapban en is tapszerrel fejeztem be a napot,nekem is sirt rangatozott,de igy utolg mar azt gondolom hogy a fardtsagtol.mindig csokkentettem a tapszert es egyszercsak rajottem hogy mar nem is kell.Beallt a kereslet--kinalat,annyi tejem van amennyi kell neki.

Udv es jo babazast!

2009. szept. 15. 13:17
 10/17 anonim ***** válasza:
12:42-es vagyok. Olvastam a többi válaszolót is. Én nem azt vallom, hogy ne adjunk tápszert a babának. Jobb az ha éhezik? Én adtam, nem volt szívem éhesen hagyni a 'kísérletezés' alatt. Én is ki tudtam iktatnia tápszert. Nem azon idegeskedtem, hogy éhes a babám. Adjál ha végképp nincs tejed és mellett próbáld ki a praktikákat. Rendes az apu,nálunk is a férjem a 'cumisüvegkezelő'. Ja és szopizik+ cumisüvegből is iszik ha kell, nem szokott le a szopizásról a cumisüveg miatt.
2009. szept. 15. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!