Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Befele fordult mellbimbó...

Befele fordult mellbimbó valami tanácsotok van?

Figyelt kérdés

Sajna születésem óta befele forduló mellbimbóm van.

De annyira, hogy még mellszívótól sem fordul ki.

25 hetes kismama vagyok és rettegek, hogy a babámat nem tudom majd szoptatni... :(

Valami tanács? Tapasztalat?

Valami segédeszköz ami használt?

Bimbóvédőből melyiket ajánljátok?

köszi a válaszokat.

2013. márc. 1. 14:56
 1/7 anonim ***** válasza:
kérj a védőnődtől segítséget!neki tudnia kell,hogy mi a teendő!
2013. márc. 1. 15:38
 2/7 anonim ***** válasza:

Jól mondja az előttem szóló, a védőnőnek tudnia kellene, de sokszor fogalmuk sincs a szoptatással kapcsolatos problémák orvosolásáról. (Tapasztalat.)

Van már gyereked, akit próbáltál szoptatni, hogy már mellszívót használtál, vagy csak kipróbáltad?

Nekem totál befelé forduló mb-im vannak, megkinlódtam rettenetesen, de nem adtam fel, a fiamat 2 éves koráig szoptattam, 7 évre rá született a kislányom, egy éves múlt, még naponta6-8 alkalommal szopizik.

A mellszívó hetek alatt alakított ki nálam némi mellbimbó szerűséget a rosszabbik cicimen. Arra nem tudtam rátenni egyik gyereket sem 2-3 hónapos koráig. Addig mellszívóval fejtem, a babák is ügyesedtek, és az a cici is használhatóvá vált.

Sokat segít kezdetben, ha egy kis vizet kortyol a baba és nedves szájjal könnyebben rácuppan a cicire.

A fiamnál bimbóvédővel szoptattam sokáig, kipróbáltam sokat, jó a MAM és az Avent is. A leányzó egyáltalán nem fogadta el, öklendezett tőle.

Sajnos másfél hetes korukra, olyan sebes lett a cicim mindkettővel, hogy nem fogadták el a vérzés miatt, akkor mellszívóval fejtem kb. egy hétig, cumisüvegből kapták addig. Szerencsére mindkettő egyből elfogadta utána a cicit . kb. 4-5 hónapos korukra úgy megedződtek, kifordultak a mb-im, hogy a gyerkőcök röptiben is lekapták,egy csöppet sem érzékenyek.

A sok fejés következménye pedig, hogy anyatejleadó lettem, a fiamnál 12 hónapig, most a lányomnál már túlléptük ezt, ki tudja még meddig.

2013. márc. 1. 15:58
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem az Avent Niplette segített (Vaterán vettem), ezt a terhesség alatt kell használni, én nem tudtam erről, ezert szoptatás alatt használtam, a legelején. Eleve csak bimbóvédővel tudtam szoptatni, kb. 3 hét elteltével el tudtam hagyni a bimbóvédőt. Nem tudom, mi lett volna ezek nélkül, annyira lapos volt a mellbimbóm.
2013. márc. 1. 15:59
 4/7 anonim ***** válasza:
Egy hetes a harmadik babám, az első kettő egyszerűen nem tudott szopni csak kínlódtunk, pedig annyi tejem volt, néha 3 gyereknek is tudtam egy nap pluszban adni. Cumisüvegesek voltak én csak a medela mini electric-et használtam mindegyiknél, most is megvettem, viszont úgy tűnik ennyi gyerek kellett hozzá csodásan az első pillanattól kint van a mellbimbóm, így szopizik a kisfiam, viszont megedződve nincs, sebes, vérzik, fáj az egész mellem, elkövettem azt a hibát, hogy megpróbáltam nagykönyv szerűen csinálni, csak szopi semmi fejés, annyi tejem legyen amennyi neki kell, hát becsomósodott, lázam lett ááááááá kínlódok......
2013. márc. 1. 16:29
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy írtatok. Első babßm lesz. A mellszívót csak kipróbßltam hßtha megnyugszom egy picit, hogy majd attól úgyis kijön. De sajnos még attól sem. Még úgy sem emelkedett ki és fßjt is. :( a védőnőm annyit mondott, hogy vegyek bimbóvédőt. Próbßlok informßciókat, tapasztalatokat keresni a neten, hogy felkészülhessek mindenre, mert rettegek, hogy nem tudom majd tßplßlni a gyermekem. Feladni nem fogom mindent mef szeretnék próbßlni a babßm érdekében.
2013. márc. 1. 16:41
 6/7 anonim ***** válasza:

Na, a rettegést be lehet fejezni, fogod tudni táplálnia babádat, csak lehet egy kicsit nehezebben fog indulni a dolog. Az, hogy egyszer kipróbáltad a mellszívót, az még nem jelent semmit. A melled alakja is fog még változni a szülésig, a babád pedig nagyon ügyesen fog próbálkozni. Végső esetben lefejt tejjel, cumisüvegből is etetheted. Mellszívóval már ne kísérletezz, mert méhösszehúzódást okozhat.

Nekem hetek kellettek, hogy a fejő és a baba együtt kiemeljék a mellbimbót és szoptatások között is még mindig visszabújik. De a babák olyan ügyesek, hogy megoldják.

2013. márc. 1. 22:02
 7/7 anonim ***** válasza:
Mondom, Avent Niplette, az pont erre valo!
2013. márc. 2. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!