Miért nem lett tejem?

Már ebből a pár sorból is úgy tűnik, hogy több problémád is volt a szoptatás körül, amik rendesen felerősítették egymás negatív hatását:
Én is azt gyanítom, hogy a hozzáállásod is belejátszhatott a történésekbe, mert ha valóban nem akartál szoptatni, akkor nagy valószínűséggel nem is próbálkoztál vele elég kitartóan. Márpedig a kitartás nagyon lényeges, főleg az első időkben, amikor egyáltalán hozzá kell edződni a szoptatáshoz.
A bimbóvédő nagyon necces dolog... Én ennyiből úgy gondolom, hogy feleslegesen illetve helytelenül használtad. Annak ellenére, hogy sokan a fájó, sebes bimbó miatt veszik elő, jó lenne tisztában lenni vele, hogy sokkal több problémát okozhat, mint amennyi a haszna. Bár a fájdalmat csökkentheti, viszont elodázza a gyógyulást is, mert befülledhet alá a bőr, így lassabban gyógyul. Ez magyarázhatja részben, hogy nagyon varas lett a sebed. Ezen túl, az üveghez és a cumihoz hasonlóan, rossz szopási technikát eredményezhetett, mert a babád nem a melled tanulta meg először szopizni, hanem a védőt; ez pedig könnyen cumizavarhoz vezethet. (Bár nálad ez szerintem nem állt fenn, hiszen pár napot szoptattál csak.) És végül még egy, ami viszont valós lehetett, az, hogy a védő miatt kevesebb inger érte a melled, ezért késett a tejbelövellés, illetve nem indult meg rendesen a tejed.
A hideg vizes borogatás nem apasztotta el a tejed, egyrészt, mert szerintem be se indult, másrészt, mert a hideg víz nem apaszt(!).
Arról mondjuk nem írtál, hogy konkrétan hogyan szoptattál, de az előzőeket végignézve elképzelhető, hogy sem te, sem a környezeted nem tudta, hogyan is lenne célszerű szoptatni. Nem tudom, készültél-e a szoptatásra, tudtad-e, hogyan kell mellre tenni a babádat, milyen gyakran érdemes szoptatni, mit kéne kerülni (pl. a védőt) stb. Ha ezekre előzőleg felkészültél volna legalább elméletben, vagy legkésőbb akkor ott valaki segített volna neked, valószínűleg lehetett volna javítani a helyzeten. - De az a tény, hogy nem is igazán akartál szoptatni, lehet, hogy már alapjaiban lehetetlenné tette az egészet...
Mindezt nem bántásból írom, remélem, elhiszed; de szakmailag első nekifutásra ezek derülnek ki a soraidból.

Az én kislányom 4 hónapos. Születésekor nagyon jó előtejem volt, viszont az anyatej nehezen indult be. Ittam a tejserkentő teát, attól beindult. :) A mellem többször kisebesedett, egyszer szét is nyílt, be is gyulladt már úgy, hogy lázas is voltam miatta... Bimbóvédővel pedig nem cicilt a kislányom! Voltam közben beteg is, egy szuper garat-és gégegyulladással, aminek következtében majdnem elment a tejem... Volt, hogy fejtem volna le a tejet, de egy csepp sem jött ki pedig érezhetően volt benne... Volt, hogy a párom nyomkodta ki a mellemből a tejet, ami borzasztóan fájt, de muszáj volt! Sokszor sírtam, de nem adtam fel, harcoltam! És még mindig szoptatok! Bár mostmár csak reggel és este tudok, és rá kell pótolnunk tápszerrel is! Igaz, most már a kislányommal harcolok, ugyanis néha nem akar este cicilni... :(((
Hideg vízzel borogatni pedig valóban tilos!!! A kérdésedre a válasz: nem akartál szoptatni, ezt érezte a tested és a babád is! Minden nőnek kisebesedik, fáj, éget... ettől még nem kellett volna abbahagyni! A babádért tűrni kell a fájdalmat, hogy megadd neki azt, amire szüksége van!
Biztos, hogy volt tejed, csak te nem érezted! Egy újszülött babának nagyon pici gyomra van, nagyon pici mennyiség is elég, hogy jóllakjon.
A kérdés kiírásával egyébként nem tudom, mi volt a célod...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!