Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás alatt milyen ételeke...

Szoptatás alatt milyen ételeket kell kerülnöm?

Figyelt kérdés

12napos a babám, és nehezen szopik, így a lefejt tejet adom neki!Tegnap óta hasfájással küzd,nyűgös, az étvágya is visszaesett.Nem lázas, rendesen van széklete, picije, csak nyűgös, délutántól alig alig alszik!NAgyon lightos kömény teát adunk neki egy keveset, attól picit jobb, de Én magam is iszom, hogy így bekerüljön a szervezetembe, és igy a tejembe!Napi 4dl tejet,vagy kakaót ittam eddig, de már azt sem merem...

Mik azok az ételek amiket NE EGYEK, vagy csak módjával, mert árthat a picinek?

Mik a tapasztalaitok?Hogy étkeztetek?

Nektek mi vált be a pici hasfájására?Hogy nyugtattátok?

ÍRJATOK!!

2013. márc. 10. 15:07
 1/7 anonim ***** válasza:

kerülni kell:

nyers hús, nyers tojás

puffasztó ételek ( bab, káposzta stb, de picit, óvatosan lehet enni, nincs bizonyíték, hogy ettől pocakfájás lenne)

szénsavas üdítők

magas koffeintartalmú étele- italok

alkohol (de ez természetes)

tej ás -tejtermékek( főleg az első 1-2 hónapban, utána lassan meglehet próbálni óvatosan, az elején jobb kerülni)

magas cukortartalmú italok

fűszeres ételek

egyél nyugodtan ( kell is):

inni ásványvizet ( nem kell külön babavíz), gyümölcsleveket ( bármelyik jó, csak cukor ne legyen benne sok cukor)bátran, VALÓDI gyümölcsteát ( tehát nem a 300 Ft- os változatokat, nemfekete, nemzöld..)

sok gyümölcs, zöldség

teljes kiőrlésű kenyér stb

fehér hús

olajos magvak

2013. márc. 10. 15:43
 2/7 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

A tejet érdemes csökkenteni vagy elhagyni

Minden mással pedig kísérletezni, hogy reagál rá

2013. márc. 10. 15:56
 3/7 anonim ***** válasza:
Probalj cumisuveget valtani mert van olyan, ami kolikas babaknak van (kevesebb levegot nyel). Dmben vettem olyat. Hatha..
2013. márc. 10. 16:22
 4/7 frászkarikaborsó ***** válasza:

Nekem a köményes teától minden csak rosszabb lett. De van akinek tényleg beválik.

Az én babámnak a zsíros ételek, még a lazac is hasfájást csináltak. A csoki/kakaó is van akinél gond, ezt is elhagynám.

A gyümölcsök egy része is puffaszthat sajnos, akármilyen is a vitamintartalmuk. Nem beszélve a zöldségekről.

Ha nagyon hasfájós akkor érdemes azt csinálni hogy pár napig csak kenyeret, krumplit, rizst és nem fűszeres natúr húst eszel, aztán egyenként elkezded visszahozni az ételeket, 24 óra alatt csak egyvalamit hozz vissza. Ha nem durvul a helyzet akkor az az étel rendben van. Ha rosszabb, akkor pár hétig hanyagold, utána újra lehet próbálni. Türelemjáték, de nálunk is így volt, és még mindig jobb mint az állandó ordítás.

Másik ami nagyon segített nálunk az a hordozókendő, rajtam valahogy jobban megnyugodott. 2 hónapig naponta többször csak ebben aludt el, aztán egyik percről a másikra már nem kellett.

2013. márc. 10. 19:06
 5/7 dorka6 ***** válasza:

Miből gondolod, hogy biztosan a hasa fáj? A kisbabák nemcsak hasfájástól tudnak sírni. Sokszor ringatásra, testközelségre, megnyugtatásra, az édesanyjuk közelségére vágynak. Sokszor túl ingergazdag a környezet, nagyon elfáradnak és egyedül nem tudják megnyugtatni magukat, ezért is sokkal sírósabbak délután. Próbáld nagyon sokat hordozni, ölelgetni, a meztelen melleden fektetni és talán a szopival is próbálkozni, persze nagy-nagy türelemmel. Nem írtad, hogy hogyan adod neki a lefejt tejedet. Talán érdemes lenne kifele hajló szélű pohárral (mokkás pohár) próbálkozni. Így később, ha egy kicsit megerősödik nagyobb remény van rá, hogy visszaszokjon a cicire.

Ha valóban hasfájás a babád sírásának az oka, szerintem is érdemes a tehéntej fogyasztást szüneteltetni és kipróbálni, hogy ez megoldja-e a problémát. Egyébként amit megkívánsz nyugodtan megpróbálhatod, hogy bírja-e a baba. Az első időben a lencsével, babbal és más puffasztó ételekkel érdemes vigyázni. Nekem bevált, hogy ezeket fedő nélkül is főztem, sok babérlevelet használtam, a karfiolnak pedig főleg a rózsáit használtam, a szárát jól kivágtam, így talán kevésbé okoz görcsöket a babának.

Segíthet még a hasfájás elkerülésében az etetések utáni böfiztetés és a fájós has gyengéd simogatása, a lábacskák tornáztatása, emelgetése a has felé. Sok erőt és sok örömet kívánok!

2013. márc. 10. 23:16
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen Mindenkinek a válaszát!

Sok hasznöos infot írtatok, próbálok Mindent kipróbálni! :)

2013. márc. 11. 08:39
 7/7 xStefix ***** válasza:
Mit értesz azon, hogy nehezen szopizik?
2013. márc. 11. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!