Van olyan, aki sokat hízott a terhesség alatt és a szoptatás alatt nem fogyott?
Szoptatás alatt csak jöttek fel a kilók. :(
Sajnos nem mindenki fogy.
A lányom 2 éves lett, mire visszaálltam az eredeti súlyomra, mindenféle fogyókúra nélkül.
Első lányommal 13 kg-ot híztam és szoptatás alatt szedtem fel rengeteget. Nem is bírtam lefogyni :(
Most a második babámmal 9 kg-ot híztam (de úgy, h. a terhesség alatt végig 6 kg volt rajtam, az utolsó 3 hétben jött fel még 3 kg), most 2,5 hetes a baba, van még rajtam 2 kg. Próbálok kenyeret nem enni (terhesség alatt is a kenyér elhagyása segített, h. nem híztam többet) és a péksüteményeket hanyagolni.
Egyébként minden mást eszem, mert a tej miatt kell. A szénhidrátot sem szabad teljesen elhagyni, tapasztalatom, h. a kenyér és péksütemény a legdurvább hízlaló, puffasztó étel. Helyettük abonettet és ropikenyeret eszem.
Dettó! Nekem is a kizárólagos szoptatás ideje alatt jött fel a legtöbb plusz kg, nem is a várandósságom alatt. A 6. hónaptól kezdett lemenni, amikor már mást is kezdett enni a bébi.
Nem az a gond, ha feljönnek a kilók ilyenkor, mert jobb is, ha ilyenkor "ki vannak párnázva" az ember idegei;), hanem, ha szoptatás után is sokáig ott megmarad.
Még mindig van rajtam +5 kg, de nem vészes, főleg a hasam és a derekam tájékán, onnan nem akar lemenni, de járok tornázni, figyelek a kajára, szóval igyekszem. :)
(Már csak napi 2x és éjjel is 2x szopizik a baba, 11 hós.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!