Befele fordult mellbimbó valami tanácsotok van?
Sajna születésem óta befele forduló mellbimbóm van.
De annyira, hogy még mellszívótól sem fordul ki.
25 hetes kismama vagyok és rettegek, hogy a babámat nem tudom majd szoptatni... :(
Valami tanács? Tapasztalat?
Valami segédeszköz ami használt?
Bimbóvédőből melyiket ajánljátok?
köszi a válaszokat.
Jól mondja az előttem szóló, a védőnőnek tudnia kellene, de sokszor fogalmuk sincs a szoptatással kapcsolatos problémák orvosolásáról. (Tapasztalat.)
Van már gyereked, akit próbáltál szoptatni, hogy már mellszívót használtál, vagy csak kipróbáltad?
Nekem totál befelé forduló mb-im vannak, megkinlódtam rettenetesen, de nem adtam fel, a fiamat 2 éves koráig szoptattam, 7 évre rá született a kislányom, egy éves múlt, még naponta6-8 alkalommal szopizik.
A mellszívó hetek alatt alakított ki nálam némi mellbimbó szerűséget a rosszabbik cicimen. Arra nem tudtam rátenni egyik gyereket sem 2-3 hónapos koráig. Addig mellszívóval fejtem, a babák is ügyesedtek, és az a cici is használhatóvá vált.
Sokat segít kezdetben, ha egy kis vizet kortyol a baba és nedves szájjal könnyebben rácuppan a cicire.
A fiamnál bimbóvédővel szoptattam sokáig, kipróbáltam sokat, jó a MAM és az Avent is. A leányzó egyáltalán nem fogadta el, öklendezett tőle.
Sajnos másfél hetes korukra, olyan sebes lett a cicim mindkettővel, hogy nem fogadták el a vérzés miatt, akkor mellszívóval fejtem kb. egy hétig, cumisüvegből kapták addig. Szerencsére mindkettő egyből elfogadta utána a cicit . kb. 4-5 hónapos korukra úgy megedződtek, kifordultak a mb-im, hogy a gyerkőcök röptiben is lekapták,egy csöppet sem érzékenyek.
A sok fejés következménye pedig, hogy anyatejleadó lettem, a fiamnál 12 hónapig, most a lányomnál már túlléptük ezt, ki tudja még meddig.
Na, a rettegést be lehet fejezni, fogod tudni táplálnia babádat, csak lehet egy kicsit nehezebben fog indulni a dolog. Az, hogy egyszer kipróbáltad a mellszívót, az még nem jelent semmit. A melled alakja is fog még változni a szülésig, a babád pedig nagyon ügyesen fog próbálkozni. Végső esetben lefejt tejjel, cumisüvegből is etetheted. Mellszívóval már ne kísérletezz, mert méhösszehúzódást okozhat.
Nekem hetek kellettek, hogy a fejő és a baba együtt kiemeljék a mellbimbót és szoptatások között is még mindig visszabújik. De a babák olyan ügyesek, hogy megoldják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!