Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás alatt hogy működik...

Szoptatás alatt hogy működik a menstruáció?

Figyelt kérdés
Lehet,hogy kinevettek,de én erről sehol semmit nem hallottam/olvastam,csak itt hasonló kérdéseket/válaszokat,de nem teljesen tiszta.Szülés után amíg szoptat valaki addig nem jön meg? Vagy hogy van ez? És ha már megjön,akkor befolyásolja a tej mennyiségét vagy hogy van ez,hogy függ össze?
2013. febr. 24. 16:48
 1/4 Jégtánc ***** válasza:
Nekem megjött szoptatás alatt,nem befolyásolta a tejemet.Lánykám ugyanúgy itta mint addig is.
2013. febr. 24. 16:51
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez teljesen egyéni dolog, függ az anya szervezetétől és a babától is. Van aki szoptat és sokáig nem jön meg neki (nekem 11 hónap után jött meg először), van akinek egyből szülés után megjön. Általában azért aki igény szerint szoptat, elég sűrűn rakja mellre a babát, annak később szokott megjönni. Ha szoptatás mellett mégis megjön, akkor változhat a tej íze, amire van olyan baba, aki érzékenyen reagál és nem akar szopni. De ez pedig babafüggő, mert az én fiam észre sem vette, ugyanúgy szopizott tovább, de van olyan baba, aki teljesen elutasítja ezek után az anyatejet. Szóval nincs erre tuti recept, leírás, hiszen ahány anya és baba annyiféleképpen alakul ez a dolog és mindegyik normális. :) Egy viszont biztos, hiába nem menstruál valaki szoptatás alatt, peteérése simán lehet, hiszen sosem tudni mikor fog először megjönni, így aki nem akar teherbe esni idejekorán, az védekezzen!
2013. febr. 24. 16:55
 3/4 anonim ***** válasza:

utolsónak :-)

3 gyereknél 3 különböző módon volt

mind a 3 gyerek két éves korig igény szerint szopott

az elsőnél 6 hónap múlva jött meg de alig 2 napos volt és nem volt peteérésem a szoptatás befejezése után állt helyre minden

a másodiknál 9 hónaposan jött meg nagyon erős és 5-6 napos és volt peteérésem is 1 éves korába jobb lett a helyzet majd mikor befejeztük akkor állt helyre rendesen

a harmadiknál 4 hónaposan jött meg és onnantól pont olyan volt mint előtte

a tejmennyiségét nem befolyásolta a babákat nem változtatta meg

2013. febr. 24. 17:08
 4/4 sumergo ***** válasza:
6 hetes sem volt a lányom, mikor először megjött, és utána rendesen beállt, úgy ahogy szokott lenni terhesség előtt. A tej mennyiségére nem volt hatással, a lányom ugyanúgy cicizett, mint előtte. Majdnem 6 hónapos koráig csak anyatejet kapott. 15 hónapos elmúlt, mire teljesen elhagyta cicizést. Szerintem ez teljesen egyedi, mindenkinél más.
2013. febr. 25. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!