Meddig tároltatok fagyasztva anyatejet alul fagyasztós hűtő aljában? Fel tudtátok használni?
Mindenhol mást olvasni a fagyasztott anyatej tárolhatóságáról. 3-12 hónap között írják a celsius foktól függően. Nekem foggalmam nincs hány fok van egy 4 éves samsung hűtő aljában lévő 3 fiókos fagyasztóban.
Szerintetek meddig tarthatom benne a tejet?
Köszönöm a sok hasznos valaszt!
A teli honapokban miert erdemes?
Ez csak egyéni tipp, saját tapasztalat alapján. :)
Én mindkét gyerekemnél beteg lettem a téli hónapokban, úgy, hogy javarészt még csak szopiztak. Legutóbb annyira, hogy a kórházban kötöttem ki kiszáradással, infúzióval... Mivel sajna nem volt kéznél lefejt anyatejem, tápszerhez kellett nyúlnunk, ami miatt kicsit haragudtam magamra.
Ezért utóbb arra jutottam, hogy a téli hónapok vitaminhiányos, járványos időszakára tekintettel, azoknak, akik hajlamosak ilyenkor lebetegedni, érdemes lehet egy kevés vésztartalékot eltenni. De ez persze nemcsak ilyenkor lehet igaz, hanem egész évben is, csak ilyenkor általában tömegesen betegszünk meg. A szoptató anyukák pedig kicsit jobban ki vannak téve az ilyen fertőzéseknek, ezért érdemes lehet előre felkészülni.
De ez persze egyéni dolog, van, aki ilyenkor se betegszik meg, ezért ez csak egy apró ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!